Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.01.2008, 02:07   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
I świetnie, bo jeśli spróbujesz sam przez to przebrnąć, załapiesz od razu o co w tym wszystkim chodzi i z każdą płytką będziesz poruszał się sprawniej. A w ten sposób można całkowicie przebudować sterowanie na płytce.

Cytat:
Napisany przez siwek Podgląd Wiadomości
Najpierw próbowałem to zrobić w VTST 6, 1 TTN 1 Title 16 ale nie pozwalało mi tam wpisać instrukcji: Jump
Ograniczenia wynikają z samej specyfikacji DVD-Video, np. niemożliwy jest bezpośredni skok z jednego VTST do drugiego - całość musi być wykonana przez video managera.
Ale PGCEdit ma tak skonstruowanego command editora, że nie trzeba pamiętać wszystkich niuansów - wiesz w jakiej domenie się znajdujesz i wiesz gdzie chcesz skoczyć. Jeśli w command edytorze skorzystasz z menu 'Jump to' to z rozwijalnej listy będziesz miał dostępne skoki z danej domeny tylko te, które są dozwolone. Przyjrzyj się możliwościom.

Cytat:
Zaułważyłem też że czasami wartości w rejestrze zmieniają się mimo że nie widać żadnych instrukcji które by to powodowały ( SPRM 4, 6, 14).
Nie wszystkie SPRMy możesz w ogóle zmieniać - wartości niektórych zmieniają się automatycznie, sprzętowo, w zależności od wykonywanego programu - nie należy się tym przejmować, a traktować informacyjnie.

Cytat:
Dalsza część wydaje się jednak trudniejsza. Bo trzeba by wychwycić, tak kombinuje, jaka instrukcja jest wykonywana po wybraniu Play w menu głównym i w jej miejsce wstawić instrukcje które są wykonywane po wybraniu play w tym drugim pod menu, uwzględniając pewnie wartości rejestrów.
Od tego jest też symulacja - tak jak na początku przechodzisz dalej obserwując zmiany - przede wszystkim GPRM, i tak jak na początku, możesz wykorzystać dowolny PGC by w pre command ustalić odpowiednie wartości GPRM i wykonać skok bezpośrednio do filmu.

Cytat:
A z tymi wartościami też jest problem, bo jak np. w menu głównym, przed wciśnięciem play wejdziemy w set up, to wartości oczywiście są inne. Nie wiem, próbuje rozpisać sobie co w którym momencie się zmienia ale atrament mi się skończył, zeszyt zapisałem, ręka mnie rozbolała i naszły mnie wątpliwości czy dobrze kombinuje.
Właściwie nie ma - w Set up ustawiasz albo audio albo subs. Jeśli zmiana następuje bezpośrednio poprzez zaadresowanie SPRM 1 lub 2 - to w ogóle się tym nie zajmujesz. Jeśli są adresowane przez wartości rejestrów GPRM, to też sprawa prosta - trzeba uważać tylko, żeby nie zapisać bezpośrednio wartości SPRM, czy nie zmienić wartości GPRM wykorzystywanych dla audio/subs (niezły bełkot, ale jak zaczniesz działać nabierze on sensu )

Nie musisz zapisywać 100 tys. kartek przy tym - możesz kopiować wykorzystywane instrukcje do scratchbooka, dokonać w nim ich redukcji i skopiować z niego insrukcję spowrotem do wybranego PGC. To co trzeba sobie czasami ponotować, to zmieniające się wartości śledzonych rejestrów GPRM.

Walcz, jakby co, pisz...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: