![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Wyodrebnianie audio z pliku AVI?
Witam
W jaki sposob moge wyodrebnic audio jako WAV z danego filmu DIVX? Oczywiscie bez utraty zbytniej jakosci. Probowalem przez virtualdubmod ale nie stety jak sie okazalo wyodrbnił owszem dźwiek ale zawierał mnóstwo rpezróznych trzaskow. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
może najpierw w VirtualDub (a najlepiej wersją Mod) demuxuj ścieżkę a dopiero przerób ją za pomocą BeSweet (jeśli ścieżka jest w AC3) lub dowolnym nażędziem WAV->MP3/MP3->WAV (jeśli MP3)
chociaż jeśli ścieżka jest w MP3 to Virtual powinien bez problemu to zrobić używam wersji 1.4.13 i u mnie wszystko gra w wersjach 1.5.xx zniknęły jakoś funkcje związane z audio przynajmniej mam tak w tych VDM dołączonych do Rippacka GordianKnot |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Właśnie doszedłem do celu. @Mirek dzięki za kilka wskazówek także w innych postach. Moja technika robienia audio to wycinam jako mp3 audio z filmu, wczytuje go Adobe Audition (w nim sprawdzam poprawność ścieżki, ewentualnie podgłaszam dźwięk) zapisuje ponownie do pliku i poprzez BeSweet a dokładniej dodatek do niego AC3Machine preztwarzam na AC3 i taki własnie dźwięk wrzucam do DVDLab.
|
|
|
|
![]() |
|
|