Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2006, 20:33   #1
Freedon
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.08.2003
Freedon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Numenu4u - error "Subscript out of range"

1)
Chciałem przerobić menu do Indiany Jones'a bo jest dosyć obszerne i zajmuje sporo miejsca. Przeszukałem forum, znalazłem artykuł na temat Numenu4u i zabrałem się do pracy. Musiałem przeinstalować Scenarist na 3.0 bo miałem 3.1 a ten jest niewspierany przez Numenu4u - poustawiałem tak jak w opisie było, ale ciągle wyrzuca mi ten błąd - wygląda to tak :
Procedure Name: GetIFOParams
Module Name: NewCells

Error Number: 9
Error Description: Subscript out of range
Error Source: Project1
Error Line: 22
Call Stack:
GetIFOParams --> NewCells
ByteHandle --> GlobalFunctions
itd.

może ktoś wie jak to rozwiązać, czy problemem może być to, że staram się przerobić wydzielonego vob'a z dvd bez reszty plików - nie wiem jeszcze jak to działa więc nie dziwcie się pytań

2) To menu jest animowane czy tym sposobem da się wogóle zrobić z niego statyczne, oparte na bitmapach, albo jakoś przerobionych i skróconych mpeg ?
Freedon jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2006, 21:04   #2
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a nie lepiej ca***322;kiem menu wywali***263;... wtedy nie bedzie nic miejsca zajmowa***263;
Stary 03.09.2006, 21:50   #3
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Freedon - nie szkoda Ci jakości filmu na menu ,Indiana Jones swoje zajmuje.
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2006, 21:58   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Numenu pobiera info z plik***243;w ifo - musisz wskaza***263; jako ***378;r***243;d***322;o ca***322;***261; struktur***281; DVD, a nie wydzielonego VOBa z menu.

Kt***243;ra wersja Numenu?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2006, 22:25   #5
Freedon
Nowy na forum

przeważnie menu usuwam ale czasami chciałbym je zachować, jednak faktycznie w Indianie menu zajmuje ponad 300 MB - dlatego chciałbym zamienić całe animowane na statyczne oparte o wybrane obrazki z oryginalnego
sytuacja jest troche zagmatwana i chyba mnie przerasta
ściągnąłem z sieci IJ DVD9 w pierwszym odruchu cięcie wszystkiego co zbędne no i został sam film+pl sub, poźniej chwila refleksji przydałoby się menu - no to ściągnąłem oryginalne menu (vob+ifo) i chciałem je dostosować do mojego okrojonego filmu, jednak plik ifo z okrojonej wersji nie uwzglednia obecnosci menu
(mam też ifo z oryginału gdzie uwzględnione jest menu ale nie pl sub) wiec w sumie jestem troche zakrecony ale chcialbym to rozwiazac, fajnie jest wiedziec
NuMenu4u mam w wersji 2.0.25
Stary 03.09.2006, 22:53   #6
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Menu mo***380;na wyci***261;***263; jednym ruchem, ale przywr***243;cenie go to zupe***322;nie inna bajka.

Je***347;li masz wszystkie oryginalne ifos, to mo***380;esz popodstawia***263; voby z filmem i spr***243;bowa***263; import/export przez Remake.

Jak nie, to r***281;czne zabawy w PGCEdit.
Stary 05.09.2006, 00:44   #7
Freedon
Nowy na forum

Pozamieniałem ifo z oryginału z tymi moimi z przeróbki i numenu4u ładnie przeszedł przez cały proces wyrzucając z siebie mnóstwo plików w katalogach.
Tu miałbym pytanie : załóżmy że mamy taką sytuację - w katalogu NEW_M2V dostajemy pełno plików np. 001.m2v aż do 066.m2v a ja w nowym menu chciałbym użyć tylko do 032.m2v dlatego, że pozostałe to to samo ale po niemiecku. Zwykłe usunięcie "zbędnych" plików w każdym katalogu, usunięcie także wpisów w pliku DelayCorrector.bat nic nie daje.
W logu jest oczywiście:
Info Creating DVD Video files
Error The track "VTS_2_033_t" has place holder.
Error The track "VTS_2_034_t" has place holder.
Error The track "VTS_2_035_t" has place holder.

Czy to jest realne w tym sposobie ?
Gdy usuwałem zbędne rzeczy w MenuEdit wówczas numenu4u wyrzucał błąd.
Stary 05.09.2006, 12:31   #8
Reetou
Nie jestem w stanie teraz tego zweryfikować, ale wydaje mi się, że usunięcie LU za pomocą nowego Remake lub PGCEdit + FixVTS nie spowoduje błędów w NuMenu.

Możesz też wygenerować mały plik .m2v (opis na głównej w art. Edycja menu) i podmienić na niego wszystkie powyżej 032.m2v, i dopiero po zakończeniu procesu kompresji materiału usunąć LU w/w programami.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: