Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.03.2002, 04:09   #1
kolarz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2002
Posty: 15
kolarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odczyt płyt DVD

Witam
Nie mam już pomysłów co zrobić z dotkliwą przypadłością ,która mnie gnębi od jakiegoś czasu.
Wygląda to tak : wrzucam płytę DVD do napędu dioda HD mruga,startuje czołówka ,potem ekran o prawach autorskich ,a gdy ma startować film dioda HD zapala się i nic się nie dzieje,zablokowana jest też tacka napędu.Gdy wyłączę program do odtwarzania (Alt+Ctrl+Del) dioda pali się nadal,tacka też nadal zablokowana.
Nie pozostaje nic tylko restart.
Po którymś z rzędu film startuje i jeżeli płyta nie jest brudna lub porysowana da się obejżeć do końca.
Powyższy przykład nie występuje gdy płyta nie jest zabezpieczona. Wygląda to tak jakby odtwarzacz nie mógł złamać kodu płyty.Nie ma zwiech przy ripowaniu filmu na dysk - wtedy niezależnie od zabezpieczeń wszystko gra.
Zaznaczam że próbowałem już większości softwarowych odtwarzaczy.Wszystkie zachowują się podobnie choć i tak PowerDVD 3 sprawuje się najlepiej.
Moja konfiguracja:
Celeron 1100 Mhz
Soltek SL-65EP-T na i815EP
256MB SDRAM 133MHz
HD IBM DTLA307030 - Primary Master UDMA100
DVD LG RDR8120B - Secondary Master UDMA33
ATI Radeon VE
SB Live Value
Zoltrix Spirit
Obecnie używam Win98 SE ,ale podobne zwiechy zaliczałem pod W2K i nawet XP Pro.
Myślę że to wina napędu , ale to że nie robi tych numerów na nie zabezpieczonych płytach trochę mnie zastanawia.
Jako czytnik CD-Rom - też sprawuje się bardzo dobrze.
Proszę o radę co zrobić -pogodzić się z tym że tak się dzieje czy może jednak rozglądnąć za nowym napędem DVD.
A może jest coś o czym nie wiem?( może to jakieś nowe zabezpieczenia płyt DVD)
Poza tym ciekawi mnie jak u innych wygląda sprawa gdy płyta DVD jest brudna lub porysowana.Czy player omija nieczytelne klatki czy sie wiesza jak u mnie?
Pozdrawiam wszystkich ,którym chciało się to czytać.
Może jakieś sugestie?
kolarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.03.2002, 22:35   #2
dragal
Forumator
 
Avatar użytkownika dragal
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 875
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
witam , mam dvd lgx12 i wszystko gra bez problemow, sprawdz moze to nie wina porysowanych plyt tylko masz walniety zasilacz i sa problemy z dostarczaniem pradu, bo zasilacza zaslabego to raczej nie masz
__________________
Pozdrawiam dragal
dragal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2002, 01:30   #3
kolarz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2002
Posty: 15
kolarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zasilacz jest OK (240W).
Dziś oglądałem film "Stacja" z Lindą był "not encrypted" i ile razy nie próbowałem zawsze startował bez problemu.
Wczoraj oglądałem "15 minut",film był "enrypted" i żeby go obejżeć restartowałem kompa z 10 razy.
Sam już nie wiem o co chodzi ?
kolarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2002, 23:11   #4
AbrahaM
Team Member
 
Data rejestracji: 28.03.2002
Lokalizacja: Kraków
Posty: 20
AbrahaM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kolarz (28-03-2002 01:30):
>Zasilacz jest OK (240W).
Jesli jest 240W to moze NIE byc to ok. Radzilbym zakup (np via Allegro) jakiegos sensownego zasilacza 300W, np. Codegena (wiem sa lepsze firmy niz Codegen ale sa duzo drozsze i trudno je kupic)

>Wczoraj oglądałem "15 minut",film był "enrypted" i żeby
>go obejżeć restartowałem kompa z 10 razy.
>Sam już nie wiem o co chodzi ?
Wiekszy pobor mocy zwiazany z dekodowaniem filmu > nie wyrabianie sie zasilacz > zwisy ?
AbrahaM jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2002, 23:12   #5
dragal
Forumator
 
Avatar użytkownika dragal
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 875
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a moze jakis program "podkrecajacy" mozliwosci komputera uruchamiales? one potrafia spieprzyc system
__________________
Pozdrawiam dragal
dragal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2002, 23:15   #6
dragal
Forumator
 
Avatar użytkownika dragal
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 875
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Niestety nie moge sie zgodzic z AbrahaMem, sam mam DVD jw, nagrywarke 2 dyski, kilka kart pci i 200 wszystko ciagnie
__________________
Pozdrawiam dragal
dragal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2002, 23:58   #7
kolarz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2002
Posty: 15
kolarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli chodzi o system to odtwarzam go poprzez DriveImage z obrazów.Jak testuję jakiś wredny program(system) to czasem formatuję partycję C kilka razy w ciągu tygodnia.
Ale ogólnie nic nie sprawia mi problemu.Oprócz tego co napisałem wyżej mam w kompie jeszcze kartę TV/FM i FireWire (wolnych przerywań brak) oraz do niedawna nagrywarę Memorex4420 (niestety po 2,5 roku padła, a jutro jadę po LiteOn24 za 390zł z 2letnią gwarancją).
Dekoduję Canal+ ,ripuję i konwertuję filmy do DivX ,ściągam simlocki- czasami wiele rzeczy na raz przez długi czas i nic nie powoduje mi zwiech.
Myślę że wymienię się z kumplem DVD-romami i wtedy sie zobaczy.
Pozdrawiam wszystkich.
kolarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2002, 22:29   #8
czukcza
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 3
czukcza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mialem podobne problemy z zawieszaniem napedzik byl do wymiany na szczescie gwarancyjnie jak zamienisz napedy to sprawdz jeszcze kabelek IDE slyszalem o takim przypadku pomoglo
czukcza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.