![]() |
Cytat:
dla softu kompresującego do mpeg-4 wystarczające są nawet same voby filmu, dla SubRip'a na przykład wogóle żadnego IFO nie trzeba, DVDx potrzebuje jedynie .IFO filmu (to akurat masz), ale w PowerDVD bez Video_ts.ifo napisów nie ruszysz, niestety. |
bardzo dziękuję za wskazówki i wyjaśnienie tematu
|
Można zripować tylko sam film(czyli nie All Files, wszak szkoda cennego miejsca na dysku) a potem aby poprawnie wyświetlać napisy np. w PowerDVD użyć programiku IfoEdit i stworzyć odpowiednie *.ifo dla tak zripowanego filmu.
|
Owszem, a próbowałeś tego może?
Bez ponownego authoringu chyba się nie obejdzie - czyli trochę roboty jest. A może jest prostszy sposób? Modyfikacja samego IFO? Nie sądzę, może coś więcej napiszesz... |
Być może jest prostszy sposób, tego nie sprawdzałem.
Jeśli zgrywam DVD do DivX-a to raczej na HDD zrzucam sam film(raczej bez funkcji Stream Processing, ale czasem konkretne tzn. polskie stream`y), stąd potrzeba ewentualnego oglądnięcia filmu z HDD przed kompresją DivX. IfoEdit po kilkunastu minutach obróbki daje pożądany efekt - tworzy video_ts.ifo i film z dźwiękiem i napisami jest odtwarzany przez PowerDVD z HDD.(sprawdziłem) Tych kilkanaście minut to trwa, ale jak na kilka takich zabiegów miesięcznie (u mnie) to da się przeżyć.... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:02. |