![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
banalne (prawdopodobnie)
Witajcie wszyscy!!! Jestem świeżutki w temacie palenia płytek i dlatego wybaczcie mi moje pierwsze banalne pytanie ale moja wiedza jest na razie znikoma. Kochani powiedzcie mi o co tu chodzi - wypalam filmiki DVD Shrinkiem+DVDDecryptorem lub Alcoholem120% i po zrobieniu obrazu programiki nie chcą mi wypalić na DVD-R a na DVD-RW bez problemu. Komunikat pojawia się albo taki: 1.niepoprawny format pliku (chyba coś takiego) albo: 2.niewystarczająca ilość miejsca na płycie. A przecież obie mają po 4.7GB? Wypalam na minusach bo stacjonarny nie czyta +. Powiedzcie od czego mam zacząć czerpać wiedzę. Z góry dziekuję...
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Moze w biosie nagrywarki nie ma tych nosników. Spróbuj nagrać na innych płytkach, jak się uda, wgraj nowszy bios
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za rady. Próbowałem na innych płytkach i okazuje się że nie jestem w stanie NIC wypalić na esperanzach - pojawia się komunikat: Cannot write Medium - incompatible format. Może ktoś wie o co chodzi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Cytat:
Nie wiem jak jest obecnie bo nie używam płyt esperanza , ale kiedyś to były straszne shity. Zmień na inne . A, jaką masz nagrywarkę (firma) Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywarka to świeżutki Lite-on. Przed chwilką próbowałem nagrać filmik na tych esperanzach (kupiłem ich niestety 5) i kaszanka, spróbowałem na platiunm DVD-R i też lipa aczkolwiek komunikat był inny (nie pamiętam jaki) za to na EMTEC bezproblemowo, na platinum DVD-RW też. Swoją drogą czy płyty DVD-R i DVD-RW mają różną ilość sektorów?
Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Cytat:
A tak na marginesie to z doświadczenia wiem że LITE-ON nie za bardzo lubi płyty minusowe. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|