Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2004, 11:40   #1
tomek01
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2004
tomek01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
banalne (prawdopodobnie)

Witajcie wszyscy!!! Jestem świeżutki w temacie palenia płytek i dlatego wybaczcie mi moje pierwsze banalne pytanie ale moja wiedza jest na razie znikoma. Kochani powiedzcie mi o co tu chodzi - wypalam filmiki DVD Shrinkiem+DVDDecryptorem lub Alcoholem120% i po zrobieniu obrazu programiki nie chcą mi wypalić na DVD-R a na DVD-RW bez problemu. Komunikat pojawia się albo taki: 1.niepoprawny format pliku (chyba coś takiego) albo: 2.niewystarczająca ilość miejsca na płycie. A przecież obie mają po 4.7GB? Wypalam na minusach bo stacjonarny nie czyta +. Powiedzcie od czego mam zacząć czerpać wiedzę. Z góry dziekuję...
tomek01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2004, 11:57   #2
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze w biosie nagrywarki nie ma tych nosników. Spróbuj nagrać na innych płytkach, jak się uda, wgraj nowszy bios
Beerra jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 17:34   #3
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomek01
Witajcie wszyscy!!! Jestem świeżutki w temacie palenia płytek i dlatego wybaczcie mi moje pierwsze banalne pytanie ale moja wiedza jest na razie znikoma. Kochani powiedzcie mi o co tu chodzi - wypalam filmiki DVD Shrinkiem+DVDDecryptorem lub Alcoholem120% i po zrobieniu obrazu programiki nie chcą mi wypalić na DVD-R a na DVD-RW bez problemu. Komunikat pojawia się albo taki: 1.niepoprawny format pliku (chyba coś takiego) albo: 2.niewystarczająca ilość miejsca na płycie. A przecież obie mają po 4.7GB? Wypalam na minusach bo stacjonarny nie czyta +. Powiedzcie od czego mam zacząć czerpać wiedzę. Z góry dziekuję...
Płyta 4,7GB ma w rzeczywistości 4,38GB(kwestia przeliczenia) zmniejsz rozmiar nagrywanego materiału-może w tym problem
peterka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2005, 18:56   #4
tomek01
Nowy na forum

Dzięki za rady. Próbowałem na innych płytkach i okazuje się że nie jestem w stanie NIC wypalić na esperanzach - pojawia się komunikat: Cannot write Medium - incompatible format. Może ktoś wie o co chodzi?
Stary 02.01.2005, 22:37   #5
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez tomek01
Dzięki za rady. Próbowałem na innych płytkach i okazuje się że nie jestem w stanie NIC wypalić na esperanzach - pojawia się komunikat: Cannot write Medium - incompatible format. Może ktoś wie o co chodzi?

Nie wiem jak jest obecnie bo nie używam płyt esperanza , ale kiedyś to były straszne shity. Zmień na inne . A, jaką masz nagrywarkę (firma)

Pozdrawiam
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2005, 22:52   #6
tomek01
Nowy na forum

Nagrywarka to świeżutki Lite-on. Przed chwilką próbowałem nagrać filmik na tych esperanzach (kupiłem ich niestety 5) i kaszanka, spróbowałem na platiunm DVD-R i też lipa aczkolwiek komunikat był inny (nie pamiętam jaki) za to na EMTEC bezproblemowo, na platinum DVD-RW też. Swoją drogą czy płyty DVD-R i DVD-RW mają różną ilość sektorów?

Pozdrowienia
Stary 02.01.2005, 23:06   #7
pawelvideo
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2003
pawelvideo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez tomek01
Nagrywarka to świeżutki Lite-on. Przed chwilką próbowałem nagrać filmik na tych esperanzach (kupiłem ich niestety 5) i kaszanka, spróbowałem na platiunm DVD-R i też lipa aczkolwiek komunikat był inny (nie pamiętam jaki) za to na EMTEC bezproblemowo, na platinum DVD-RW też. Swoją drogą czy płyty DVD-R i DVD-RW mają różną ilość sektorów?

Pozdrowienia
Od początku. Jeśli masz LITE-ONA to polecam wypalać płyty plusowe z systemie DVD-ROM (najlepsza kompatybilność z napędami stacjonarnymi!!!).Musisz ściągnąć sobie program BookType który służy właśnie do zmiany bitsettlingu prościej mówiąc z DVD+R na DVD-ROM. Jeszcze przed tymi zabiegami sprawdź czy jest nowa wersja firmware twojej nagrywarki (bios) warto sprawdzić! Płyty dvd-r i dvd-rw różnią się tylko nośnikiem organicznym zapisywalnym.
A tak na marginesie to z doświadczenia wiem że LITE-ON nie za bardzo lubi płyty minusowe.

Pozdrawiam
pawelvideo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: