![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2004
![]() |
Kopiuje plyte DvD i klops...
Niedawno kupilem nagrywarke dvd LDW-851S. Problem jest z tym ze przegrywam film dvd na plytke dvd-r wrzucam do kina domowego i wyskakuje "no disc". Na kompie normalnie smiga. Kopiuje w CloneDVD2SneakPreview. Jak mam nagrywac zeby chodzilo na kinie domowym? Z gory tnx
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() |
Jeśli chodzi o nagrywanie DVD to jestem świerzutki ale poczytaj...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=23637 ...na początku trochę się kręci w głowie - ale warto Ostatnio zmieniany przez wingman : 09.03.2004 o godz. 16:03 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2004
![]() |
Prawdopoodbnie masz problem nie z samą strukturą płyty DVD (to robi aplikacja) tylko z konkretnym typem płyty, na której nagrywasz (producent nośnika). Stacjonarne odtwarzacze DVd bywają na to bardzo wrażliwe pod tym względem i trzeba dobrać dobry nośnik do odtwarzacza (eksperymentalnie lub dowiadując się od kogoś) i tyle.
Jak chcesz mieć pewność, że to kwestia nośnika to weź jakąś płytę na pewno działającą z filmem, ale taką, żeby cała zawartość zmieściła się na DVD-R (np. często takie są płyty z filmami dołączane do czasopism). I taką płytę przegraj używając funkcji "Kopia DVD" z Nero. Wtedy płyta na pewno pliki ma dobre i jeśli nadal będzie "No Disc" to oznacza, że odtwarzacz po prostu nie czyta tego nośnika bo mu producent nie pasuje. I wtedy to już tylko eksperymenty...... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
a nagraj to na DVD+R (lub DVD+R + BookType) może twój odtwarzacz poprostu nie czyta DVD-R
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Myslalem ze ja cos nie tak robie. Chyba faktycznie masz racje bo nagrywam na jakis gownianych plytkach. Jak by ktos mial jeszcze jakis inne teorie prosze piszcie. Ja pokabinuje dalej. Wielkie tnx. Probowalem na dvd+r i to samo.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po pierwsze upewnij sie czy twoj player stacjonarny czyta "-", sprawdz oczywiscie tez "+", jak nie jestes pewien to najlepiej wypalaj na +R i przed wypalaniem zmieniaj w BookType na DVD-VIDEO.
Masz 851 wiec wystarczy wgrac bios GSOC, ktory to obsluguje BootType. No i to czym wypalasz tez jest wazne. Ja uzywam neron-a, tez 851S i chodzi dobrze na stacjonarnych player-ach prometeusz
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wszystko ladnie chodzi jak nagrawam w nero na plytkach TDK ale jak nagralem na tych samych plytkach w CloneDvd to niechodzi :/ dzieki za rady. Jak by ktos mial jeszcze jakies uwagi jak najlepiej nagrywac. Chetnie wyprobuje.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |