![]() |
U***380;yj Canopus Procoder'a standardem dla DVD w systemie NTSC jest oczywi***347;cie 29,97 fps
TU mo***380;esz si***281; zaprzyja***378;ni***263; z niekt***243;rymi opcjami programu mimo i***380; poradnik dotyczy konwersji z DV/AVI do DVD ;) |
Ok więc sprawdzam pokolei. Może będzie to dla kogoś wskazówka jak programy zachowują się w takim przypadku.
Program ConvertXto DVD, konwertuje plik do formatu NTSC ale po uruchomieniu filmu mamy lekkie przeskoki, więc faktycznie program zmienia fps z 25 (film DIVX) na 29, coś tam (film DVD w NTSC), ale nie robi tego w sposób odpowiedni. |
by***322;o takie pytanie na forum, nawet nie tak dawno, sama odpowied***378; na nie dawa***322;am :] u***380;yj opcji szukam, bywa ca***322;kiem przydatna
|
Cytat:
Dlaczego sam nie sprawdzisz? :P http://www.divx.howto.pl/Artykul-kategoria-5.html :czytaj: |
PAL na NTSC
Witam,
Mój problem jest taki, że wszystkie artykuły tu opisywane omawiają sposoby przeróbki plików właście z NTSC na PAL. Mieszkam za wielką wodą :D, więc chciałbym przerabiac filmy divix PAL na DVD ale NTSC. Przebrnałem juz przez masę artukułów i poradników ale wszystkie pokazuja dokładne ustawienia dla NTSC na PAL. Czy możlecie szanowni forumowicze polecić jakiś artukuł, poradnik, dotyczący mojej sprawy. Czy te programy które konwertują NTSC na PAL równiez działają w drugą stronę. Serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39. |