Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2011, 18:47   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Posty: 70
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PgcEdit - dodanie kolejnego Title do VTSM

Witam, mam taki problem: dodaje oryginalne menu do filmu po reauthoringu. Chciałbym odtworzyć oryginalną strukturę VTSów. Próbuje to zrobić przy pomocy PgcEdit. Pytanie:
Jak w PgcEdit dodać title do VTST?

Oryginalna struktura wygląda tak:
...
VTST 5, 1 TTN (1:59:33) Title 2
VTST 5, 2 TTN (0:01) Title 3
VTST 5, 3 TTN (0:01) Title 4
VTST 5, 4 TTN (0:00) Title 5

W PgcEdit robię new DVD, importuje Menu (ppm na VMG, First-Play) z VIDEO_TS.IFO oryginał.

menu File / Import VTST Titles - film główny po reauthoring'u

ppm na zaimportowanym VTST; 1 TTN1 - Import Menu z oryginału VTS_05_0.IFO (w oryginale film główny jest w VTS_5)

i otrzymuje np:
VTST 1, 1 TTN (1:59:33) Title 1 (piszę "np." bo tak naprawdę importuje wszystkie VTSy po kolei więc tak naprawdę mam VTST 5, 1 TTN1 (1:59:33) Title 5

Jak można dodać kolejne Title 6, 7, 8 do tego samego VTSM? Tak jak w oryginalnej strukturze. I drugie pytanie, jeśli można dodać to czy można zmienić numerację?
Oryginalnie:
VTST 1 Title 1

VTST 2 Title 8

VTST 3 Title 6

VTST 4 Title 7

i 5 tak jak wyżej. Jak importuje kolejne VTS-y to otrzymuje kolejną numerację.

Pytam o to dlatego bo chciałbym zachować oryginalne sterowanie i komendy w PGC.
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2011, 19:42   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez siwek Podgląd Wiadomości
Jak można dodać kolejne Title 6, 7, 8 do tego samego VTSM?
Nie "new PGC" tylko "Clone PGC" - wtedy masz możliwość dodania title.

Cytat:
Napisany przez siwek Podgląd Wiadomości
I drugie pytanie, jeśli można dodać to czy można zmienić numerację?
Title -> Remap title numbers.


A nie prościej wczytać oryginalną strukturę i w niej podmienić menu niż odtwarzać wszystko od początku?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 21:52   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Posty: 70
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak też próbowałem. Wczytałem do PgcEdit oryginalny film i na VTST 5, 1 TTN zrobiłem Replace VTST Titles. Dostałem komunikat, że są 4 TTN w oryginale a w importowanym 1. Importowany domain musi mieć 4 TTNs lub więcej. Sorry.

Próbowałem też tak: zamieniłem oryginalne voby (7 szt) na te nowe (5 szt) potem przepuściłem przez IfoUpdate. Efekt jest taki że rozdziałów jest 18 ale jak przełączając dochodzę do 12 to mam koniec filmu. To samo w menu rozdziałów, wybranie rozdziału ponad 12 powoduje powrót do main menu. Pozatym menu działa prawidłowo (na komputerowym playerze).

Do tej pory przy dodawaniu menu ograniczałem się do Title 1 i kombinowałem żeby odpowiednio poustawiać GPRM, traciłem w ten sposób np. czołówkę producenta, która była w innym title. Czasami pewnych żeczy nie potrafiłem poustawiać ponieważ można je zmienić tylko w title. I dla tego pomysł żeby zapytać jak wstawić taki pusty title. Spróbowałem i już umiem dzięki. A jak go usunąć?

Ps.
Jednak nie za bardzo umiem. Spróbowałem na takim pustym (0:00) i dostałem pusty title, ale jak to samo zrobiłem na zaimportowanym title z filmem (1:59:00) to sklonowało mi kolejny title - 1:59:00, a chodziło mi żeby dodać title z 0:00.

Ostatnio zmieniany przez siwek : 11.02.2011 o godz. 23:17
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2011, 10:28   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Clone to clone - jak klonujesz 1:59, to i taki uzyskasz. Tylko co za problem? Wykorzystujesz to do czegoś, czy tylko nieładnie wygląda? Ale jak przeszkadza zawsze możesz cell'e z tego PGC i będzie 0:00.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2011, 21:25   #5
Bywalec
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Posty: 70
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Poradziłem sobie bez wstawiania dodatkowego title. Chodziło o to że w Title3 były komendy/warunki które w zależności od wartości GPRM przekazywały sterowanie do różnych VMGM w First Play i tam, po ustawieniu ścieżek audio i napisów i czgoś tam jeszcze następował skok do głównego filmu. Skopiowałem po prostu te komendy i wkleiłem do któregoś VMGM w First-Play PGC, który wydawał mi się nie używany i zadziałało. Problem tylko w tym, że nie wiem czy tak się powinno robić a ponieważ spotkałem się z taką strukturą po raz któryś byłem ciekawy jak się ją tworzy. Celle próbowałem kasować ale zawsze zostawała mi jedna tak jakby wszystkich nie można skasować.
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2011, 21:51   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wszystkich nie można skasować, musi być przynajmniej jedna, ale można dostawić jedną pustą, a te 'pełne' skasować.

Oczywiście, że można przenieść komendy w inne miejsce, nie ma to specjalnie znaczenia. Są jednak pewne ograniczenia, np. nie można sterować rejestrami sprm audio/podpisów w vmgr. BTW całość to jest video manager, a fp pgc jego częścią - nie odwrotnie.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Komentarze] Nagrywanie/dzielenie pliku "CUE + MP3/MPC/WAV/APE..." andy Napędy optyczne CD 31 08.05.2011 16:31
Jak podzielić AC3 Homosapiens Napędy optyczne CD 11 27.12.2005 13:06
[Komentarze] Nagrywanie obrazow bin/cue/img/nrg/mds/mdf/EAC APE... SEBAW Napędy optyczne CD 209 04.11.2005 17:02
Problemy z nagraniem APE na cdr jako osobne ścieżki PorterXL Napędy optyczne CD 31 31.03.2005 15:39
WYpalanie ISO z muzą GOLOMB Napędy optyczne CD 13 12.05.2003 21:52


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO