Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2007, 23:27   #1
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PGCEdit - problem ze ścieżkami audio w menu?

Cześć!

Mam mały problem z programem PGCEdit. Mianowicie zrobiłem sobie dzisiaj programem DVDRebuilder kopię bezpieczeństwa filmu "Piansta", wszystko poszło bez problemu. Za pomocą PGCEdit usunąłem sobie niepotrzebne przyciski z menu oraz wpisy o ścieżkach audio (ponieważ zostawiłem sobię tylko DD 5.1 oraz DD 2.0 lektor). No i wszystko niby jest okay, ale mam mały kłopot. Mianowicie jak odpalę sobie film z menu, wrócę do menu z powrotem i chcę wybrać inną ścieżkę audio z pozycji menu np z ENG na PL to ścieżka mi się nie zmienia w ogóle, jeśli wcześniej miałem DD 2.0 to po kliknięciu w menu DD 5.1 to i tak nadal mam w filmie ścieżkę 2.0. Co jest najciekawsze w tym wszystkim to to, że od razu po zrobieniu filmu w DVD Rebuidlerze wszystko śmiga jak należy, natomiast po zarzuceniu PGCEdita coś się wali z tymi ścieżkami. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Bardzo mi zależy, a nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dziękuje.



Pozdrawiam!
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2007, 02:22   #2
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przepraszam za pisanie posta pod postem, ale nie mam funkcji edytuj, więc napiszę jeden pod drugim.

Mam jeszcze takie małe pytanie odnośnie PGCEdit. Jeśli w menu w filmie mam opcje USTAWIENIA i tam jest przycisk Włącz napisy lub Wyłącz napisy i klikanie w niego nic nie daje to co trzeba zrobić? Obojętnie czy jest na Włączone czy Wyłączone to napisy pojawiają się na filmie jak wrócę do filmu za pomocą opcji POWRÓT DO FILMU. Może ktoś mi też odpowiedzieć w tej sprawie co i jak? Męczę się z tym od paru h i nie daje rady. Chciałem edytować przycisk, ale on ma jakąś funkcję LinkTailPGC i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Dziękuje!
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 10:04   #3
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ad 1 Ścieżki audio:

Usunąłeś wpisy o ścieżkach audio, ale pewnie nie zrobiłeś, albo zrobiłeś źle remapowanie strumieni w plikach ifo. Tzn. załóżmy, że DD2.0 była 3 strumieniem, a usuwając 'zbędne' wpisy wyciąłeś wpis o strumieniu 2. Czyli nasza DD2.0 stała się nr. 2, a przycisk cały czas wskazuje na ścieżkę 3. Remapowanie w PGCEdit robi się ręcznie - PGCEdit tylko odnajduje wszystkie wpisy dotyczące zmiany audio/subs. Czyli albo nie usuwaj wpisów, albo rób to ręcznie, albo remapuj strumienie od razu w Rebuilderze.

ad 2 Wyłączenie napisów

Jeśli pod przyciskiem jest LinkTailPGC, to w post commands masz określenie funkcji działania przycisku. Najpierw sprawdzane jest, który przycisk został naciśnięty i jego wartość jest zapisywana do jakiegoś rejestru gprm:

Set gprm(x) =(mov) sprm(8:Highlighted button number)

Wartość 1024 odpowiada 1 przyciskowi, 2048 - drugiemu, itd
Dlatego często następna instrukcja to podzielenie wartości gprm(x) przez 1024. Otrzymujesz wtedy w gprm(x) nr przycisku. I dalej, w zależności od tego numeru, wybierana jest odpowiednia fukcja.
A wyłączenie napisów to albo wpisanie do rejestru sprm(2) wartości 63, albo ustawienie ścieżki subs ze znaczniem off.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 19:47   #4
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzieki wielkie Reetou za pomoc ! mam jeszcze prośbę do Ciebie mógłbyś mnie jeszcze troche naprowadzić gdzie wykonać ręcznie remaping tych scieżek audio w PGC.
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 20:03   #5
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Generalnie polega to na modyfikacji wszystkich instrukcji 'Set Audio stream' i 'Set Sub-picture stream' (jeśli usuwałeś też subs), tak by kierowały do istniejących ścieżek.
Instrukcje te mogą być w pre/post commands, mogą siedzieć też bezpośrednio pod przyciskiem. Skorzystaj z wyszukiwarki, by wyszukać wszystkie te instrukcje na płytce.

Sprawa jest stosunkowo prosta, jeśli będą tylko bezpośrednie instrukcje typu

Set Audio stream = 1

Trochę trudniej, jeśli ustawienie strumienia odbywa się przez rejestr:

Set Audio stream = gprm(x)

bo trzeba będzie prześledzić zmiany tego rejestru i odpowiednio go zainicjalizować. Ale trochę wprawy i do zrobienia w minutkę...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 21:46   #6
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ustawienia niestety siedzą w gprm-ach a czy numer przy gprm czyli np. gprm(3) odpowiada numerowi scieżki audio ? oryginalnie w filmie byly takie sciezki

Audio 0 - DTS5.1
Audio 1 - DD5.1
Audio 2 - DD2.0 PL
Audio 3 - DD2.0 PL komentarz

a zostawilem

Audio 1 - DD5.1
Audio 2 - DD2.0 PL

wkleje moze screen jak to wyglada i wpis z tego menu



Cytat:
********** pre commands:
[00 00 00 00 00 00 00 00] 1 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 2 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 3 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 4 NOP
[61 00 00 00 00 05 00 00] 5 Set gprm(0) =(mov) gprm(5)
[00 B1 00 00 00 00 00 08] 6 if ( gprm(0) != 0 ) then { Goto line 8 }
[71 00 00 00 00 01 00 00] 7 Set gprm(0) =(mov) 1
[79 00 00 02 00 3F 00 00] 8 Set gprm(2) &=(and) 63
[75 00 00 00 04 00 00 00] 9 Set gprm(0) *=(mul) 1024
[00 00 00 00 00 00 00 00] 10 NOP
[71 00 00 03 00 08 00 00] 11 Set gprm(3) =(mov) 8
[46 00 00 00 00 01 00 00] 12 (SetHL_BTN) Set Highlighted Button =(mov) gprm(1)
[71 00 00 00 00 00 00 00] 13 Set gprm(0) =(mov) 0
********** post commands:
[71 00 00 03 00 00 00 00] 1 Set gprm(3) =(mov) 0
[61 00 00 00 00 88 00 00] 2 Set gprm(0) =(mov) sprm(8:Highlighted button number)
[76 00 00 00 04 00 00 00] 3 Set gprm(0) /=(div) 1024
[00 B1 00 00 00 01 00 08] 4 if ( gprm(0) != 1 ) then { Goto line 8 }
[20 04 00 00 00 00 00 90] 5 LinkPGCN PGC 144
[00 00 00 00 00 00 00 00] 6 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 7 NOP
[00 B1 00 00 00 02 00 0C] 8 if ( gprm(0) != 2 ) then { Goto line 12 }
[20 04 00 00 00 00 00 91] 9 LinkPGCN PGC 145
[00 00 00 00 00 00 00 00] 10 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 11 NOP
[00 B1 00 00 00 03 00 10] 12 if ( gprm(0) != 3 ) then { Goto line 16 }
[20 04 00 00 00 00 00 92] 13 LinkPGCN PGC 146
[00 00 00 00 00 00 00 00] 14 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 15 NOP
[00 B1 00 00 00 04 00 14] 16 if ( gprm(0) != 4 ) then { Goto line 20 }
[20 04 00 00 00 00 00 93] 17 LinkPGCN PGC 147
[00 00 00 00 00 00 00 00] 18 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 19 NOP
[00 B1 00 00 00 05 00 18] 20 if ( gprm(0) != 5 ) then { Goto line 24 }
[20 04 00 00 00 00 00 94] 21 LinkPGCN PGC 148
[00 00 00 00 00 00 00 00] 22 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 23 NOP
[00 B1 00 00 00 06 00 1C] 24 if ( gprm(0) != 6 ) then { Goto line 28 }
[71 00 00 05 00 00 00 00] 25 Set gprm(5) =(mov) 0
[20 04 00 00 00 00 00 1E] 26 LinkPGCN PGC 30
[00 00 00 00 00 00 00 00] 27 NOP
[00 B1 00 00 00 07 00 20] 28 if ( gprm(0) != 7 ) then { Goto line 32 }
[71 00 00 05 00 00 00 00] 29 Set gprm(5) =(mov) 0
[20 04 00 00 00 00 00 30] 30 LinkPGCN PGC 48
[00 00 00 00 00 00 00 00] 31 NOP
[00 00 00 00 00 00 00 00] 32 NOP
********** cell commands:
[20 01 00 00 00 00 00 01] 1 LinkTopCell
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W

Ostatnio zmieniany przez Peterpl : 24.09.2007 o godz. 23:20
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 00:32   #7
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeśli nie usunąłeś jeszcze tych przycisków, to wciśnięcie przycisku DTS powinno wybrać ścieżkę angielską 5.1, a przycisk DD 5.1 ang powinno włączyć ścieżkę polską.

Ustawień tych ścieżek trzeba szukać w PGC 145 dla DD5.1 ang i PGC 146 dla polskigo lektora - tam zajrzyj co się dzieje...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 22:13   #8
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeszcze raz piękne dzieki za fachową pomoc Reetou, juz wszystko ustawilem jak należy audio i napisy, najsmieszniejsze jest to ze na oryginalnej płycie z filmem opcja z wł/wył napisów w menu wogóle nie działa, a w mojej kopi to poprawilem Pozdrawiam
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 22:20   #9
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2007, 00:48   #10
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Reetou, mam do Ciebie jeszcze jedno małe pytanie, które nie daje mi spokoju. Mianowicie jestem ciekaw jeszcze jednej rzeczy w PGCEdit. Mógłbyś mi powiedzieć w którym miejscu zmienia się domyślną ścieżkę audio, która startuje jako pierwsza po odpaleniu filmu? Bo u mnie rusza z DD 2.0PL, a ruszało oryginalnie z DD 5.1 i chciałbym to poprawić. Mogę niby wymusić to przy użyciu (SetSTN) Set Audio stream = 0 ; Set Sub-picture stream = 0, on na głównym filmie dodając tą wartość w Title 5, ale chciałbym to przestawić bez dodawania tej komendy, a nie wiem w którym miejscu to siedzi? Niby mam w Dummy 6 taki jeden wpis jaki podałem wyżej, ale zmiany w jego wartości z = 1 na = 0 nic nie daje. Tak to wygląda

Cytat:
********** pre commands:
[71 00 00 07 00 00 00 00] 1 Set gprm(7) =(mov) 0
[51 00 00 81 80 00 00 00] 2 (SetSTN) Set Audio stream = 1 ; Set Sub-picture stream = 0, off
[71 00 00 05 00 00 00 00] 3 Set gprm(5) =(mov) 0
[20 04 00 00 00 00 00 07] 4 LinkPGCN PGC 7
********** post commands:
********** cell commands:
Aha dodam tylko tyle, że ścieżka 0 to DD 5.1, a ścieżka 1 to DD 2.0.

Mógłbyś mi wyjaśnić dokładnie jak i gdzie się to zmienia i nie zawracam Ci już głowy


Dziękuje z góry!
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W

Ostatnio zmieniany przez Peterpl : 26.09.2007 o godz. 02:09
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2007, 14:58   #11
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hehe, nie ma tak łatwo. Bawiłeś się PGCEdit więc widziałeś, że instrukcje sterujące audio można wstawić w dowolnym miejscu poza VMG. Zależy to tylko od kaprysu ludzi robiących autoring, wię nie mogę odpowiedzieć na pytanie 'w którym miejscu'.

Ale łatwo można to odnaleźć - w PGCEdit masz opcję śledzenia wykonywania programu na płycie (Trace mode) z możliwościa ustawienia przerw (breakpoint) na zmianę m.in. rejestru sprm(1) - audio. Puść śledzenie i sprawdzaj gdzie i jak się zmiania sprm(1) i podmień w odpowiednim miejscu..
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2007, 07:55   #12
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no udało mi sie odnaleźć miejsce gdzie siedzi wpis odpowiedzialny za ustawienie domyślnej ścieżki audio sporo pomogła mi funkcja Trace Mode ,
__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2007, 23:02   #13
Peterpl
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Peterpl
 
Data rejestracji: 12.04.2004
Posty: 107
Peterpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeszcze drobne pytanko, bo zlokalizowałem w którym miejscu w strukturze menu ma wpływ na ustawienie domyślnej ścieżki audio po uruchomieniu filmu, jest to ta wartość "Set audio stream = gprm(8)... przynajmniej mi sie tak wydaje w bo zmiana tutaj tego całego na ustawienie stałych wartości czyli Set audio stream = 0... przynosi rezultaty i film startuje prawidłowo z ścieżką 5.1, tylko niepokoi mnie czy zmieniając ten wpis z wartości gprm(8) na stałe wartości ścieżek nie namiesza to w strukturze i czy tak to można fachowo zrobić.

__________________
C2D E6600 • Asus P5N32-E nForce 680i SLI • EVGA 8800 GTX 768MB • Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 • Seagate Barracuda 7200.11 500GB • Pioneer DVR-212BK • Audigy 2ZS Platinum • Logitech Z-680 THX • TT DVB S2-3600 • Logitech MX518 • Chieftec Dragon AX-01SL-D-U • Antec NeoPower 480W
Peterpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2007, 19:49   #14
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Namieszać nie namiesza, ale możesz np. stracić możliwość zmiany ścieżek poprzez menu...

Najlepiej puścić symulację z breakpoitem na gprm(8) i wstawić w nim odpowiednią wartość, wskazującą na nr wybranej ścieżki dźwiękowej.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.