Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.01.2008, 18:12   #1
BlastXX
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.01.2008
Posty: 2
BlastXX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down Pilne! TMPGEnc & TMPGEnc DVD Author 1.6 - problem ze ścieżką audio

Witam.

Mam do***347;***263; powa***380;ny dla mnie problem, powa***380;ny bo nie umiem sobie sam poradzi***263; a pewnie rozwi***261;zanie jest proste... przejd***281; ju***380; do rzeczy

Przerobi***322;em za pomoc***261; TMPGEnc'a kilkana***347;cie teledysk***243;w ***347;ci***261;gni***281;tych z neta kt***243;re s***261; w formacie *.MPG na format DVD (za pomoc***261; tych ustawie***324; do za***322;adowania load / DVD (PAL).mcf), wszystko pi***281;knie, potem dla pr***243;by 3 przerobione pliki doda***322;em w TMPGEnc DVD Author, zrobi***322;em menu, w ustawieniach nie miesza***322;em nic i wygl***261;daj***261; tak:





stworzy***322;em obraz *.iso i wypali***322;em go na CD-RW w celu przetestowania na stacjonarnym odtwarzaczu czy wszystko dzia***322;a, w***322;o***380;y***322;em p***322;ytk***281; i u mnie wszystko dzia***322;a elegancko. P***322;ytk***281; w og***243;le nagrywam bratu chc***281; mu zrobi***263; prezent na urodziny i teraz jest problem bo gdy wk***322;adam p***322;ytk***281; u niego do odtwarzacza, pomijaj***261;c ***380;e player traktuje j***261; jak zwyk***322;***261; p***322;yt***281; a nie jak DVD, ale zapewne jest to przez to ***380;e nagra***322;em rzeczy na CD-RW zamiast na DVD zreszt***261; w DVD Authorze pisa***322;o ***380;e niekt***243;re playery mog***261; tak to traktowac a brat ma starszy player ode mnie, jest natomiast problem z d***378;wi***281;kiem, gdy z menu odpal***281; jaki***347; teledysk nie ma d***378;wi***281;ku, musz***281; za pomoc***261; przycisku 'audio' szuka***263; dzia***322;aj***261;cej ***347;cie***380;ki, chyba by***322;a to C1, czy jest na to jaki***347; spos***243;b zeby jego player od razu sam rozpozna***322; na kt***243;rej ***347;cie***380;ce jest nagrany d***378;wi***281;k z tych teledysk***243;w i odtwarza***322; go? Troch***281; popelina ***380;e dostanie ode mnie p***322;yt***281; a tu lipa nie ma d***378;wi***281;ku i trzeba szuka***263;, chcia***322;bym zeby by***322;o ok tak jak na p***322;ytkach ze sklepu .

PS. jeszcze jedno pytanko, stacjonarka cholernie g***322;o***347;no odtwarza mu ten d***378;wi***281;k, daj***281; na jedynk***281; a leci jakby by***322;o na po***322;ow***281; regulatora i chyba b***281;d***281; musia***322; ponownie przerabia***263; te teledyski w TMPGEnc do formatu DVD, czy opcja kt***243;ra jest tam w zak***322;adce ustawie***324;..



"change volume"

pozwoli mi na zmian***281; g***322;o***347;no***347;ci bez wyci***261;gania audio z ka***380;dego teledysku? Czyli np. zaznacz***281; 50***37; i wsjo? A do czego jest ta opcja normalize?

Dzi***281;ki z g***243;ry i pozdrawiam!

PS2 . p***322;ytk***281; wypali***322;em za pomoca tego narz***281;dzia w TMPGEnc DVD Author kt***243;re na samym ko***324;cu si***281; pojawia

Ostatnio zmieniany przez BlastXX : 12.01.2008 o godz. 18:41
BlastXX jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2008, 22:18   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Troch***281; dziwne z tym d***378;wi***281;kiem, bo z tego co piszesz, powinna by***263; tylko jedna ***347;cie***380;ka audio w filmikach i ta jest wtedy domy***347;lnie wybierana. Zr***243;b mo***380;e screeny z PGCEdit:

- po wczytaniu filmu zaznacz w lewym oknie PGC z filmem (poznasz po czasie wy***347;wietlania) i kliknij na nim 2x. Zr***243;b screena z okna PDCEditora, kt***243;re si***281; pojawi.
- w PGCEditorze wci***347;nij przycisk Domain stream attributes i te***380; daj screena.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2008, 10:47   #3
BlastXX
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.01.2008
Posty: 2
BlastXX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Screeny:







Nie znam się na tym za bardzo ale chyba na tym ostatnim screenie jest coś nie tak z audio? Dlaczego tam jest 0 ?
BlastXX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2008, 12:50   #4
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie, wszystko jest OK, masz tylko jedno audio...

Spr***243;buj mo***380;e tak:

- w prawym oknie z 1 screena zaznacz mysz***261; pre commands, kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz 'add after'
- pojawi si***281; komenda NOP, kliknij na niej dwa razy.
- w command edytorze wybierz z menu 'By type' -> Set -> SPRM -> audio, a nast***281;pnie w audio prze***322;***261;cz z 'don't change' na 'set to' i na sliderze '0'
- pozatwierdzaj wszystko po kolei i zapisz DVD. Przetestuj czy to co***347; zmieni***322;o.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.