![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Piraci z Karaibów i zawyżona długość filmu
Próbuję upchać ten film na DVD-R. Nie powinno z tym być żadnego problemu po pozbyciu się dwóch ścieżek Audio, jednak pojawia się problem. Mianowicie każdy z wykorzystanych przeze mnie transkoderów pokazuje iż długość filmu wynosi ponad 5 godzin (dokladnie 5:09:13)! Proszę o pomoc ludzi, którym udało się skopiować to DVD (mowa o polskim wydaniu rentalowym). Proszę o w miarę szybką pomoc, jako że 7,2 GB miejsca piechotą nie chodzi, a tyle zajmują oryginalne VOB'y filmu! Z góry dziękuję...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Ja przeciagnąłem ten film DVD 2R i CCE. Spoko zmieścił się na jednej płytce. Pozostawiłem tylko dwie wersje dźwięku - polski lektor i oryginalny dźwięk angielski. Nie mam teraz tej płyty, ale wiem, że z nagraniem nie było problemu. Jakość wyszła b. dobra.
Pozdr. Z.K.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Ja ten film "robiłem" 3 razy (dla porównań) 1. Dvd Decrypter + DVD2One, 2. Shrink, 3. Dvd Decrypter + RB. Problemów zero. Nie wiem czym zgrywałeś? Po 7,2 GB widzę że zgarałęś wszystko , bo film tyle nie zajmuje. Napisz o sofcie i co chcesz osiągnąć (z menu, bez menu itp.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
Watpie, zebym cos "przekombinowal" jako ze Shrinkiem wczytalem zawartosc DVD (bezposrednio, bez zgrywania) i efekt byl ten sam, wiec w kopiowaniu plikow sie nie pomylilem (Smart Ripper, opcja "Backup"). Chcialbym to zrobic Clone DVD lub DVD2ONE (bron mnie Panie przed Shrinkiem - nigdy wiecej!) na 1 DVD. Chce zachowac oryginalne menu (nie musi byc untouched, moze byc downsampled) oraz 2 sciezki dzwiekowe - oryginalna angielska oraz polskiego lektora. Na koniec chce poprawic menu przy uzyciu Menu Edit, ale to chyba nie ma szczegolnego znaczenia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Fakt że ja zrzucam sam film menu mnie nie interesuja , jak i dodatki. Smart Rippera nie znam, a Shrinkiem zrobiłem kiedyś może 2 filmy więc ciężko mi coś o nim pisać, ale kotów bym na nim nie wieszał, kupa ludzi korzysta i jest zadowolona. Jeśli nie odwiedzałeś to polecam http://www.nrg.to/robs/ Tam jest chyba poradnik jak zrobić film + menu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Get a Mac!
Jest OK, poradzilem sobie. Clone DVD zobaczyl mi 2 sciezki - jedna z filmem a druga 1 h 11 minut, ta druga usunalem i wyszlo OK. Ta druga byla skaldanka niechronologicznych scen w filmie, wiec nie wiem co to za stwor. Dzieki wszystkim za pomoc :-D!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|