Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.11.2005, 15:52   #1
Dewey
Bywalec

Data rejestracji: 08.11.2002
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
AC3 5.1 z NTSC do PAL?

No więc mam ten sam film w dwóch wersjach. Jedna wersja ma kiepski obraz ale dźwięk w ac3 5.1 natomiast druga wersja ma super obraz, ale dźwięk w mp3. Chciałbym wyciągnać dźwięk w ac3 i połączyć go z tym lepszym obrazem. Ale szkopuł jest taki, że dźwięk ac 5.1 jest w filmie NTSC (23.976), a ten super obraz jest w wersji PAL 25.000. Jak więc zamienić ac 5.1 ntsc na 25 pal? Niby jest opcja w programie AC3Machine przy której można postawić ptaszek, a zwie się ona "Change Frame Rate 23.976 to 25.000". Czy jej zaznaczenie faktycznie rozwiąże mój problem? Czyżby cała operacja była aż tak prosta?
Dewey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2005, 16:03   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie rozumiem, po co pytanie, dlaczego sam nie sprawdzisz?

Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2005, 16:35   #3
Dewey
Bywalec

Data rejestracji: 08.11.2002
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja nie rozumiem czemu tracisz czas na taką odpowiedź zamiast mi pomóc?

A odnośnie Twojego pytania. Chciałem się wcześniej dowiedzieć co i jak, bo może się okazać, że nic się nie da zrobić, a ja tą drugą wersję z ac3 dopiero sobie ściągam co dość długo trwa. Także chciałem w razie czego zaoszczędzić sobie czasu.

Teraz zrobiłem test na innym pliku gdzie obraz jest w ntsc. Wyciągnąłem z niego dźwięk ac3 5.1 wczytałem do ACMachine i zaznaczyłem, żeby zamienił framrate. Wszystko się zrobiło, ścieżka w PAL zajmuje kilka MB mniej niż ta w NTSC (a wiec tak jak powinno być) no ale nic pozatym nie sprawdzę bo nie mam drugiej wersji filmu w PAL.

Może jednak ktoś miał do czynieniA z takim problemem?
Dewey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: