![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2004
![]() |
pliki vts-co z tym dalej zrobic?
w jaki sposob polaczyc i wypalic te pliki: vts_01_0.vob , vts_01_1.vob , vts_01_2.vob , vts_01_3.vob , vts_01_4.vob , video_ts.bup , video_ts.ifo , video_ts.vob , vts_01_0.bup , vts_01_0.ifo . probowalem w nero vision express 3 tyle, ze nie jest aktywne oryginalne menu ( brak dostepu do napisow itd. ) tylko utworzone przez nero. nie mozna tez przelaczac rozdzialow tzn. rozdzialy zostaly podzielone miedzy te pliki, ktore podalem na poczatku. prosze pomozcie. pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
zamienilem tez te pliki na iso programem imgtool, wypalilem obraz na plycie dvddecrypterem i kolejnosc calego video zostala zmieniona! juz naprawde brakuje mi pmyslow! pomocy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Spokojnie, spokojnie, na początek troche info, ile ważą wszystkie pliki (w GB)?
co sie dzieje po odpaleniu np. w PowerDVD poprzez otwarcie pliku VIDEO_TS.IFO?
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
pierwszy, ktory podalem _0 - 116mb , nastepne cztery po okolo 1 gb , video_ts.vob - 43 mb pozostale liczone w kilo , w sumie 4,11 gb. po odpaleniu video_ts.ifo nie odtwarza od poczatku. zamiast polaczyc pliki 0,1,2,3,4 i w takiej kolejnosci powinny byc odczytywane to kompletnie jest to pomieszane!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
nie odzywalem sie poniewaz nie mialem zbytnio czasu. podalem dokladne informacje na temat tych plikow itd. czy naprawde nie da sie juz nic z tym zrobic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Utwórz taki dysk, przeciągnij wszystko do katalogu VIDEO_TS - wypal na jakiejś RW i zobacz czy zadziała... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
w nero w kompilacji dvd-video przenosi do lewego okna i "przeksztalca" tylko 5 ostatnich plikow z tych, ktore wymienilem natomiast przy pierwszych pieciu o najwiekszej pojemnosci wywala komunikat, ze "pliki te nie moga rezydowac w folderze video_ts kompilacji dvd-video". p.s. to byla pierwsza czynnosc jaka wykonalem i chyba najprostszy sposob, a wiec wspominanie o tym wydawalo mi sie zbedne!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
Nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje - pewnie to jakiś ściągnięty skąciś film - ale skoro po wypaleniu DVDDecrypterem wszystko działa a masz tylko zamienioną kolejność jak piszesz, to może pozamieniaj ją na właściwą zmieniając nazwy plików *.VOB, np. 1 mien na 4, 2 na 1 itp... Właściwą kolejność pozwoli Ci ustalić ich podgląd... Jeżeli natomiast będą one po kolei a mimo to przy odtwarzaniu będą nie po kolei to musisz od nowa wygenerować pliki IFO do VOBów. Tylko wtedy skopiuj same pliki VOB o numerach od 1 do 5 bez 0 do pustego katalogu i korzystając z IfoEdit wygeneruj pliki IFO i zobacz czy działa właściwie. Jak to zrobić poszukaj w moich wcześniejszych postach, pisałem o tym na tym forum... Pozdrawiam!!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
gdy probowalem utworzyc pliki ifo za pomoca programu ifoedit pojawil sie komunikat "could not find any vob unit in the vob file(s)". jezeli chodzi o kolejnosc to moze bardziej dokladnie to opisze: niema w ogole ciaglosci tego video, w najmniej oczekiwanym momencie nastepuje przerwa, a nastepnie wyswietlana jest inna scena, tak jakby same pojedyncze voby zostaly podzielone jeszcze dodatkowo na sciezki. najbardziej ciekawi mnie to dlaczego nie jest aktywne oryginalne menu tzn. nie mozna wejsc w ustawienia itp.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Redakcja
![]() |
a Twoje plik na pewno nazywają się VTS_01_1.VOB itd a nie jakoś inaczej...
na przykład VTS_01_001.VOB itd...?? Wydaje mi się po woli, że wina nie leży w metodzie tylko w plikach... są albo złe technicznie, albo są do nich niewłaściwe IFO... Spróbuj jeszcze np. VobEditem wyjąć film, audio i napisy i zmuksować to od nowa IfoEditem czy utworzy się poprawna struktura i będzie działało... i jeszcze odtwórz PowerDVD jakiś plik sam VOB klikając w niego - czy wtedy też jest nieciągły... czy ciągły?? Jak jest ciągły to wina IFO, jak dalej jest źle to wina leży w VOBach... I upewnij się jeszcze z 2 razy czy masz właściwe nazwy plików.... Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Siemka,
Jestem tu nowy i mam pytanie co do nagrywania filmów na dvd. Ze dwa udało mi się zainstalować, ale z resztą mam problamy. Nagrywam Ahampoo i Nero i mam błąd, że brakuje pliku VTS_01_0.VOB i nie wiem co dalej z tym zrobić. Filmy ściągam z chomika, torrenta. Różnie. Czy musi być jakiś specjalny format filmów np. avi, mkv czy coś żeby ten plik znalazło? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |