Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2005, 11:34   #1
kwazz
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2005
kwazz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bez lania wody... nie moge nic skopiowac =)

A witam. Jestem tu pierwszy raz... czynnie. Mam problem

Mianowicie to nie moge zadnego filmu na DVD skopiowac, ani cloneDVD, ani Shrink, ani anyDVD, ani Instant Copy nie da rady. Plytka bez sladu zadrapania, bez zabrudzen... 'Butterfly efect'.

Kilka dni temu kupilem sobie nagrywarke ta LG GSA 4163B... mowia ze to za ta cene najlepsza opcja... ale jak ja nie umiem sie tym obslugiwac...
Widocznie kopiowanie filmow nie jest tak proste jak myslalem.

I prosze Was drodzy uzytkownicy wspanialego serwisu o jakas rade... jak tu dosc sprawnie i szybko skopiowac film...

Dodam ze w kazdym programie bledy odczytu czy to CRC czy inne pojawiaja sie w roznych momentach... w clone DVD gdzies pod koniec plyty... w shrinku juz w przedbiegach... i to nie jest problem tylko z jednym filmem...

Prosze o jakies wskazowki bo juz jestem zdesperowany...

pozdrawiam
kwazz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2005, 11:52   #2
zx
Nowy na forum

zx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A próbowałeś uruchomić AnyDVD w trakcie kopiowania? Ja radzę tak - włączasz AnyDVD, robisz obraz płyty na dysku i przy cały czas włączonym AnyDVD nagrywasz obraz na płytę.
zx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2005, 12:34   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Efekt Motyla wyszedł już trochę czasu temu więc najnowszy DVDDecrypter do zgrania na dysk a potem kompresja czym komu leży. do poczytania na forum na ten temat jest dużo.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2005, 01:45   #4
wisiann
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.04.2005
wisiann zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
poszukaj spokojnie na forum i przesledz cala proces powstania kopi bespieczenstwa z uzuciem roznych programow
powodzenia
wisiann jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2005, 21:07   #5
kwazz
Nowy na forum

ech

probuje... probuje DVD Decrypterem + anydvd... glupia sprawa bo tylko jeden VOB (ostatni) jest, powiedzmy, 'nieczytelny' ale nie w calosci. Decrypter rzezbi i rzezbi, niekiedy dochodzi do 100 kb/s a plytka jest nietkieta fizcznie... i error ;/ po ilustam probach przeczytania.

nie wiem co robic :/ mozliwe ze nagrywarka jest zepsuta?
Stary 15.07.2005, 14:18   #6
kwazz
Nowy na forum

ok =) po wielu nieudanych proboach i eksperymentach (jestem zielony i jak to inaczej nazwac) UDALO sie... DVDFab Decrypter dal sobie z tym rade, wprawdzie dlugo to zgrywal, ale jest! dziwne bo programy DVD Decrypter z anyDVD, clonedvd i IC nie poradzily sobie... albo mam dziwna dziwna nagrywarke, albo w 'wykonywaniu kopi bezpieczenstwa' nie ma nic pewnego...
Stary 15.07.2005, 14:26   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kwazz
ok =) po wielu nieudanych proboach i eksperymentach (jestem zielony i jak to inaczej nazwac) UDALO sie... DVDFab Decrypter dal sobie z tym rade, wprawdzie dlugo to zgrywal, ale jest! dziwne bo programy DVD Decrypter z anyDVD, clonedvd i IC nie poradzily sobie... albo mam dziwna dziwna nagrywarke, albo w 'wykonywaniu kopi bezpieczenstwa' nie ma nic pewnego...
nagrywarkę Masz całkiem ok, ale może mieć problemy z korekcją błędów co ostatnio sprawdziłem - płyty, które nie chciały się skopiować u kumpla poszły na moim litku 812.
płyty były syfem marki esperanza - R, nagrane na pionku 104 z rok albo więcej temu i dochodziły w alkoholu do 97-98% wywalało błąd ale chodzą po przegraniu
Stary 15.07.2005, 16:00   #8
kwazz
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
nagrywarkę Masz całkiem ok, ale może mieć problemy z korekcją błędów co ostatnio sprawdziłem - płyty, które nie chciały się skopiować u kumpla poszły na moim litku 812.
płyty były syfem marki esperanza - R, nagrane na pionku 104 z rok albo więcej temu i dochodziły w alkoholu do 97-98% wywalało błąd ale chodzą po przegraniu
czy nagrywarka ok... okaze sie jak skoncza test na cdrinfo.
aaa... strasznie wolno kopiuje dvd z zabezpieczeniem. Moze to wina reszty sprzetu?

mam nagrywarke na slave + hdd... IDE chodzi na ultra DMA tryb 2. ma to jakies znaczenie? mozna cos poprawic?
Stary 15.07.2005, 16:34   #9
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kwazz
mam nagrywarke na slave + hdd... IDE chodzi na ultra DMA tryb 2. ma to jakies znaczenie? mozna cos poprawic?
Trochę wolno jak dla dysku. Jaki masz sprzęt?
Spróbuj też nagrywarkę podpiąć na osobnym kanale, jako master - jeśli masz taką możliwość. A jak nie, to odepnij ją na chwilę i sprawdź, jak to wpłynie na dysk (jego DMA).
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2005, 16:46   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez kwazz
czy nagrywarka ok... okaze sie jak skoncza test na cdrinfo.
aaa... strasznie wolno kopiuje dvd z zabezpieczeniem. Moze to wina reszty sprzetu?

jeśli to nie jest dysk systemowy i nie korzysta z niego nagrywarka to może być.
Stary 15.07.2005, 17:51   #11
kwazz
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Reetou
Trochę wolno jak dla dysku. Jaki masz sprzęt?
no wiec dyski juz mam osobno na jednym IDE: Caviar i samsung oba 7200 obr.
na drugim kablu sama jest ta nieszczesna nagrywarka DVD... juz jako master.
jezeli chodzi o reszte to athlon xp 2400+ i to wszystko siedzi na MSI K7N2 Delta-L...
<br>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Spróbuj też nagrywarkę podpiąć na osobnym kanale, jako master - jeśli masz taką możliwość. A jak nie, to odepnij ją na chwilę i sprawdź, jak to wpłynie na dysk (jego DMA).
i DMA po tym wszystkim zostalo nietkniete... nie wiem whatta fick is going on.
czyli dalej ultra DMA tryb 2... o co chodzi z tym drugim trybem?

PS. podejrzewam, ze ten watek nie jest juz na ten dzial forum.

Ostatnio zmieniany przez kwazz : 15.07.2005 o godz. 17:55
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: