Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Pomocy - DVD Menu (https://forum.cdrinfo.pl/f13/pomocy-dvd-menu-81855/)

Bunch 15.03.2009 03:43

Słuchaj, rozchodzi się o to, że powiedziałeś iż zrobiłęś to dokładnie tak jak ja to opisałem. A mi wychodzi coś innego - jakieś layouty z menu i tak dalej. Ja chce mieć odtwarzane video w tle i napis "włącz film" gdzie po kliknięciu go przechodze do filmu.

A póki co borykam się z jakimiś layoutami, które posiada program, jak to wywalić?
Rozwiązanie widze jedno. Już w programie video dodać napis, by nacisnąc kalwisz przewijania, aby włączyć film i takie video wstawić do tego programu. Szkoda, że nie da się wsadzić włąsnego napisy, który by linkował do włączenia filmu. Napewno nie zrobiłeś tego o co mi chodziło, bo siedzę w tym programie i nie widze takiej opcji. Nawet nie można podlinkować tekstu, więc jak?

Kombinuję z tym w ten sposób, ukrywam wszystkei elementy z Layouta. W tle ustawiam aby był odgrywany filmik. I zmieniam napis tytułowy (który jak zauważyłęm odnosił do drugeigo kipu - czyli mojego filmu) na taki jaki ja chce, czyli "Start filmu". Tylko kurczę jak najeżdzżąm to mi się serduskzo pokazuje obok napisu! Ale i tak nic nie wskuram, gdyż DŁUGOŚĆ ODTWARZANEGO KLIPU w tle to maxymalnie 30 sekund! (motion menu) - dlatego też wiem, ze nie udało CI się zrobic tego o co mi chodzi. Albo tez nei zwróćiłes uwagi. DOdatkowo pewnych elementów nie da się poukrywać, to znaczy w layoucie gdy mam dodatkowo minaiturkę filmu, ktora jest odtwarzana nie moge jej ukryc, by byl widoczny film z tla. Pozstaje rozciagniecie nna maximum tego fragmentu i wyjechanie poza ekran napisami bo usunac sie ich nie da rowniez. ALe taką robotę o kant tyłka rozbić, gdyż co z tego jak wyjade napsiami poza ekran skoro one dalej tam będą i chcąc wybrać pilotem od DVD dany przycisk kilkakrotnie będę musiał naciskać gdyż bęzie "zachaczało" o inne dwa, trzy przyciski z poza ekranu odpowiadające za coś innego.

NIE DA SIĘ TEGO TAK ZROBIĆ - a Ty pisałeś, że to zrobiłeś i to do tego wszystko tak jak chciałem. Bardzo ciekawe.... Jakim niby cudem osiagnąłes zamierzony efekt, skoro NIE DA SIĘ usunąć innych napisów tworząc menu (da się ukryć, ale to nic nie daje bo już w podglądzie one wracają). Hę?

joujoujou 15.03.2009 03:41

Dla pewności wrzuć screena, bo nie kojarzę 4 kwadratów. :nieee:

Instrukcję krok po kroku znajdziesz tutaj.

Bunch 15.03.2009 03:32

Dobrze, doceniam to - ale napisałes, że zrobiłes wszystko tak jak ja chciałem bezproblemowo. No to w takim razie powiedz mi, jak usunąć ten podział ekranu na cztery kolorowe kwadraty i wpisać tam swój tekst, a nie móć tylko wybrać dwa z polu wyboru itp.

- rozumiem że zaznaczeniem POCZĄTKU filmu suwakiem tuż po tym jak ta animacja się skońćzy. Zapewne wies zo czym gadam.
- i powiedz mi jeszcze jak wstawić WŁĄSNY napis gdzie, po kliknięciu na nim - przejdziemy do włąściwego filmu.

Reetou 15.03.2009 03:30

To ja ciebie nie rozumiem. Zapytałeś - doradziłem ci program, poświęciłem nawet czas na ściągnięcie go, zainstalowanie i wykonanie interesujących cię czynności, żeby sprawdzić, czy da się zrealizować założenia.

A ty mi piszesz o wymądrzaniu, pisaniu nie na temat i chcesz dawać jakieś ostrzeżenia?

Bunch 15.03.2009 03:22

Nie rozumiem Ciebie. Skoro nie chcesz mi pomóc, woląc zato się wymądrzać to Twoja sprawa. ja program - jak mówiłem - ściągnąłem, włączyłem. Żadnego takiego Menu jakie mi sugerujesz nie mam.

Reetou 15.03.2009 02:56

Pomóc?

Pomóc - pomagałem. Robić za ciebie nie mam zamiaru. Skąd wiem, że nie widziałeś tego programu na oczy? Uruchom go, to zobaczysz. A jeśli potrzebujesz instrukcji krok po kroku do odpowiedzi na pytania typu 'czy chcesz mieć menu?' to znaczy, że nie powinieneś się za to w ogóle zabierać...

Czy potrzebujesz też może dokładnej instrukcji do wymiany żarówki?

Bunch 15.03.2009 02:46

O rany, wy jesteście niemożliwi. Wasz etnocentryzm jest powalający!
Panowie mądralijscy się znaleźli. I co? - ostrzeżenie? Ja-ha-ha-ha-ha-ha-ha! Dopuścić go do władzy to takie są tego skutki.
Jeżeli już wręczać komuś ostrzeżenie to użytkownikowi Reetou za pisanie nie związane z tematem, nie chce pomóc - niech się nie udziela. Jesteś dobijający!

joujoujou 15.03.2009 02:36

Cytat:

Napisany przez Bunch (Post 1011083)
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

A szkoda, bo...
Cytat:

[...] Program pobrałęm, czekałem na dalsza pomoc/

...właśnie o to chodzi.

Jak już Reetou słusznie zauważył, nikt tu nie pracuje na etacie - poświęcamy swój wolny czas na pomoc innym, a nie wyręczanie ich. Gdybyś (oprócz ściągnięcia) również ów program zainstalował, uruchomił i na nim podziałał, to może byłoby inaczej, no ale... [tu patrz mój poprzedni post w tym temacie] :czytaj:
Cytat:

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak napisać Ci abyś się wypchał.

A tego to już tolerować nie będę. :zolta:

Bunch 15.03.2009 02:29

Cytat:

joujoujou: Najgorzej jak się człowiek boi zrobić cokolwiek samemu
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. No - i co chciałes jeszcze dodać?

Cytat:

Retetou: (...) nie pofatygował się nawet, żeby ściągnąć program
A skąd to wiesz? Program pobrałęm, czekałem na dalsza pomoc.

Cytat:

Reetou: owszem, mogę napisać poradnik 'krok po kroku', śliczny, ze screenami... Odpłatnie...
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak napisać Ci abyś się wypchał.

Reetou 15.03.2009 02:21

To ja dodam:

Spotykają się w tym dziale ludzie, którzy mają problemy z wykonaniem jakiejś czynności. Powody są różne: najczęściej brak doświadczenia, koniecznej wiedzy, problemy z oprogramowaniem, itd., itp. I są bardziej doświadczeni użytkownicy, którzy poświęcają swój czas, żeby pomóc w rozwiązaniu tego problemu. I jest OK.

Tylko jeżeli ja poświęciłem już w sumie ze 20 minut na ten temat, a człowiek nie pofatygował się nawet, żeby ściągnąć program, tylko czeka, aż jakiś frajer poda mu jak na tacy całość instrukcji 'krok po kroku'... Pewnie najlepiej by było, jakby jeszcze to za niego zrobił...

To ja odpowiadam:

- niech cierpliwie czeka na innego frajera, bo ja się nie poczuwam; i tak już niepotrzebnie poświęciłem sprawie za dużo czasu.

- owszem, mogę napisać poradnik 'krok po kroku', śliczny, ze screenami... Odpłatnie...

joujoujou 15.03.2009 02:03

Najgorzej jak ktoś się boi cokolwiek robić samemu. :kreci_gl:

Chciałem jeszcze coś dodać, ale... :niepow:

Reetou 15.03.2009 01:56

Nie uczynię...

Bunch 15.03.2009 01:45

Zatem bardzo byłbym Ci wdzięczny, gdybyś to uczynił.

Reetou 15.03.2009 00:36

Teoretycznie tak...

Bunch 15.03.2009 00:21

To świetna wiuadomość, zatem możesz mi powiedzieć jak to zrobić krok po kroku, prawda?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06.