![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
kompatybilność nagrywarki DVD
potrzebuję opinii praktyka i odpowiedzi na pytanie:
jaka nagrywarka dvd wypali płyty "minusy" które będą w 100 % czytane w stacjonarnym Panasonicu RV32 Ze względu na kasę może to być model tylko minusowy a nie dual, ale jak wydam szmal a panasonic nie da rady albo jakość będzie marna (zacięcia, piksele itp) to trochę mi gul skoczy Pozdro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Ja Ci polecam LG GMA-4020B, bo sam mam taka, i co Cie najbardziej ciekawi, to plytki nagrane w tej wypalarce nigdzie mi nie sprawiaja problemow i czytaja sie rowniez w takim Panasonicu o jakiego pytasz.
Za nim kupilem ten sprzet to tez skuczalem, bo mam awersje do LG, ale jak kupilem to sie uspokoilem. LG to tylko napis na zewnatrz, natomiast w srodku jest produkt Hitahi, wiec polecam Ci ta wypalarke. Dodatkowo LG potrawi onslugiwac DVD-RAM o ktorego przydatnosci zdazylem sie przekonac. KOSZT ~930zl Moj kolega ma Pioneera 105, i tez nie narzeka. On akurat ma tego Panasonica i choc nagrywa glownie w innych celach niz dla siebie, to raz na jakis czas cos sobie nagra, a Panasonic jest testerem. Jedyne problemu jakie mial z Pioneerem to nagrywanie z predkoscia x4, ale sie w koncu wkurzyl i nagrywa teraz tylko x2 ( niektore plytki nagrane 4x nie chcialy sie do konca czytac w stacjonarnych DVD ). KOSZT ~1160
![]() |
#3 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Re: kompatybilność nagrywarki DVD
Cytat:
a co do obaw o jakość (filmów?) to za to odpowiada raczej soft, encoder mpeg2 i metoda niż model nagrywarki...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 14.05.2003 o godz. 11:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
dzięki
już jestem trochę bardziej kumaty A teraz czas działać |
![]() |
![]() |