![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
POMOCY !!! Problem z ac3
Cześć, niedawno postanowiłem zrobić film DVD no i już jest wszytsko OK tylko dźwięku nie ma - a mianowicie nie ma dźwięku ac3 - pewnie nie mam jakiegoś dekodera ale ja już wszystko co można było zainstalowałem - pomóżcie - jak zrobić żeby w winampie i DVDMaestro w podglądzie był dźwięk ac3?
POMOCY !!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Jeśli chodzi o DVDMaestro - sprawdź czy masz w katalogu z programem wszystkie biblioteki, które podawałem w TYM poście, jeśli są to wszystko musi działać jak należy. Nie wiem po co Ci dźwięk *.ac3 w Winampie, gdyż do oglądania filmów DVD służy soft w rodzaju PowerDVD. Ostatecznie spróbuj ten PLUGIN. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Niestety nie działa - nadal nie ma dźwięku w odtwarzaczu - zainstalowałem ten kodek i te dll ale nie działa - dźwięk niby leci w winampie ale nic nie słychać. A co do PowerDVD to jak próbuję otworzyć skompilowany film (który jest jeszcze na dysku) to mi się wyświetla brak kodeka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Czy dzieje się tak na wszystkich filmach, czy tylko na tym ostatnio zrobionym ?
Jaki dokładnie komunikat Ci się wyświetla ?
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Tylko w tym ostatnio zrobionym mi się ten komunikat wyświetla - Nie można zbudować wykresu odtwarzania DVD-Video z powodu niewystarczających dekoderów.. Error code 8004027B .
Prosze pomóż mi z tym dźwiękiem bo muszę zrobić to DVD na jutro. Oh, i teraz zauważyłem że pliki muzyczne wyodrębnione Nandubem z filmu są dłuższe niż film o około 4 minuty ,ale w DVDMaestro już jest OK, mimo że film też przerobiłem na 25 fpsów. Aha i jeszcze jedno - folder audio_ts jest pusty po skompilowaniu. Ostatnio zmieniany przez rafalkam : 19.12.2005 o godz. 20:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Folder AUDIO_TS powinien być pusty (jest pełny w przypadku płyt DVD-Audio). Ścieżki audio filmu są zintegrowane z plikami *.vob w katalogu VIDEO_TS.
Jeśli przerabiasz z *.avi (np.: DivX, XviD) to może trzeba skorygować zapis o formacie w nagłówku pliku audio za pomocą BeSliced - (czytaj TO , część - Przygotowanie ścieżki audio). Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Już to od początku robiłem. Co do odtwarzania ac3 to w winampie wygląda to tak jakby się dźwięk odtwarzał ale nic z głośników nie leci. No i najgorszy problem to taki że na DVD nie ma dźwięku. Co to może być?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|