Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.10.2003, 14:30   #1
GOR@L
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.10.2003
Lokalizacja: Jelenia Góra
Posty: 2
GOR@L w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question poradzcie - problem z nagrywarka lub plytami DVD+

Witajcie
posiadam nagrywarke pionieera A106 - z biosem 1.07 - i nero 6,019 - zakupilem
spora ilosc esperazn DVD+R x4 - wczesniej nagrywalem na esperanzach x2 i x1
z tym ze na "-" i wszystko bylo w porzadku - RW+ tez esperanzy nagrywa
dobrze - a ztym ze x2,4, +R x4 - nagryaja sie poprawnie po czym nagrywarka
ich nie widzi ani zaden odtwarzac- komunikat ze nie ma plyty (dodam ze
pionier nie chce nagrywac ich wolniej niz x4 - nawet nie ma opcji zeby
nagrac ja wolniej poz x2,4 ale jak chce z taka predkoscia nagrywac to
wyskakuje blad kalibracji) - zakupilem w sklepie DVD-R x4 esperanze i po
nagraniu bez problemu kazdy odtwarzacz ja widzi nawet najwieksze charzcze -
zauwazylem jeszcze jedna ciekawa rzecz
tu linki
http://www.goral.jelenia.com/dvd/minusDVD.jpg
http://www.goral.jelenia.com/dvd/plusDVD.jpg
tak jakby na plusy sie nie dogrywaly - a moze tak ma byc?
chodz DVD+RW po nagraniu raczej przypominaja DVD-R po nagraniua nie DVD+R,
wiec moze problem tkwi w nero?

dzieki za wszystkie rady
pozdrawiam
GOR@L

GOR@L jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.10.2003, 17:34   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mogę jedynie ci powiedzieć to, co mówię od dosyć dawna: nie opłaca się kupować taniego gówna typu Esperanza, Princo, Gigamaster, X-disc, Datex itp. mają cienką jakość, słabą żywotność i więcej z nimi kłopotu niż pożytku... co z tego, że są tanie jak nie będziesz mógł ich odczytać odrazu albo po kilku miesiącach. to towar wysokiego ryzyka i lepiej dołożyć 2, 3 złote i mieć święty spokój...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 20:40   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
mogę jedynie ci powiedzieć to, co mówię od dosyć dawna: nie opłaca się kupować taniego gówna typu Esperanza, Princo, Gigamaster, X-disc, Datex itp. mają cienką jakość, słabą żywotność i więcej z nimi kłopotu niż pożytku... co z tego, że są tanie jak nie będziesz mógł ich odczytać odrazu albo po kilku miesiącach. to towar wysokiego ryzyka i lepiej dołożyć 2, 3 złote i mieć święty spokój...
No widzisz, niektórym Kolegom nie da się przetłumaczyć, że "tanie mięso psy jedzą". Że doraźna korzyść nie musi przyniesć owoców za parę miesiecy. To znaczy przyniesie - gorzkie owoce .

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 20:46   #4
GOR@L
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.10.2003
Lokalizacja: Jelenia Góra
Posty: 2
GOR@L w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
2 kwestie

Cytat:
CobraVerde napisał(a)
to towar wysokiego ryzyka i lepiej dołożyć 2, 3 złote i mieć święty spokój...

tak - ale nie 2- 3 tylko conajmnie 5 - bo jesli ja hurtowo moge dostac esperanzy za okolo 5 zeta x4 - to verbatimy znalazlem po 10 - chyba ze znasz jakas dobra hurtownie? gdzie moglbym dostac po 7-8,
dodam ze nagrywalem przed chwila esperanze DVD-R x4 i TDK DVD+R x2,4 i poszlo cacy.

mam jeszcze 2 kwesie - na na obu nagralem rozne filmy w divixach - przy sprawdzaniu - nero sprawdzil cala plyte poczym dal znaka ze tdk jest poprawnie nagrana a esperanza zawiera jednen blad - przezucilem wszystkie dane na twardziela ztejze esperanzy - bylo na nich 6 filmow divix - i wszystko glatko poszlo, wszystki filmy divix dobrze hulaja - moze mi ktos to wyjasni dlaczego nero znalazl bleda a filmy mimo to dzialaja?


druga kwestia - wczesniej mialem nagrywarke toshibe 5002 - i co ciekawe plytki nagrane na niej esperanzy bez nadruku x2 (mimo ze pisalo ze to sa x2 mogelm jes tylko nagrywac x1 - tzn moglem x2 ale odczytywalo tylko 3 giga, reszty juz niet) - a wiec mimo ze to toshiba byla - do tej pory nagrane na niej plyty odczytje kazdy DVD ba bezblednie - a ten pionieer - tez odczytuje ale UWAGA!! w pewnym miejscu zawsze tym samym dla danej plytki wyskakuje blad ze nie moze czytac danych - dla mnie to sa jaja, - moze ktos wie dlaczego?

pozdr
GOR@L
GOR@L jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 22:58   #5
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 14.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
troche faworyzuje Sony, nie specjalnie

Siemka
Nie wiem czy się powtarzam ale pewnie tak. Każdy chwali swoje.
Moje równa sie Sony dru. Dlatego jest the best. Ma swoje wady (princo x4 itp) i niedługo nie będzie najlepiej wydajna. Ale ma jedną zalete. Nagrywasz na DVD+R x4 verbatim za 10zł i działa na nawet na stacjonarnych za 399zł z marketu. I będzie działać przez jakiś czas. Dużo kasy za nagrywarke ale opłacalnej ( przegranych pare set wesel i jest)
Wszystkie te tanie -R już były dwa miliony przerabiane:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ghlight=princo
i tu
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...o&pagenumber=1

Sam wiem że to największe gówno w mieście. Mam paredziesiąt z nich mają ponad pół roku i niestety zacinają się lub nie chce wogóle i czytać.
Decyzja należy do Was. Ja wybrałem droższe, choć kasą nie sr...

Nick Mcdonell "ODLOT" - przeczytajcie
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 23:41   #6
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
miles

u mnie po zmianie firmware na 2g princo nagrywa x4 ok.
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 00:17   #7
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 14.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A no tak. Jak zwykle zapomniałęm o najważniejszym (np.obliczyć bitrate). Princo x4 po zmianie na 2g pali właśnie tak.Tylko ciekawe ile będą działać.
Przy zmianie bios, coś walneło, strzeliło ale działa.......ufff8)
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 00:24   #8
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
princox4-pali

ale tak czy owak to nie jest dobry nosnik !
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 20:54   #9
Kosteg
Bywalec
 
Avatar użytkownika Kosteg
 
Data rejestracji: 05.10.2003
Posty: 73
Kosteg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba kupiłem te same płytki(10 sztuk). Pierwsze 3 popsułem, dopiero 4 się nagrała. Film który się nagrał był krutszy o jakieś 800MB od pojemności płytki. U mnie błędy występują przy końcu płytki(sprawdziłem kopiując nagraner płytki na dysk - wysypują się powyżej 90%).Nagrałem na nich jak narazie jeszcze 3 filmy ale starałem sie brać filmy o mniejszej pojemności i wszysto chodzi.Może to przypadek a może coś w tym jest. Płytki kupiłem ze szpindla, mam wrażenie że mają jaśniejszą powłokę niż esperanzy które miałem wcześniej
Kosteg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.