Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2006, 14:08   #1
Dewey
Bywalec

Data rejestracji: 08.11.2002
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poszukuję programu do authoringu DVD z funkcją podglądu obrazu.

Ludzie pomóżcie, bo mnie chyba szlak zaraz trafi. Pół dnia staram się znaleźć program do authoringu dvd, który będzie miał tak podstawową funkcję jak podgląd video + audio + czas. Jest to mi potrzebne do odpowiedniego zsynchronizowania napisów i późniejszego dodania ich do tworzonej płyty dvd. Jednym słowy poszukuję programu w stylu DVDMaestro (a szukam innego, bo szanowny "maestro" potrafi czasami nie wczytać obrazu m2v). Przetestowałem już kilkanaście różnych programów i tak: albo jest podgląd video, ale bez audio, albo jest podgląd video i audio, ale nie ma pokazanego licznika czasu więc nie mogę zsynchronizować napisów w Subtitle Workshop. No po prostu paranoja! Może ktoś zna program mający prostą funkcję podgląd u video+audio+czas trwania? I odpada banał w stylu PowerDVD, który czas pokazuje w cały świat i za nic w świecie nie idzie zrobić synchra napisów bazując na podglądzie w tym playerze.
Dewey jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.02.2006, 16:30   #2
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Scenarist...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 18:11   #3
Dewey
Bywalec

No tak właśnie przeczuwałem, że ktoś może zapronować Scenarista. Problem w tym, że jakieś 2 godziny temu (już po napisaniu tego tematu) ściągnąłem Scenarista i nie wiem gdzie tam jest podgląd :/ Na początku zainstalowałem wersję 3.1, ale niestety program po mniej wiecej 2 minutach działania sam się wyłącza (nawet nie zdąrzyłem wczytać do końca pliku m2v). Zassałem więc wersję 3.0 i jak już pisałem nie wiem gdzie wejść żeby zobaczyć podgląd.

Zainstalowałem również program DVDComposer i ogólnie jest on bardzo podobny do DVDMaestro. Wczytałem plik .m2v i .ac3 a nawet napisy ze zwykłego pliku txt ! Problem w tym, że jak puszczam "Preview" to nie słychać dźwięku (za to jest obraz i są napisy). Przeczytałem na oficjalnej stronie, że program ten nie posiada własnego dekodera ac3 i radzili żeby zainstalować ac3filter. Sęk w tym, że mam ac3filter a dźwięku jak nie było tak nie ma

Spytam się może od razu na przyszłość. Czy te programy: dvd movie factory,
DVD Architect, DVD X Maker, DVDit!, mydvd 8 posiadają funkcję na której mi zależy? Naprawdę recę opadają. Tyle ile ja zainstalowałem dzisiaj programów do auhoringu, to się w pale nie mieści i jak na razie nie trafiłem na żaden który dałbymi tą jedną bzdurną funckję, którą posiada DVDMaestro.
Stary 28.02.2006, 20:34   #4
1stwasp
Redakcja

View --> Simulation Window...

Gdybyś trochę poszukał na tym forum to byś wiedział, że trzeba Scenarista 2.7 lub 3.0 a nie 3.1 :-)
Jak Ci coś się będzie w podglądzie nie podobać to od razu odpowiem, że to będzie wina kompa NIE Scenarista...

Pozdrawiam!
Stary 28.02.2006, 22:17   #5
Dewey
Bywalec

Wiesz sporo czytałem na temat scenarista, ale jakoś nie zauważyłem takiej informacji. Poza tym ja dzisiaj ściągnąłem i przetestowałem kilkanaście różnych aplikacji, oczy mi wręcz łzawią ze zmęczenia także nie wymagaj ode mnie żebym przejżał dodatkowo kilkanaście lub kilkadziesiąt topiców (każdy z nich pewnie po parę stron) na temat scenarista. Nawet gdybym miał siłę to zrobić, to zwyczajnie zabrakłoby mi czasu, w końcu scenarist nie jest jednym programem, który chciałem sprawdzić. Poza tym w poszukiwanych aplikacjach zależy mi tylko na podglądzie video i dźwięku, nic więcej mnie w nich nie interesuje interesuje, bo do authoringu mam DVDMaestro lub jak on nie wypali, to Ifoedit (do którego właśnie potrzebny mi był podgląd do zrobienia synchra napisów).

No nic, chciałbym tylko dodać, że CobraVerde polecił mi świetny program Adobe Encore DVD w którym jest dokładnie to na czym mi zależy Także na razie temat uważam za zamknięty i dzięki za pomoc.
Stary 28.02.2006, 22:19   #6
1stwasp
Redakcja

Cytat:
Napisany przez Dewey
Wiesz sporo czytałem na temat scenarista, ale jakoś nie zauważyłem takiej informacji. Poza tym ja dzisiaj ściągnąłem i przetestowałem kilkanaście różnych aplikacji, oczy mi wręcz łzawią ze zmęczenia także nie wymagaj ode mnie żebym przejżał dodatkowo kilkanaście lub kilkadziesiąt topiców (każdy z nich pewnie po parę stron) na temat scenarista. Nawet gdybym miał siłę to zrobić, to zwyczajnie zabrakłoby mi czasu, w końcu scenarist nie jest jednym programem, który chciałem sprawdzić. Poza tym w poszukiwanych aplikacjach zależy mi tylko na podglądzie video i dźwięku, nic więcej mnie w nich nie interesuje interesuje, bo do authoringu mam DVDMaestro lub jak on nie wypali, to Ifoedit (do którego właśnie potrzebny mi był podgląd do zrobienia synchra napisów).
To nie moja wina...

Cytat:
No nic, chciałbym tylko dodać, że CobraVerde polecił mi świetny program Adobe Encore DVD w którym jest dokładnie to na czym mi zależy Także na razie temat uważam za zamknięty i dzięki za pomoc.
za mi a przed program usunąłbym słowo świetny. Ale to moja opinia jest

Pozdrawiam!
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: