![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Zamiast Filmu DVD plik Track01.cda
Witam
Mam problem. Mam płytke Platinum DVD-RW na którą kolega nagrał mi film DVD, pliki VOB itp. Niestety jak wkłądam ją do napędu to wykrywa mi ze to płyta AUDIO i jest na niej plik Track01.cda Sprawdzałem w 98, XP u kolegi i tak samo. Ale jak wkłądam tę płytę do stacjonarnego DVD LG to film rusza!!!!! i działą. Czy spotkał się ktoś z czymś takim ?? Da się to jakoś naprawić ?, zgrac jakoś ten film z tej RW na HDD ??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie wiem czy dobrze kombinuję ale można by spróbować przeinstalować ASPI ? A jak na szybkiego chcesz to kopnąć na twardziela to DVD Decrypter na 99% da sobie radę. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Coś ty na 100% ASPI nie ma nic z tym wspólnego.
Decryptor nie daje rady zgrac tej płyty, uznaje ja za czystą. Uszkodzeniu uległ TOC na tej płycie, w tym TOC zawarte sa informację o zawartości płytki (ile jest i jakich plików ile zajmują, nazwa itd). Naped DVD czy nagrywarka DVD wyświetla nam zawartośc płytki sugerując się własnie tym TOC, a nie rzeczystym stanem płyty. W odróżnieniu od stacjonarnych DVD - dlatego tez na stacjonarnym DVD ta płyta działa. Jest szansa na odzyskanie tych danych, ale jest ona czasochłonna i nie pewna. Lepszym rozwiązaniem dla mnie jest ponowne skołowanie tego materiały (zresztą już to zrobiłem). Temat uważam za ZAMKNIĘTY.
![]() |
#4 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No to fajnie że sobie poradziłeś, jednak jak wiesz co się stało to zadając pytanie napisz to, bo nikt nie jest jasnowidzem (no może 2-3 osoby na forum) .
A objawy które podałeś tzn. " jak wkłądam ją do napędu to wykrywa mi ze to płyta AUDIO i jest na niej plik Track01.cda" to ja tak kiedyś miałem , i płyta nie była uszkodzona tylko coś się w sterach Windy podziało. Niestety nie pamiętam co. A ta płyta chodzi do dziś (i kilka innych). No niestety , jak jakie pytanie taka odpowiedź. ![]()
![]() |
|
|