Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2005, 14:45   #1
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
powód zacinania się obrazu przy odtwarzaniu na DVD

Mam kamerkę cyfrową, zrzuciłem, obrobiłem i zrenderowałem na twardy dysk materiał tworząc z niego zapis DVD (katalogi Video_ts i Audio_ts).
Materiał oglądany z dysku twardego nie wykazuje wad tj. obraz idzie płynnie i dźwięk też.
Po przegraniu z dysku twardego na płyty DVD różne i - i + i odtważaniu na standardowych / niekomputerowych urządzeniach DVD np. Sony i Panasonica obraz się tnie. Dźwięk nie wykazuje takich błędów. Przykład: nagrana płyta wkładana kilkakrotnie do DVD od tego samego momentu odtwarzania zaczyna się ciąć, przy włożeniu jej do komputerowego DVD wszystko jest OK.

Bywa też jednak tak, że i na DVD komputerowym dzieje się tak samo. Próbowałem na różne płytki nagrywać i na polecane mi TDK i na jakieś badziewne płytki, wszędzie to samo. Zmarnowałem już z 15 płyt na ten sam materiała i .............. nie wiem co jest grane.

Dane techniczne
nagrywark; zewnętrzna USB SAMSUNG TS-E552U
program renderujący Pinacle Studio 9
program nagrywający płyty Pinacle

Bardzo proszę o pomoc. Stawiam dobrą flaszkę temu kto konstruktywnie przyczyni się do rozwiązania mojego problemu.

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez jacik_w : 15.07.2005 o godz. 15:50
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2005, 20:02   #2
a.klosowski
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.01.2004
Lokalizacja: Kielce
Posty: 11
a.klosowski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z jakim sysytemem pracujesz? Jesli z XP to musisz zainstalować sterowniki ASPI ( pocytaj na ten temat w dziale artykuły - temat ASPI ).Miałem taki sam problem , po zainstalowaniu aspi w XP ich w ogóle nie ma , wszystko jest OK!
a.klosowski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2005, 20:16   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wałszawa
Posty: 38,834
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
konstruktywnie to mi wygląda na nagrywarkę szajsung.

te nagrywarki w najlepszym przypadku same odczytują co nagrały, inny sprzęt nie.

aspi nie ma tu nic do rzeczy.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2005, 13:59   #4
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zgadza się. mam xp. a skąd ściągnąć to "ASPI"?
jaki progs do sprawdzania czy nagrana płyta ma błędy lub w jakiej jakości?
pozdr. jacik
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2005, 14:15   #5
zick
.................
 
Avatar użytkownika zick
 
Data rejestracji: 15.10.2004
Lokalizacja: Wilde World
Posty: 531
zick zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jacik_w
zgadza się. mam xp. a skąd ściągnąć to "ASPI"?
jaki progs do sprawdzania czy nagrana płyta ma błędy lub w jakiej jakości?
pozdr. jacik
http://www.adaptec.com/

program renderujący Pinacle Studio 9, program nagrywający płyty Pinacle - nie mają tu nic do rzeczy

obwinić możesz jedynie nagrywarkę ( ewentualnie płyty ) - gówniano wypala i tyle

najlepiej oddaj szajsunga do sklepu i kup inny palnik
__________________

Ostatnio zmieniany przez zick : 18.07.2005 o godz. 14:21
zick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2005, 15:04   #6
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Heh najłatwiej jest powiedzieć zmień nagrywarkę ......
a skąd mogę ściągnąć program i jaki, który pozwoli przetestować nagraną płytę pod względem ilości błędów?

z góry dzięki za informację
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2005, 15:18   #7
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
nero pakiet lub stad http://www.cdspeed2000.com/ . Przeciez masz na gwarancji nagrywarke? Jak tak to w czym tkwi problem z oddaniem jej - oszczedzisz czas i nerwy
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2005, 16:28   #8
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
właśnie dziś oddałem do serwisu. zobaczymy coz tego wyjdzie.
dam znać.
wysłali do Inkomu do Wrocławia. a ja tymczasem na urlopik.
pozdrawiam
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2005, 17:01   #9
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmmm ściągnąłem nede cd-dvd speed, ale nie mogę zrobić testu "Disc Quality" - wyświetla mi się komunikat:
"Drive does not support this function"
Co jest grane. Ponieważ samsunga oddałe do serwisu sprawdzam wypalone płytki na NECu DVD RW ND-1300A 1.08.
Czy ten program działa tylko na jakichś konkretnych wypalarkach, czy powinien testować na każdym urządzeniu?
z góry dzięki za p/odpowiedź
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 08:20   #10
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
dziala na benqu i necu od 3520 i jeszcze paru napedach
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 15:19   #11
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dostałem nagrywarkę, podobno zmienili w niem firmłera, sprawdzę na kilku płytkach i dam znać jaki efekt.
choć dalej szukam progsa do testowania płyt, który pozwoliłbymi przetestować wypaloną płytę z kupionej nagrywarki SAMSUNGA.
znacie jakieś uniwersalne testujące programy?
pozdrawiam
jacik
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2005, 14:45   #12
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety problem się powtórzył, w tych samych momentach, odczytywana płyta się zaczyna zacinać i rwać.
by mieć pewność, że to nie wada zgranego i zrenderowanego materiału zrenderuję go jeszcze raz i ponownie wypalę. jak dalej będzie rwało film przy odtwarzaniu na analogowych DVD nagrywarka ponownie leci do reklamacji.
dam znać co i jak mi wyszło po pierwszych dwóch czynnościach.
pozdrawiam
jacik
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 21:05   #13
a.klosowski
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.01.2004
Lokalizacja: Kielce
Posty: 11
a.klosowski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posłuchaj mojej rady.Jeśli do XP nie zainstalujesz sterowników ASPI , których w XP nie ma , to szkodz Twojego czasu i pieniędzy. Juz kilu kolegów zrobilo to co im poradziłem z ASPI przy XP i jest dobrze . Wszystko mozesz przeczytać w dziale -artykuły-ASPI któtki przewodnik.W tym artykule masz linki do stron , z których ściągniesz potrzebne pliki.
a.klosowski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 07:55   #14
jacik_w
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.07.2005
Lokalizacja: KONIN
Posty: 10
jacik_w w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ASPII i niestety nie pomogło!!!
Zdecydowałem się po raz drugi odesłać nagrywarkę do naprawy gwarancyjnej.
Nie mam już cierpliwości, a odpowiedź jaką dostałem mailem od Samsunga, sugerująca, że stacjonarne odtwarzacze DVD, na któych sprawdzałem czy efekt ten występuje (były to flagowe urządzenia Panasonica i Sony) jest po prostu irytująca na maksa.
Ciekawe co by było gdybym sprawdził płytę na Samsungu. Pewnie obraz byłby jak rzeczywisty?????????........... i płynny??!!! he he he
pozdr
jacik

p.s.
dam znać jak dalej rozpatrzono gwarancję a 16 dodam całość korespondencji z działem pomocowym Samsunga.
pozdr.
jacik_w jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 08:12   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wałszawa
Posty: 38,834
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
płyty palone na Samsungach zawsze były czytane tylko przez te same Samsungi

jak widać nowy model nie odbiega od normy.

Cytat:
Napisany przez a.klosowski
Jeśli do XP nie zainstalujesz sterowników ASPI , których w XP nie ma , to szkodz Twojego czasu i pieniędzy.
dokładnie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.