![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2005
![]() |
powód zacinania się obrazu przy odtwarzaniu na DVD
Mam kamerkę cyfrową, zrzuciłem, obrobiłem i zrenderowałem na twardy dysk materiał tworząc z niego zapis DVD (katalogi Video_ts i Audio_ts).
Materiał oglądany z dysku twardego nie wykazuje wad tj. obraz idzie płynnie i dźwięk też. Po przegraniu z dysku twardego na płyty DVD różne i - i + i odtważaniu na standardowych / niekomputerowych urządzeniach DVD np. Sony i Panasonica obraz się tnie. Dźwięk nie wykazuje takich błędów. Przykład: nagrana płyta wkładana kilkakrotnie do DVD od tego samego momentu odtwarzania zaczyna się ciąć, przy włożeniu jej do komputerowego DVD wszystko jest OK. Bywa też jednak tak, że i na DVD komputerowym dzieje się tak samo. Próbowałem na różne płytki nagrywać i na polecane mi TDK i na jakieś badziewne płytki, wszędzie to samo. Zmarnowałem już z 15 płyt na ten sam materiała i .............. nie wiem co jest grane. Dane techniczne nagrywark; zewnętrzna USB SAMSUNG TS-E552U program renderujący Pinacle Studio 9 program nagrywający płyty Pinacle Bardzo proszę o pomoc. Stawiam dobrą flaszkę temu kto konstruktywnie przyczyni się do rozwiązania mojego problemu. pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez jacik_w : 15.07.2005 o godz. 15:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
z jakim sysytemem pracujesz? Jesli z XP to musisz zainstalować sterowniki ASPI ( pocytaj na ten temat w dziale artykuły - temat ASPI ).Miałem taki sam problem , po zainstalowaniu aspi w XP ich w ogóle nie ma , wszystko jest OK!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konstruktywnie to mi wygląda na nagrywarkę szajsung.
te nagrywarki w najlepszym przypadku same odczytują co nagrały, inny sprzęt nie. aspi nie ma tu nic do rzeczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
zgadza się. mam xp. a skąd ściągnąć to "ASPI"?
jaki progs do sprawdzania czy nagrana płyta ma błędy lub w jakiej jakości? pozdr. jacik |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
program renderujący Pinacle Studio 9, program nagrywający płyty Pinacle - nie mają tu nic do rzeczy obwinić możesz jedynie nagrywarkę ( ewentualnie płyty ) - gówniano wypala i tyle najlepiej ![]()
Ostatnio zmieniany przez zick : 18.07.2005 o godz. 14:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Heh najłatwiej jest powiedzieć zmień nagrywarkę ......
a skąd mogę ściągnąć program i jaki, który pozwoli przetestować nagraną płytę pod względem ilości błędów? z góry dzięki za informację |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nero pakiet lub stad http://www.cdspeed2000.com/ . Przeciez masz na gwarancji nagrywarke? Jak tak to w czym tkwi problem z oddaniem jej - oszczedzisz czas i nerwy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie dziś oddałem do serwisu. zobaczymy coz tego wyjdzie.
dam znać. wysłali do Inkomu do Wrocławia. a ja tymczasem na urlopik. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
hmmmm ściągnąłem nede cd-dvd speed, ale nie mogę zrobić testu "Disc Quality" - wyświetla mi się komunikat:
"Drive does not support this function" Co jest grane. Ponieważ samsunga oddałe do serwisu sprawdzam wypalone płytki na NECu DVD RW ND-1300A 1.08. Czy ten program działa tylko na jakichś konkretnych wypalarkach, czy powinien testować na każdym urządzeniu? z góry dzięki za p/odpowiedź |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziala na benqu i necu od 3520 i jeszcze paru napedach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
dostałem nagrywarkę, podobno zmienili w niem firmłera, sprawdzę na kilku płytkach i dam znać jaki efekt.
choć dalej szukam progsa do testowania płyt, który pozwoliłbymi przetestować wypaloną płytę z kupionej nagrywarki SAMSUNGA. znacie jakieś uniwersalne testujące programy? pozdrawiam jacik |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
niestety problem się powtórzył, w tych samych momentach, odczytywana płyta się zaczyna zacinać i rwać.
by mieć pewność, że to nie wada zgranego i zrenderowanego materiału zrenderuję go jeszcze raz i ponownie wypalę. jak dalej będzie rwało film przy odtwarzaniu na analogowych DVD nagrywarka ponownie leci do reklamacji. dam znać co i jak mi wyszło po pierwszych dwóch czynnościach. pozdrawiam jacik |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Posłuchaj mojej rady.Jeśli do XP nie zainstalujesz sterowników ASPI , których w XP nie ma , to szkodz Twojego czasu i pieniędzy. Juz kilu kolegów zrobilo to co im poradziłem z ASPI przy XP i jest dobrze . Wszystko mozesz przeczytać w dziale -artykuły-ASPI któtki przewodnik.W tym artykule masz linki do stron , z których ściągniesz potrzebne pliki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Mam ASPII i niestety nie pomogło!!!
Zdecydowałem się po raz drugi odesłać nagrywarkę do naprawy gwarancyjnej. Nie mam już cierpliwości, a odpowiedź jaką dostałem mailem od Samsunga, sugerująca, że stacjonarne odtwarzacze DVD, na któych sprawdzałem czy efekt ten występuje (były to flagowe urządzenia Panasonica i Sony) jest po prostu irytująca na maksa. Ciekawe co by było gdybym sprawdził płytę na Samsungu. Pewnie obraz byłby jak rzeczywisty?????????........... i płynny??!!! he he he pozdr jacik p.s. dam znać jak dalej rozpatrzono gwarancję a 16 dodam całość korespondencji z działem pomocowym Samsunga. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
płyty palone na Samsungach zawsze były czytane tylko przez te same Samsungi
![]() jak widać nowy model nie odbiega od normy. Cytat:
|
|