![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2004
![]() |
Zmiana długości filmu i error cce.
1.Przekonwertowałem film avi 2 cd na plik mpv wg opisu CobraVerde,i plik mpv ma długość 51m:21s. A żródłowe avi cd1 1h:08m:08s i avi cd2 57m:41s.
Dziwna sprawa ,zwłaszcza że mpv wydaje się być cały,są napisy koncowe ,film przewijam i wszystko też chyba jest ,tylko że właśnie czas się niezgadza. I już niemam pojęcia jak do tego zsynchronizować napisy skoro coś tam jest nie tak z czasem. I jeszcze jak do tego będzie współgrał dźwięk ac3 po scaleniu o ile wogóle to zrobie. Spotkaliście się z takim czymś? Takie rzeczy się zdarzają,to normalne? Jak do tego zsynchronizować napisy? 2. I drugie pytanie które zamieściłem też w innym temacie : Podczas przerabiania Xvida do DVD Pal w czasie używania CCE SP2.50 (nie zarejestrowana wersja), wyskoczył mi błąd z tego rysunku ,mimo to plik przekonwertowałem i działał na odtwarzaczu dvd. Ale na przyszłość, o co tu chodziło.I miałem małą różnice długości foni i wizji jakby co. ![]() 3. I jeszcze jedno, nie rozumiem jak się odczytuje aspekt,nie jestem pewny na 100% czy dobrze robie. W GSPot mam 640x352 (1.82:1) [=20:11], czy jest to w przedziale 1.6 - 2.5, chodzi tu o 1.82 ? Ostatnio zmieniany przez mich.al : 08.09.2004 o godz. 13:05 Powód: dodanie informacji |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
ad.1 Spróbuj to po prostu złożyć do kupy (bo już sam nie wiem czy ten mpv ma dobrą długość czy nie... -- sprecyzuj co podaje zły czas)
ad.2 Masz Athlona? Poszukaj łatki na CCE (niestety nie pamiętam nazwy -- być może CCE Patcher poprawia i ten błąd)
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2004
![]() |
Cytat:
2.Mam AMD Duron 1,6 GHz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |