![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
knoblauch
Data rejestracji: 26.05.2004
![]() |
Jak podzielić dvd?
Mam film który chciałbym podzielić na dwie płyty.Film jest dość długi i na jednej będzie paskudny.Dodam tylko ze film ten jest z napisami i z dzwiękiem ac3 5.1 Mam ten film w avi i w m2v w m2v zajmuje niecałe 8GB +dzwięk ac3 800MBNatomiast połączone avi to trochę ponad 2GB.Są to połączone 3 płyty.Napisy już połączyłem także mam je w jednym pliku.Myślałem już o wstawieniu napisów na stałe za pomocą vdub i server frame do tmpgen a tmpgen podzielić na dwie płyty,ale ciężko byłoby potem podzielić dzwięk ac3.
Zastanawiam się czy można to zrobić np.dvdmaestro przy authoringu?Bardzo prosiłbym o pomoc.Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
jeśli wszystko masz w jednym kawałku tzn. dzwięk(ac3) obraz(m2v) i napisy(stl lub son) to wrzuć wszystko do dvdmaestro skompiluj do dvd a następnie jakimś programikiem do kopiowania filmów podzielisz go na dwie części - jeśli to cię nie satyswakcjonuje to niestety musisz wszystko dzielić (może okazac sie to dość kłopotliwe i czasochłonne)
troche przekombinowałeś z tym połączeniem trzech płyt ![]() ale najlepszym rozwiązaniem jest kupienie płytki DL i po kłopocie pozdro
![]() |
#3 |
knoblauch
Data rejestracji: 26.05.2004
![]() |
No właśnie,trochę przekombinowałem,tymbardziej że rozwiązanie było takie proste
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator