![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2004
![]() |
DVD ReMake Czy coś żle robię?
Witam
Po wywaleniu z filmu zbędnych śmieci (reklamy, ostrzeżenia i inne dodatki) i całej reszcie zabawy (konwersja i wypalenie płyty) W stacjonarnym odtwarzaczu płyta startuje, ale dość długo mieli wszystkie puste ramki, które zostały po wyrzuceniu dodatków (oczywiście nie dzieje się to na wszystkich filmach). W ReMake-u po usunięciu jakaś ilość bajtów zostaje i mój odtwarzacz najpierw czyta te wszystkie ramki a potem startuje film. Czy jest jakiś sposób żeby usunąć te niepotrzebne rzeczy do zera? Czy musi coś zostać a trzeba zmienić polecenia, żeby zaczynał czytać inne rzeczy a nie te ramki, które zostały po usunięciu dodatków? Pozdrawialski Caterpil |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czy przed wypaleniem sprawdzasz w kompie jak sie plytka zachowuje
![]() ja uzywam CloneDVD2 i nie mam takich problemow - nawet z filmami za gazet ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez icemac : 05.11.2004 o godz. 13:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Ja mam pytanie odnosnie ReMakera. Robilem sobie authoring plytki DVD ale zapomnialem przypisac na koncu kazdego timeline end actions. Efekt jest taki ze po skonczeniu sie filmu wywala mi do loga dtwarzacza a nie do mego menu. Czy jest mozliwosc w DVD ReMaker ustawic odpowiednie akcje dla konca klipu? Jesli tak to gdzie? A jesli nie to w czym to moge zrobic i jak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Witam, po wycięciu zbędnych dodatków w DvdReMake'u, czasami robi się bałagan z nawigacją menu. W celu zrobienia porządku polecam użyć PgcEdit'a, po nabyciu wprawy program staje się przyjazny i bardzo pomocny.
W PgcEdit'cie można łatwo prześledzić całą ścieżkę odtwarzania menu i filmu: - w tym celu wczytujemy najpierw całą płytę opcją Open DVD, - teraz klikamy w przycisk Trace mode i przechodzimy do symulacji odtwarzania płyty, - klikając w przycisk STEP widzimy, jak krok po kroku odtwarzacz wczytuje poszczególne PGC, jakie otwiera "cell'e" otwiera i co odtwarza oraz co dzieje się po wybraniu danego przycisku, opcja Next PB lub Run pozwala dokładniej symulować działanie odtwarzacza tzn. program wczytuje poszczególne komendy i zatrzymuje się na oknie odtwarzania animacji lub wyboru komendy, proponuję poeksperymentować, - jeżeli trafimy na wycięty "warning" lub dodatek otworzy się okno gdzie będzie odtwarzany pusty obraz, - najprostszym sposobem pominięcia odtwarzania wyciętych ramek, jest przekopiowanie komendy z "post commands" do "pre commands" - wstawiamy ją na końcu listy poleceń opcją "Add after", teraz odtwarzacz wykona poszczególne komendy i przejdzie do następnego PGC bez otwierania wyciętej animacji, Na końcu naturalnie Save DVD. Kertoip
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Jeżeli chodzi o problem z nieprzechodzeniem do głównego menu po odtwarzenu filmu, to proponuję tutaj też wykorzystać "Trace mode", np. klikając "Run" przejść przez całe menu i poszczególne chaptery, następnie na końcu znaleźć VTS'a, gdzie zamiast wrócić do menu, pojawia się błąd:
- teraz opcją "Add after" na końcu lini komend w "pre commands" wstawiam pustą komendę "NOP", - klikam w nią dwa razy i przechodzę do okna "Command editor", tutaj z rozwijanego menu wybieram opcję "CallSS-VTSM", - dzięki niej po wykonaniu komend w ostatnim PGC, odtwarzacz przejdzie do tzw. "Root menu", gdzie najczęściej zawarta jest ścieżka do menu filmu lub jest to menu filmu, Naturalnie każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie, to tylko jeden ze sposobów rozwiązania problemu ze zmianą struktury menu. Pozdrawiam Kertoip
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
A mozesz troche dokladniej rozpisac ten drugi przypadek? Chodzi o to ze zdaje mi sie ze robie tak jak mowisz ale nic sie nie dzieje. Mam dwa VTSy, glowny film, i skrot z tego filmu i po obu jak sie skoncza wychodzi mi z programu. Jak mam zidentyfikowac ktore to sa i w ktroch wstawic te komendy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|