![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.11.2008
![]() |
Bawiłem się, aż mi system padł
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest mnóstwo narzędzi, szybciej chyba jest przez googla niż forum?
![]() Ładnie się musiałeś bawić tymi skryptami skoro system padł. Ale przyczyna była raczej inna, bo one nie grzebią za bardzo w systemie więc nie wiem, czego tam szukałeś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze was pomecze. Pokombinowałem troszke i cos tam mi swita. Tylko zobaczcie dlaczego mam taki obraz? Wysylam dwa screeny:
http://rapidshare.com/files/16997158...reen_Files.rar Chodzi o resize obrazu (chyba) jak w VirtualDubie to prawidlowo zrobic jak zrodlo mam Avi 1024x576 16/9 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
A co chcesz z tym zrobić, bo się w końcu pogubiłem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Bywalec
![]() |
chce zmniejszyc rozmiar z 8gb do 4,3gb w CCE, a pozniej zakonczyc w dvdmaestro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
No, to wiem... Ale masz ładne, anamorficzne źródło, z którego nagle zrobiło się avi 1024x576, żeby znowu kodować ze zmianą rozdzielczości do mpega? To jaka tego ma być jakość? To już chyba lepiej wydać 4 zł na płytę DL?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Bywalec
![]() |
Ale wiesz dlaczego mam taki obraz? Jestem początkujący i myślałem, że to jest proste, ale okazało się, że żeby uzyskać dobrą jakość trzeba się troche namęczyć. Z mpeg z kamery zrobiłem dv, dziwne ale polepszyło mi to jakość. W tym dv zrobiłem przejścia i zapisałem do dv (nie zmieniło jakości). I teraz chciałem to skompresować w CCE, a potem w DVDMaestro, ale tu się zaczęły schody. Ten filmik z pionowym paskiem jest z VirtualDuba, a z tym kolorowym śniegiem na górze z CCE. Dlaczego tak się dzieje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Niekompatybilność programu ze źródłem?
To raczej złudzenie z tą poprawą jakości, chyba że przy konwersji stosowałeś jakieś wyrafinowane filtry np. do odszumiana źródla. Wiesz co? Ostatnio testowałem program TMPGEnc Authoring Works 4. Wydaje mi się, że jest idealny do tego przypadku -> wczytuje bezpośrednio m.in. te mpegi z kamery, możesz dodać jak chcesz te efekty przejść (wbudowane), zrobisz sobie menu i wyeksportujesz albo dvd9, albo od razu dvd5. Możesz też dodać podpisy. A jeśli koniecznie chcesz możesz te dvd9 przepuścić przez Rebuildera z CCE do dvd5 i problem z głowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Bywalec
![]() |
Ok. Dzięki chłopaki. Pokombinuje jeszcze i zobaczę co z tego wyjdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Bywalec
![]() |
Panowie wysyłam wam screeny cce sp2. Pomóżcie mi jak tam poustawiać?
Film będzie na dvd i głównie odtwarzany w tv lcd. Miałem wcześniej cce2.50 i był prosty, a ten czarna magia. http://rapidshare.com/files/17073270...reen_Files.rar Co do mojego wcześniejszego problemu, to był nik codec Microsoft DV. Wyczytałem, że jest do niczego i same z nim kłopoty. Teraz przerobiłem Canopus DV i jest ok. A tyle problemu było. Co do programu TMPGEnc Authoring Works 4 to niest świetny, ale czegoś mu brakuję (nie można zapisać do mpeg2 tylko od razu na dvd). A program który wciąga wszystkie inne to : Adobe Premiere Elements v7. Właśnie go testuję i powiem wam, że ma wszystko czego ja potrzebowałem i nie jest skomplikowany jak premiere pro. Kosztuję około 300zł więc chyba sobię go sprawię na gwiaztkę (albo kupię żonie ![]() To jak możecie pomóżcie mi z cce sp2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Bywalec
![]() |
Panowie jak się odszumia w VirtualDubie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
nagrywanie DVD2DVDR i CINEMA CRAFT ENCODER | Jackus | DVD-Video | 6 | 03.05.2004 14:39 |
Cinema Craft Encoder wersja 2.5 | tom@s | Napędy optyczne DVD | 3 | 22.04.2004 23:26 |
FilmMachine i Cinema craft encoder | tante | DivX, Xvid, Matroska i inne | 2 | 14.02.2004 21:19 |
Cinema Craft Encode - problem | raulo | Napędy optyczne DVD | 3 | 18.01.2004 03:08 |
DVD2SVCD i Cinema Craft Encoder SP | Vad3r | DVD-Video | 9 | 03.02.2003 16:48 |