![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
problem z czasem w Vob'ach
Coś z tymi czasami chyba jest. Odtwarzam na TV. Napisy do DVD, szczególnie 16:9 są dla mnie za małe, zastosowałem taki kruczek. Ściągam napisy *.txt, i odtwarzam na SubEdit same vob'y podczepiając napisy. (możliwość płynnego powiększania obrazu i napisów)
Tak zrobiłem kilkanaście razy i nie było problemów. Ale : Mam oryginalnego "Skrzypka na dachu ". Zrzuciłem na HDD, wyciąłem to co zbędne, jest ok. PowerDVD i Nero odtwarzają bezproblemowo spod *.ifo Gdy uruchomiłem SubEdit (*.vob) okazało się, że błędnie podaje zarówno liczbę klatek jak i czas odtwarzania - podwieszenie napisów niemożliwe. Eksperymentalnie rozbiłem VTS_01_1.VOB na poszczególne sceny (czasy i liczby klatek na playerze dla każdej sceny - prawidłowe) VTS_01_001.VOB 9:09 VTS_01_002.VOB 3:24 VTS_01_003.VOB 4:35 VTS_01_004.VOB 6:00 VTS_01_005.VOB 2:46 co daje razem ponad 25 minut, podczas gdy przy VTS_01_1.VOB (zarówno oryginału jak i po ponownym połączeniu) wyświetla czas 14:36, podobnie dla całego filmu - faktycznie 2:53:27, a player pokazuje 1:32:45 Co tu jest "grane"? Pozdrawiam i przepraszam za długi wywód LUCAN |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Hmmm... nie przychodzi mi nic do głowy poza jakimś zamieszaniem po zrzuceniu filmu na dysk.
Spróbowałbym załadowac to do IfoEdit i 'Get VTS Sectors', po tym re-save dla wszystkich ifo.
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Musi "coś" w tym być, całą operację przeprowadziłem ...czterokrotnie, zawsze z tym samym skutkiem. Z IfoEdit i 'Get VTS Sectors' oczywiście również próbowałem co ciekawe, rozbite na poszczególne chaptery (tj tyle VOB'ów co chapter'ów) działa prawidłowo, tyle tylko, że mam 38 VOB'ów. Ponowne "scalenie" i ...kicha
Dzięki za "przerzucenie" posta Ostatnio zmieniany przez LUCAN : 12.04.2004 o godz. 22:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Hmmm... jesli masz czasy pojedyńczych Cell to otwórz cały VTS w IfoEdit i porównaj jak one się mają właśnie do poszczególnych Cell z całości. Jeśli tam zauważysz róznice sprawa jest to poprawienia, cos analogicznie do tego opisu:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3646#45769
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cały problem w tym, że w VTS jest ok, na dowód mały zrzut ekranu.
Spod playera (Windows Media Player, ale to nie ma znaczenia, bo pod wszystkimi playerami jest to samo) - po lewej całość filmu, po prawej przykładowy VTS_01_1 rozbity na poszczególne Cell oznaczone odpowiednio VTS_01_001 do 005, ich czasy się zgadzają z IfoEdit, tyle tylko, że ich suma (ponad 25 minut) ma się nijak do czasu VTS_01_1 (14:36 !!!). To samo jest z pozostałymi VTS, dla całego filmu - faktycznie 2:53:27, a player pokazuje 1:32:45 (po lewej). Ponowne skompilowanie Cell do VTS_01_1 (z tych części 001-005) daje 14:36 ! ![]() Już brak mi koncepcji, bo ten sam rezultat otrzymuję przy użyciu różnych praogramów (IfoEdit, DVD2one ...) Ostatnio zmieniany przez LUCAN : 26.02.2008 o godz. 13:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|