Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.09.2006, 16:53   #1
matios_
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.09.2006
matios_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z filem dvd - chyba region :[ HELP !

Siemka
Mam pewien problem: pożyczyłem sobie od qumpla oryginalny film ***8222;matrix 3***8221;(dostał go w prezencie od cioci) , bo bym chciałbym obejrzeć , a tu spotykam wielki problem
Jak wkładam film do swojego napędu to film nie startuje
Na odtwarzaczach dvd film chodzi , ale na pc to nie
Sprawdzałem parę programów do zmian regionów, ale nic nie wychodzi, nawet jak bym chciał zmienić region bez tych programów to też kicha, bo wyskakuje mi taki błąd "Nie można zaktualizować ustawienia regionu. Upewnij się, że w stacji znajduję się nośnik z regionu 1 i masz uprawnienia administracyjne" -uprawnienia to mam to jak instalowałem system to mam swój jedyny profil
Film wkładałem do oby dwóch napędów i nic , podam wam na wszelki wypadek dane napędów:
HL-DT-STDVD-ROM GDR8161B 0100

4BUDB 02/08/30

PIONEER DVD-RW DVR-110D 1.41

06/04/17 PIONEER

Pomóżcie mi, błagam was, bo chce obejrzeć ten film

PS// Podam wam też moje gg: 2549378
matios_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2006, 16:56   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
anydvd albo zgrać shrinkiem i ściągnąc region
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2006, 17:09   #3
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ewentualnie sciagnij sobie zmodyfikowany firmware ktory jest pozbawiony regionu

http://forum.rpc1.org/portal.php
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2006, 18:56   #4
matios_
Nowy na forum

No chłopaki jest taki problem, że płyta jest w napędzie, ale jej nie widzi, więc zgrać się chyba nie da
anydvd - próbował i nic, albo jakoś źle z niego korzystam

A w sprawie tych firmware, pomóżcie mi, bo ja nie wiem jak się do tego zabrać

Pomoże mi ktoś

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.09.2006 o godz. 12:22
Stary 02.09.2006, 21:57   #5
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=25

zassysasz którys z biosów do twojego palnika i odpalasz...

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 02.09.2006 o godz. 22:01
Stary 02.09.2006, 22:02   #6
matios_
Nowy na forum

No ale jaki

Teraz jak włączyłem media player 10 to tak pisze "stacja dysków zajęta", a pionereke wogóle nie miga, tak jak w spoczynku, na lg to samo (moje napędy są sprawne)

EDIT 2 września 2006 22:52
Dobra, zaraz dam znać

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.09.2006 o godz. 12:23
Stary 02.09.2006, 22:46   #7
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Cytat:
Napisany przez matios_
No ale jaki
powiedzmy że 1.41 , wiem że już takowy masz ale spróbuj z tej strony bo są bez regionu
Stary 02.09.2006, 22:57   #8
matios_
Nowy na forum

Ściągłem i się nie da zainstalować :[
Wyskakuje taki błąd "FW is already latest"

Proszę was bardzo o pomoc

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.09.2006 o godz. 12:24
Stary 03.09.2006, 11:08   #9
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

a próbowałeś wbić jakis firmware oemowy do tego pionka [są na tej samej linijce obok]
a potem z powrotem 1.41 RPC w sumie nie mam pionka i nie wiem jak co itd.
może wypowie sie ktoś kto ma pionka
Stary 03.09.2006, 12:20   #10
matios_
Nowy na forum

Bym mógł spróbować, ale czy nie instalując różnych firmware nie zepsuje nagrywarki ??

Ściągłem: Int OEM 8.39 i OEM_EXT2 8.39 i nie chce się zainstalować, wyskakuje taki błąd "Avalible target is not found", a reszta tych oemowych nie chce się sciągnąć :[

Już któryś raz z rzędu walisz post pod postem. Korzystaj z funkcji Edit, jest dostępna przez 2 godziny.
Następne będą usuwane...

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.09.2006 o godz. 19:15
Stary 05.09.2006, 15:53   #11
matios_
Nowy na forum

I umie mi kto***347; pom***243;c ??
Stary 05.09.2006, 18:45   #12
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O sposoby aktualizacji firmwaru zapytaj TU
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 20:28   #13
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez matios_
Siemka
Mam pewien problem: pożyczyłem sobie od qumpla oryginalny film ***8222;matrix 3***8221;(dostał go w prezencie od cioci) , bo bym chciałbym obejrzeć , a tu spotykam wielki problem
Jak wkładam film do swojego napędu to film nie startuje
Na odtwarzaczach dvd film chodzi , ale na pc to nie
Sprawdzałem parę programów do zmian regionów, ale nic nie wychodzi, nawet jak bym chciał zmienić region bez tych programów to też kicha, bo wyskakuje mi taki błąd "Nie można zaktualizować ustawienia regionu. Upewnij się, że w stacji znajduję się nośnik z regionu 1 i masz uprawnienia administracyjne" -uprawnienia to mam to jak instalowałem system to mam swój jedyny profil
Film wkładałem do oby dwóch napędów i nic , podam wam na wszelki wypadek dane napędów:
HL-DT-STDVD-ROM GDR8161B 0100

4BUDB 02/08/30

PIONEER DVD-RW DVR-110D 1.41

06/04/17 PIONEER

Pomóżcie mi, błagam was, bo chce obejrzeć ten film

PS// Podam wam też moje gg: 2549378
A więc...

Jeżeli jest to oryginalny film - to na pudełku jest napisane jaki to region

Po tym dziwnym komunikacie wnioskować można, że w jakiś magiczny sposób masz ustawiony region 1 - ale to tylko teza

Wina może być też niekoniecznie po stronie regionu

Jakiś czas temu ktoś miał podobny problem z oryginalna płytą z Empiku

W stacjonarce - tak, na PC - nie

Być może jest to kwestia jakichś zabezpieczeń, ale to tylko teza

Jeżeli jednak płyta nie jest rozpoznawalna przez napędy - wątpię żeby zmiana biosu coś dała

Ale zawsze jakaś nadzieja jest...

Podaj konfig napędów - jak na kanałach IDE są popodpinane

Możesz ewentualnie przy flashu zostawić na Primary Master tylko tego Pionka

Wrzuć do niego bios z załącznika

I zobaczymy co się stanie...

Dołączone pliki
File Type: rar 110D_839.part1.rar (468.8 KB, 22 oglądane)
File Type: rar 110D_839.part2.rar (468.8 KB, 20 oglądane)
File Type: rar 110D_839.part3.rar (167.3 KB, 71 oglądane)

Twoje uprawnienia: