Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2004, 22:40   #1
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Problem w Film Machine

Panowie chcialem zrobic avi na dvd w wyzej wymienionym programie ale jak juz ma sie ukazac ostatnie okienko gdzie ma byc klawisz MAKE DVD to mi sie pokazuje MAKE SVCD? Co robie nie tak ? i dalej NEXT sie nie swieci i pisze zeby donate cos tam... trzeba jakis slodzik czy cos ? czemu nie pojawia sie make dvd ? Ktos mia podobnie ? Oczywiscie we wczesniejszych oknak zaznaczam zeby zrobil dvd. Wersja film machine 1.3 i cinema craft encoder 2.67.Pomozcie

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.11.2004, 17:36   #2
frog
Żabol

Elo ziomki ! Nikt nie uzywa tego softu? Nikt nie moze cos doradzic. Ktos ma cos podobnego? A moze tak jest dobrze?

Stary 22.11.2004, 18:09   #3
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ustawiłeś wielkość nosnika cdr czy dvdr?
Stary 22.11.2004, 22:01   #4
frog
Żabol

no i takie proste a sie zakrecilem sorki robs za takie banalne sprawy ale kazdym sofcie poczatki sa trudne Mysle ze wkrotce go opanuje i bede mogl pomoc innym startujacym Robs jesli mial bys gdzies jakis wiekszy opis niz ten co na stronce film machine to prosil bym o linka. chcialbym poznac wszystkie opcje problemy jakie moge napotkac uzywajac tego softu. czy wedlug ciebi jakosc po film machine mozna uznac za dobra biorac pod uwage ze sie przerabia divxa na dvd ? Czy wychodzi to nie a dobrze na tym sofcie ?

Stary 22.11.2004, 22:03   #5
frog
Żabol

no i napotaklem odrazu kolejny problem dalem jak juz misie pokazalo MAKDE DVD to mi sie zrobilo w okienku Initializing i zaraz initializing finished i nic sie nie dzieje. Dlaczego tak jest?

Stary 22.11.2004, 22:09   #6
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez frog
no i napotaklem odrazu kolejny problem dalem jak juz misie pokazalo MAKDE DVD to mi sie zrobilo w okienku Initializing i zaraz initializing finished i nic sie nie dzieje. Dlaczego tak jest?
Stawiałbym na brak odpowiedniego kodeka dla zdekodowania avi.
Co do jakosci nie chce sie raczej wypowiadać, wydaje sie że w połączeniu z cce powinno to wyglądać całkiem całkiem. Słyszałem o problemach z audio i z jego wątpliwą jakością, ale sprawdź sam.
Stary 22.11.2004, 22:13   #7
frog
Żabol

robs to niby jakiego kodeka mi brak. wkladam juz tam 4 film i to samo. Kodek mam cinema craft encoder 2.67 no i kodeki do filmowo co odtwarzam divxy czyli k-lite codec pack. Czy to moze byc przez to ze mi mowi ze mam moze braknac miejsca na stworzenie kompilacji dvd czy cos takiego bo mam ino 2gb ale chce na poczatek przerobic tylko teledysk czy jakis 10min max filmik tochyba powinno starczyc co nie ? Jakie inne polaczenie softow polecasz do zamiany divx na dvd? W miare proste zeby mona bylo zalapac

Stary 22.11.2004, 22:14   #8
frog
Żabol

dodam ze jak dam noscnik CDR to jest MAKE CD i wtedy mi zaczyna robic czy tam kodowac..

Stary 22.11.2004, 22:21   #9
frog
Żabol

oki robi zaznaczylem zeby nie BURN kompilacji czyli nie palil. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzieki robs za cierpliwosc dla amatorow !! Jeszcze pytanko. Jest opcja resampling. Czy uzywac resamplingu z 48tys na 44 ? Czy audio z 44tys jest cos bardziej kompatybilne czy cos ? Warto to zaznaczac ?

Stary 22.11.2004, 22:34   #10
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Jeśli wynikiem ma być dvd zawsze audio ma być 48kHz,
powodzenia
zamelduj o wynikach, chociaż może teledysk nie jest dobrym wyznacznikiem jesli chodzi o jakość (pewnie nie jest najwyższych lotów, a i rozdzielczosc pewnie nieciekawa).
Stary 25.11.2004, 18:12   #11
frog
Żabol

Oki robs wzialem wycialem Vdubem kawalek z filmu superprodukcja 5minut. I dalem do film machine. taki kawalek robil mi 35min. To dlugo czy nie ? W miedzy czasie normalnie uzywalem kompa winamp, poczta,www. Dalem kumplowi DVDRW z nagranym avi i powidzial ze wszystko ok na jego stacjonarnym philipsie ale film zrobil sie z panoramicznego na full scren. a zaznaczalem opcje 16:9. Co jest nie tak ? Sa tam tez pod wyborem 4:3 i 16:9 sa 3 do wyboru opcje. Full screen. crop cos tam aspect ratio i add boarders aspect ratio? Co jakie o oznacza? To jak to jest daje sie opcje 16:9 ale podspodem jest full screen to robi fulscreen tak? Hmm to poco zaznaczac ta 16:9

Stary 25.11.2004, 19:35   #12
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

ustaw tak:
Dołączone obrazki
Problem w Film Machine-tfm.jpg 
Stary 25.11.2004, 20:52   #13
frog
Żabol

robs a mozesz wytlumaczyc czemu mam zaznaczac kolkiem 4:3 jak filmik avi jest panormaiczny i na tv tez cche zeby bylo panoramiczne... DOmyslam sie ze add borders to jest dodanie tych paskow panoramicznych czy cos ale kiedy stosowac 4:3 a kiedy 16:9 ?

Stary 20.01.2005, 01:14   #14
frog
Żabol

Robs troche czasu minelo od ostatniego postu ale nieszczesliwie sytuacje w zyciu troche zachamowaly pasje do komputerowego bawienia sie.... No ale do sprawy... Z film machine jestem zadowolony to samo koledzy ktorym dalme do testow dvdrw z nagranym fragmentem filmu. B ladnie wyglada zrobiona konwersja z avi na dvd. Jest tylko JEDNO ALE NAPISY ! Nie wiem jak ustawic czy sie da zeby napisy byly na czarnym pasku panoramicznym jak to przewaznie bywa divxy sa w takim formacie z paskami panoramicznymi. Zrobilem napisy i dalem tam jakies ustawienie Bootom na 0 to mi zblizyl napisy do krawedzi tego paska panoram... ale dalej napisy sa powyzej niego a nie ponizej I pozatym jak sie nowe linijki pokazuja napisow to pozostala linijka pozostaje a juz wchodzi druga (co powoduje ze napisy sa juz kurde prawie na srodku ekranu)... I teraz pytanie czy w wfilm machine da sie jakos ustawic zeby byly na tym czarnym pasku napisy ? Lub jesli nie to czy jak zrobie avi na dvd w film machine to moge czyms potem dograc napisy jakos jak ? Bo konwersja mi sie podoba video i audio. Tylko te napisy
Probowalem edytowac skrytp AVISYNH i zmienic wartosc AddBorders(0,64,0,128) bo tak ustawialem w vdubie jak robilem napisy do vcd i wtedy mi napisy byly na dole. Niestety w film machine potem w CCE mi wyskakuje ze jakas tam rozdzielczosc jest nie prawidlowa i nie moge zmienic tak tej wartosci.. Ktos pomoze coz tymi napisami najlepiej zrobic ?

Stary 20.01.2005, 12:45   #15
MIETSOFT
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2005
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.
Mam tez problem z tym programem dlatego piszę tu a nie zakładam nowy temat.
Mój problem polega natym,że: Ustawiam wszystkie parametry tak jak mają być,następnie klikam MakeDVD i ide sobie spać.Rano odpalam kompa (zaznaczyłem że program ma zrobić szut dałn kiedy zakończy kompresję) i.........lekki Zonk cały katalog gdzie miał być film w formacie DVD ( Audio_TS i VIDEO_TS) ma 210 Mb!!!! Oco Chodzi??
Tak mam zarówno z CCE2.50 jaki z Quenc.
Pliz Help mi.
Pozdrawiam
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: