![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Problem z filmem DVD ?
Witam wszystkich
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdź czy w Maestro masz cały film, czy tylko błędnie wskazuje czas?
Sprawdź też w Maestro we właściwościach mpeg2 czy w opisie typu pojawia się słowo Drop... Ostatnio zmieniany przez Reetou : 31.12.2005 o godz. 15:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tak mam drop bo zrobilem i i tak jest jak bylo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Zajrzyj do ustawień DVD Decryptera i sprawdź czy w zakładce "File Mode" masz zaznaczone "Patch M2V Timecode". Możesz spróbować dwóch rzeczy:
1. zmienić zaznaczenie (wyłączyć jeśli włączone lub włączyć jeśli wyłączone), zdemuksować i spróbować zaimportować ponownie. 2. zostawić strumień tak jak jest; kliknąć na cyferki pod zegarem, zmienić SMPTE timecode na same zera i zaimportować ponownie. jp44: możesz trochę jaśniej z tym drop-em? Bo w końcu nie wiem czy materiał ma ustawioną flagę DROP czy nie.
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Idej dziekuje za podpowiedzi lecz patrzylem na te rady ktore podales ale nie skutkuja sam doszedlem do tego tak : po prostu sciezke m2v przepuscilem przez encoder Mainconcept MPEG zaznaczajac fukncje closed gop wpisujac 1 i problem zniknal )))).probowalem wiele encoderow MPEG ale tylko ten mial tak dobra funkcje i sie udalo ))).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Idej wybacz ze pytam ale tak naprawde to co daje ten DROP bo ja wogole go nie mialem i wszystko perfekcyjnie zrobilem )) ? w czym on jest pomocny ?? z gory dziekuje za odpowiedz bym prosil za krotkie streszczenie niz dawanie mi linka do strony bede ci dzieczny )))
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|