Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2005, 15:29   #1
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z filmem DVD ?

Witam wszystkich ))).Mam spory problem z filmem na DVD z roku 98.To film hinduski DIL SE moj problem polega na tym ze chce do tego filmu dolozyc polskie napisy,dobrze wiem jak to sie robi lecz pojawia sie spory problem gdy j w dvd descryptor zrobie demux glownego filmu otrzymuje plik video gotowy do autorungu np w dvd maestro czy dvd lab oczywiscie przed tym wyodrebniam sciezkie ac3 w vobedit.Problem pojawia sie gdy w programie maestro wkladam glowny plik otrzymany przez descryptor i plik nie laduje sie poprawnie czas calego filmu to 2 godziny i 44 minuty a w maestro ten plik ma czas 1 godzine i 44 minuty film ma normlanie 31 chapterow a maesto generuje mi tylko 21 w czym problem ? zaznaczam ze film jest w NTSC .Problem podobny jest w DVD LAB lecz tam niby jest czas dobry ale jednak pojawia sie blad o nazwie : 1.open gop's were detected in the file,2.The file will play fine but chapter point may not start accuately,3.in your encoder always select close GOP'S to avoid such problems.Bardzo bym prosil o wyjasnienie problemu bardzo mi jednak zalezy aby problem zniknal w DVD MAESTRO poniewaz uwazam ze jest on dla mnie lepszy od DVD LAB lepiej sie synchronizuja napisy oraz lepiej wygladaja Bardzo prosze o wyjasnienie problemu z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam )))).
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2005, 15:54   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,557
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdź czy w Maestro masz cały film, czy tylko błędnie wskazuje czas?

Sprawdź też w Maestro we właściwościach mpeg2 czy w opisie typu pojawia się słowo Drop...

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 31.12.2005 o godz. 15:57
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2005, 16:10   #3
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak mam drop bo zrobilem i i tak jest jak bylo ( prosze o dalsza pomoc ??
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 10:20   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zajrzyj do ustawień DVD Decryptera i sprawdź czy w zakładce "File Mode" masz zaznaczone "Patch M2V Timecode". Możesz spróbować dwóch rzeczy:
1. zmienić zaznaczenie (wyłączyć jeśli włączone lub włączyć jeśli wyłączone), zdemuksować i spróbować zaimportować ponownie.
2. zostawić strumień tak jak jest; kliknąć na cyferki pod zegarem, zmienić SMPTE timecode na same zera i zaimportować ponownie.

jp44: możesz trochę jaśniej z tym drop-em? Bo w końcu nie wiem czy materiał ma ustawioną flagę DROP czy nie.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 22:15   #5
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Idej dziekuje za podpowiedzi lecz patrzylem na te rady ktore podales ale nie skutkuja sam doszedlem do tego tak : po prostu sciezke m2v przepuscilem przez encoder Mainconcept MPEG zaznaczajac fukncje closed gop wpisujac 1 i problem zniknal )))).probowalem wiele encoderow MPEG ale tylko ten mial tak dobra funkcje i sie udalo ))).
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2006, 23:34   #6
jp44
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.10.2005
Posty: 17
jp44 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Idej wybacz ze pytam ale tak naprawde to co daje ten DROP bo ja wogole go nie mialem i wszystko perfekcyjnie zrobilem )) ? w czym on jest pomocny ?? z gory dziekuje za odpowiedz bym prosil za krotkie streszczenie niz dawanie mi linka do strony bede ci dzieczny )))
jp44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.