Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.03.2006, 19:36   #1
Marcellino
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.03.2006
Marcellino w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z filmem DVD

Witam

Mam problem z płytą DVD.
Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki NEC 4551A (choć po dniu dzisiejszym przez nagrywarkę wątroba mnie boli) a mianowicie, wypozyczyłem z wypozyczalni ostatnio kilka filmów. Dokładnie to VI Batalion, Troja i Pojutrze. VI Batalion ładnie sie przegrał natomiast z płytą Pojutrze mam spore problemy. Probowałem zgrać na dysk za pomocą DVD Decrypter, ANY DVD 5.9.4.1, DVDFab Platinum a nawet CleneDVD. Niestety bez rezultatu

W programie CloneDVD pojawia mi się bład danych CRC w innych program odczyt spada do zera i mam podobny komnunikat. Jak się z tym uporać.

Proszę o pomoc
Marcellino jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.03.2006, 19:44   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a nosniki dobre - tzn. nie porysowane sa ?

moj 4551 ladnie wszystko backupuje, oprocz strasznie porysowanych nosikow

a moze kolega ma jakies lewe to oprogramowanie i "poprawiacze" sa zle ?
Stary 05.03.2006, 21:18   #3
Gentelmen
PIRAT ;)

Data rejestracji: 08.03.2005
Gentelmen zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDFab Express 2.9.7.2 + AnyDVD 5.4.1.1 = kopia filmu na dysku
CloneDVD2 2.0.9.4 + kopia filmu na dysku = plik wyjściowy do nagrania

Sukces gwarantowany!!

Jeszcze nigdy mnie ten zestaw niezawiódł płyty oczywiście muszą być w odpowiednim stanie (mogą byc troche porysowane, ale w umiarze)
Gentelmen jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2006, 21:46   #4
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
faktycznie Nec-i nie grzeszą korekcją być może to nie wina oprogramowania a porysowanego nośnika.
Stary 05.03.2006, 22:55   #5
adamxx68
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2006
adamxx68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Gentelmen
DVDFab Express 2.9.7.2 + AnyDVD 5.4.1.1 = kopia filmu na dysku
CloneDVD2 2.0.9.4 + kopia filmu na dysku = plik wyjściowy do nagrania

Sukces gwarantowany!!

Jeszcze nigdy mnie ten zestaw niezawiódł płyty oczywiście muszą być w odpowiednim stanie (mogą byc troche porysowane, ale w umiarze)
Gentelmen,pora na aktualizację programów , nie wiem czy w ogóle probowałeś tymi wersjami te filmy przegrać.. . Poza tym wyszła już nowa wersja AnyDVD 5.9.4.1 .która ma opcję ripowania porysowanych płyt na HDD
Dołączone obrazki
Problem z filmem DVD-anyripper.jpg 
adamxx68 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2006, 17:51   #6
Gentelmen
PIRAT ;)

Data rejestracji: 08.03.2005
Gentelmen zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez adamxx68
Gentelmen,pora na aktualizację programów

nie wiem czy w ogóle probowałeś tymi wersjami te filmy przegrać..
ad1)A po kiego grzyba Po co zmieniać to co jest dobre i niezawodne

ad2) próbowałem, i poszło BEZ PROBLEMÓW
Gentelmen jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2006, 19:29   #7
anm
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.01.2006
anm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja mam wogule inne pytanie po co sie używa DVDany skoro cloneDVD2 takze pliki ktore mu daje jakos kompresuje sobie i dopiero nagrywa i to trwa ze wszystkim 50 minut...wiec mozna by bezposredni z dvd to robic...
anm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2006, 19:38   #8
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie!, czy regulamin już na forum nie obowiązuje @Marcellino (filmy z wypożyczalni? ), a reszta w najlepsze odpowiada

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2006, 19:40   #9
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez anm
a ja mam wogule inne pytanie po co sie używa DVDany skoro cloneDVD2 takze pliki ktore mu daje jakos kompresuje sobie i dopiero nagrywa i to trwa ze wszystkim 50 minut...wiec mozna by bezposredni z dvd to robic...
bo AnyDvd sciaga wszelakie zabezpieczenia w tym Arcoss+ Puppetlock,kody regionalne itd i a CloneDvd nie z wszystkim sobie poradzi
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: