![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
![]()
do konwersji filmu DVD(mpeg-2) na DivX(mpeg-4), używam FlasKMPEG. Do tej pory robiłem to pod systemami win2000 i było wszystko ok. Obecnie mam Win XP i niestety jest problem. Na początku wszystko wygłąda dobrze. Trwa konwersja i po pewnym czasie(długim czasie, gdzieś w połowie filmu - czasem wcześniej) wszystko się zawiesza(win XP też - muszę zrobić twardy reset). Jak dekoduje tylko część filmu to wszystko jest ok. Wiem że Flask nie jest pod XP(a przynajmniej takiej wersji nie znalazłem). Proszę o rady jeśli ktoś się z tym problemem zetknął. Jakiego innego programu użyć do tego celu pod Win XP.
Dzięki, Hubi. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Zerknij tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=17487 podałem kilka adresów. Ja próbowałem flaska, nie podszedł mi, dlatego został vidomi. A może następca flaska Ci będzie chodził dobrze: Xmpeg http://www.doom9.org/flask-divx4.htm
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
Dzięki, sprawdzę.
Xmpeg'a przetestowałem daje ten sam efekt. Kiedyś chrześniak grał na moim XP w jakąś gre(nie pamiętam co to było), i miał podobną sytuacje. Grał jakiś czas po czym system się wieszał. Może problem polega na czymś innym? Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Skoro inne programy (gry) powodują zawieszenia, to prawdopodobnie coś w samy eXPerymencie szwankuje. Wygląda na to, że przesiadka z w2k na to nowsze dzieło z Redmont nie wyszła na dobre. Zostaje albo bardzo dokładne zestrojenie XP, albo powrót do win2000 - Twój wybór.
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|