Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 18.07.2006, 13:28   #16
Szumaher
Bywalec

Data rejestracji: 02.05.2006
Szumaher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Być może problem polega na tym, że wyjściowe DVD jest z katalogiem video_rm (tzn. nagrywane jest ze stacjonarnej nagrywarki). Chyba już wiem dlaczego od tej 11 minuty zaczyna się problem, bo od tego momentu został wciśniety stop i zaczęta nagrywanie następnej części. Między tymi częściami otwiera się jakieś menu i chyba nie ma synchronizacji z dzwiękiem.
Czy teraz znasz rozwiązanie tego problemu ?
Szumaher jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.07.2006, 23:48   #17
Cygan
Bywalec

Data rejestracji: 17.06.2002
Cygan zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety, nie znam się na stacjonarnych nagrywarkach, ale z tego co widzę, nie da sie już tego strumienia naprawić, tak, żeby było idealnie. Straszne braki w GOP-ach i w dodatku dźwiek spiep@#$.
Cygan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 13:08   #18
Szumaher
Bywalec

Rozwiązałem swój problem, ale mimo wszystko dzięki za pomoc.
Stary 21.07.2006, 13:10   #19
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
to mo***380;e opisz co i jak.... bo mo***380;e okaza***263; si***281;, ***380;e nied***322;ugo znowu kto***347; b***281;dzie mia***322; podobny problem

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 23:45   #20
Szumaher
Bywalec

Na początek zgrałem wszystkie pliki na dysk z płyty za pomocą DVD Decryptera file modem. Następnie znowu z płyty zgrałem pliki .ac3 z każdego PGC tym samym programem ale trybem IFO Mode. W każdym .ac3 podwyższyłem sobie czułośc programem Audacity, ale wcześniej ac3 przekonwertowałem na mp3 i odwrotnie BeSweetem z nakładką BeLight
Później uruchomiłem TMPGEnc DVD Author. W tym programie kliknąłem na Add DVD Video, tzn. otworzyłem cały katalog video_ts, który na początku zgrałem z płyty. Później otwiera się okienko z tytułami i wybieram sobie np. Title 1, później potwierdzam następne okienko, a później przy polu Audio input file name wybieram plik ac3, który pasuje do odpowiedniego tytułu (PGC). Później grzebie zakładkę z rozdziałami (jeżeli ktoś ma ochotę). Wciskam OK i wygram kolejny Title (jeżeli Jest). Następnie coś tam sie robi z menu i wybiera się katalog, gdzie ma się wgrać nowe voby. Później wypalić na płytę i to wszystko.
Stary 21.07.2006, 23:51   #21
Szumaher
Bywalec

Niestety w samej końcówce pojawił się problem, tzn. chciałem jeszcze poedytować menu i dodać do niego nowe przyciski programem MenuEdit. Wszystko pozmieniałem co chciałem, ale problem pojawia się jak chcę poprawić plik ifo. W programie IfoEdit otwieram plik ifo i korzystam z opcji Menu Extras i po wciśnięciu OK pojawia mi się komunikat:

IfoEdit spowodował wystąpienie błędu w IFOEDIT.EXE. Nastąpi zamknięcie programu IfoEdit.

Czy mogę coś na to poradzić? Czy musze się zadowolić tym menu, co miałem do tej pory?
Stary 22.07.2006, 02:17   #22
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spr***243;buj doda***263; przyciski za pomoc***261; DVDRemake lub darmowego PGCEdit.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: