![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.05.2006
![]() |
Być może problem polega na tym, że wyjściowe DVD jest z katalogiem video_rm (tzn. nagrywane jest ze stacjonarnej nagrywarki). Chyba już wiem dlaczego od tej 11 minuty zaczyna się problem, bo od tego momentu został wciśniety stop i zaczęta nagrywanie następnej części. Między tymi częściami otwiera się jakieś menu i chyba nie ma synchronizacji z dzwiękiem.
Czy teraz znasz rozwiązanie tego problemu ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2002
![]() |
Niestety, nie znam się na stacjonarnych nagrywarkach, ale z tego co widzę, nie da sie już tego strumienia naprawić, tak, żeby było idealnie. Straszne braki w GOP-ach i w dodatku dźwiek spiep@#$.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
![]() |
Rozwiązałem swój problem, ale mimo wszystko dzięki za pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
to mo***380;e opisz co i jak.... bo mo***380;e okaza***263; si***281;, ***380;e nied***322;ugo znowu kto***347; b***281;dzie mia***322; podobny problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
![]() |
Na początek zgrałem wszystkie pliki na dysk z płyty za pomocą DVD Decryptera file modem. Następnie znowu z płyty zgrałem pliki .ac3 z każdego PGC tym samym programem ale trybem IFO Mode. W każdym .ac3 podwyższyłem sobie czułośc programem Audacity, ale wcześniej ac3 przekonwertowałem na mp3 i odwrotnie BeSweetem z nakładką BeLight
Później uruchomiłem TMPGEnc DVD Author. W tym programie kliknąłem na Add DVD Video, tzn. otworzyłem cały katalog video_ts, który na początku zgrałem z płyty. Później otwiera się okienko z tytułami i wybieram sobie np. Title 1, później potwierdzam następne okienko, a później przy polu Audio input file name wybieram plik ac3, który pasuje do odpowiedniego tytułu (PGC). Później grzebie zakładkę z rozdziałami (jeżeli ktoś ma ochotę). Wciskam OK i wygram kolejny Title (jeżeli Jest). Następnie coś tam sie robi z menu i wybiera się katalog, gdzie ma się wgrać nowe voby. Później wypalić na płytę i to wszystko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
![]() |
Niestety w samej końcówce pojawił się problem, tzn. chciałem jeszcze poedytować menu i dodać do niego nowe przyciski programem MenuEdit. Wszystko pozmieniałem co chciałem, ale problem pojawia się jak chcę poprawić plik ifo. W programie IfoEdit otwieram plik ifo i korzystam z opcji Menu Extras i po wciśnięciu OK pojawia mi się komunikat:
IfoEdit spowodował wystąpienie błędu w IFOEDIT.EXE. Nastąpi zamknięcie programu IfoEdit. Czy mogę coś na to poradzić? Czy musze się zadowolić tym menu, co miałem do tej pory? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spr***243;buj doda***263; przyciski za pomoc***261; DVDRemake lub darmowego PGCEdit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|