Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2004, 09:21   #1
ptak
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2004
ptak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagraniem

Bardzo prosze o pomoc .Mam nagryware liteona i kilka pytan:
Pozyczylem od znajomych pare oryginalnych filmow na dvd zainstalowalem sobie clone dvd i zaczalem nagrywac pierwszy film nagralem na plycie esperanza.Po nagraniu wrzucilem na stacjonarne dvd i poszlo bez zadnych problemow.
Problem zaczal sie przy drogiej plycie kiedy wypalilem ja clonem dvd i wrzucilem go do stacjonarnego to poszlo ale co pare sekund cial sie obraz z glosem wszystko bylo ok i ten film nagralem juz na tdk i na esperanzy i na oby dwu bylo podobnie.
Zainstalowalem sobie DVD Decrypter i wszystko zrobilem wedlug instrukcji i znow nagralem i na tdk i esperanzy i dalej to samo jak by bylo cos zakodowane.Chcialem do tego zainstalowac DVD2DVD-R ale na koniec instalacji pokazuje mi sie komunikat INSTALL a ASPI Driver first i ja zupelnie nie wiem co to jest i skad to wziac.
Ostatnie moje pytanie to juz na koniec zainstalowalem sobie clone xxl bo on cos tam wykrywa ale ja nie mam pojecia jak poslugiwac sie tym programem i o co tam chodzi. Ps na tych paru plytach co mam po zrzuceniu na dysk sa dwa foldery typu VIDEO_TS oraz AUDIO_TS a na dwoch innych jest tylko folder VIDEO_TS czy to jest jakis problem.BARDZO PROSZE O POMOC I CZEKAM NA ODPOWIEDZ
ptak jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2004, 10:22   #2
skip18
Bywalec

Data rejestracji: 03.11.2004
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no w sumie ja ostatnio mam podobny problem.. nagrane płytki tną mi się w niektórych miejscach i niezależnie, czy to verbatim, tdk, sony czy esperanza.. film na kompie działa super, a na stacjonarnym dvd robią się kwadraciki ciągle w tych samych miejscach.. i próbowałem różnymi programikmi nagrywać (nero, clone dvd2, easy cd&dvd creator) ciągle jest to samo.. i nie wiem, co może być nie tak.. :\ i bardzo chciałbym sie dowiedzieć

Ostatnio zmieniany przez skip18 : 10.11.2004 o godz. 10:25
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.11.2004, 17:51   #3
ptak
Nowy na forum

Ludzie bardzo was prosze pomozcie mi
Stary 10.11.2004, 18:50   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. zainstaluj sobie forceaspi z www.cdrinfo.pl
2. nagrywaj na markowych nosnikach, jak liteon to najlepiej +, z doswiadczenia polecilbym verbatim+R
3. na plycie z filmem powinny byc oba katalogi ( VIDEO_TS i AUDIO_TS )
z tym, ze ten drugi ma byc pusty, jezeli nagrywasz plyte musisz po prostu zadbac o to, zeby oba znalazly sie na niej po nagraniu
Stary 10.11.2004, 20:02   #5
ptak
Nowy na forum

Ale po zgraniu plyty mam tylko jeden katalog na plycie VIDEO_TS i plyta ruszyla na moim stacjonarnym dvd bez problemu to o co tu chodzi
Stary 10.11.2004, 22:09   #6
pykson

standard dvd-video teoretycznie wymaga folderu AUDIO_TS, wiec jezeli stacjonarka czyta plytke bez tego folderu to ja nie rozumiem "o co tu chodzi"

zrob to co podalem w 1 i 2, potem sie mozesz pytac dlaczego cos nie dziala
Stary 11.11.2004, 09:46   #7
Clipo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.05.2004
Clipo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam podobny problem, zrzucam filmy na dysk decrypterem, obrabiam w DVD Shrinku i tam tez wypalam, na moim stacjonarnym DVD Philpis filmy chodza bez zarzutu, u znajomych kazdy film zacina sie, a wypalam na plytach minus axe economy, trudno znalesc przyczyne,
jak ktos z was wie o co w tym chodzi prosilbym o pomoc
Clipo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 12:04   #8
slatas
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
slatas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
Na dysku mam przygotowane do nagrania 3 katalogi VIDEO_TS o wielkosciach ok 7GB.
Czy jest możliwość nagrania filmów na płyty 4,7GB, czy musza to być płyty dwu warstwowe.
Z góry dzieki za inf, sorry jestem laikiem w tej dziedzinie, mam nadzieje ze pytanie jest jasne
slatas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 13:12   #9
Clipo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.05.2004
Clipo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest mozliwosc nagrania, ale musisz to skompresowac, ja uzwywam dvd shrink
Clipo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 14:20   #10
slatas
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
slatas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy duża różnica będzie w jakosci filmu po skompresowaniu ?
slatas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 14:53   #11
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przy takiej kompresji (ok. 60%) IMHO tylko CCE. Przy Shrinku obraz wyjściowy będzie już kiepskiej jakości.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 15:01   #12
pykson

Cytat:
Napisany przez Reetou
Przy takiej kompresji (ok. 60%) IMHO tylko CCE. Przy Shrinku obraz wyjściowy będzie już kiepskiej jakości.
zgoda, ale przy zalozeniu ze dzwiek pozozstanie bez zmian

ale nie wiadomo, czy w tych 7GB nie ma np 1GB dzwieku w PCM, ktory mozna skompresowac albo ewentualnie usunac, jezeli jest dostepny rowniez np. w DTS

pewno mozna rowniez usunac p i e r d o l y w stylu reklamy, trailery, moze slidey i innej masci nie zawsze potrzebne bonusy

shrink prawde Ci powie, co mozna obciac z tych 7 GB,
jezeli zejdziesz do powiedzmy 95% kompresji glownego filmu to raczej nie zobaczsz roznicy
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: