Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 26.02.2005, 11:20   #1
jaNusz86
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.02.2005
jaNusz86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Powitać, Mam wielki problem z 1 sposobem z AVI do VCD :(

Chodzi mi o ten 1 sposob wszystko idzie o.K do czasu kiedy trzeba scaignac tzw. templates, mam na mysli te ktorych uzyto do tutoriala !! poprostu nie moge ich znalesc !! za cholerke chodzi mi o to
musze miec te templaty zeby zkompresowac plik 100 min zeby sie zmiescil na 1 plytke !! jezeli to jest mozliwe oczywiscie

Aha i jeszcze jedna rzecz zastanawiam sie do jakiego folderu wrzucic powstaly juz po przeconvertowaniu na vcd plik ?? jest tam pare folderkow (CDI, EXT, MPEGAV, SEGMENT, VCD) poprostu nie wiem do jakiego !!
jaNusz86 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.02.2005, 13:02   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48170
Stary 26.02.2005, 16:00   #3
jaNusz86
Nowy na forum

Dzieki bardzo ale mam jeszcze jedno pytanko do jakiego folderu wrzucic powstaly juz po przeconvertowaniu na vcd plik ?? jest tam pare folderkow (CDI, EXT, MPEGAV, SEGMENT, VCD) poprostu nie wiem do jakiego !!

Jeszcze jedna wazna dla mnie rzecz !! Mialem problem z nagraniem filmu 100 min po konversji na VCD poprzez 2 sposob czyli Film Makerem, kiedy wrzucalem do nero express poprzez utworzenie plyty VCD wyskakiwalo mi ze plik nie jest kodowany na VCD i robilo kodowanie w samym nero ??!! o co chodzi ?? a tak pozatym tofilm byl przerobiony w ten sposob ze w mijscu gdzie byly napisy bylo pizdiarne logo decodera przez ktory film zostal przekonvertowany ?? tez nie slyszalem o takim czyms u innych ?? Poprostu POMOCY !!!

Ostatnio zmieniany przez jaNusz86 : 26.02.2005 o godz. 16:08
Stary 27.02.2005, 00:31   #4
jaNusz86
Nowy na forum

Exclamation

sorki ze nabijam posty ale czy moze ktos mi odpowiedziec na wczesniejsze pytania ??!! Prosze naprawde potrzebyje POMOCY
Stary 27.02.2005, 01:05   #5
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
zieki bardzo ale mam jeszcze jedno pytanko do jakiego folderu wrzucic powstaly juz po przeconvertowaniu na vcd plik
poprostu przerzuć go w lewą dolną część nero (on sam to przyporządkuje do odpowiedniego katalogu - ale jak tak nie dasz rady to jest to katalog MPEGAV)

Cytat:
Mialem problem z nagraniem filmu 100 min po konversji na VCD poprzez 2 sposob czyli Film Makerem, kiedy wrzucalem do nero express poprzez utworzenie plyty VCD wyskakiwalo mi ze plik nie jest kodowany na VCD i robilo kodowanie w samym nero ??!! o co chodzi ??
widocznie cos jest nie tak z twoim plikiem (sprawdź czy zgadza sie rodzielczość i czy masz odpowiednie fps, aha mam jeszcze watpliwości co do długości filmu max =81min - czyli musisz podzielic film na 2 części)

Cytat:
a tak pozatym tofilm byl przerobiony w ten sposob ze w mijscu gdzie byly napisy bylo pizdiarne logo decodera przez ktory film zostal przekonvertowany ??
pewnie nie masz pełnej wersji decodera tylko jakieś demo lub triala

pozdro
Stary 27.02.2005, 08:33   #6
jaNusz86
Nowy na forum

Cytat:
pewnie nie masz pełnej wersji decodera tylko jakieś demo lub triala
Wydaje mi sie ze mam pelna wersje tego decodera 2.5 wiec nie wim o co chodzi ?? ale dzieki bardzo za pomoc
Stary 27.02.2005, 09:46   #7
sc0rpi0
Kibic żużla :)

Data rejestracji: 07.12.2004
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jaNusz86
Jeszcze jedna wazna dla mnie rzecz !! Mialem problem z nagraniem filmu 100 min po konversji na VCD poprzez 2 sposob czyli Film Makerem, kiedy wrzucalem do nero express poprzez utworzenie plyty VCD wyskakiwalo mi ze plik nie jest kodowany na VCD i robilo kodowanie w samym nero ??!! o co chodzi ??
Spróbuj nagrać w Nero burning room a nie Nero Express i przy wybieraniu Video CD odznacz opcję "VCD zgodne ze standardem". Powinno pójść.

Cytat:
a tak pozatym tofilm byl przerobiony w ten sposob ze w mijscu gdzie byly napisy bylo pizdiarne logo decodera przez ktory film zostal przekonvertowany ?? tez nie slyszalem o takim czyms u innych ?? Poprostu POMOCY !!!
Poprostu ta wersja, którą masz jest płatna i żeby loga nie było trzeba zapłacić (albo ściągnąć vitaminkę )
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 11:41   #8
jaNusz86
Nowy na forum

Exclamation

dziki bardzo za pomoc wszystko juz gra dzieki was ale mam nastepny problem !! tym razen z nagraniem http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48852
Problem za problemem !!
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: