![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2004
![]() |
jak zrzucać materiał z kamery odrazu do VOB
?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli to nie jest kamera dvd to nijak.
http://cdrinfo.pl/dvd/dvtodvd/ http://www.divx.howto.pl/modules.php...viewforum&f=65 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
mam rozumieć że nie ma jeszcze takiego programu , szkoda.
"przygotuj najpierw plik .avi" też mi instrukcja))))) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
w pinnacle studio na końcu otrzymasz płyte dvd.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
robisz to na piechotę , skoro można zrzucić do divix który jest mocno skompresowany to dlaczego nie do vob który jest znacznie mniej skompresowany. To by było wspaniałe , odpada czasochłonne konwertowanie. Ciekawe jakie trudności techniczne stoją na drodze , pewnie takie jak wcześniej było ze sprzętowym divixem. W sumie to sprzętowy vob już jest w stacjonarnych nagrywarkach DVD ,teraz kolej na programowy.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
jak chcesz mieć kombajn to już pisałem pinnacle studio 9 i na końcu masz dvd.
nad czym tu jeszcze myśleć? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
pinnacle studio 9 robi vob w czasie rzeczywistym?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Akurat to zależy od komputera a nie od programu. (w każdym razie bardziej od komputera niż programu)
Skoro uważasz, że 1stwasp napisał zły poradnik to: - napisz lepszy - poszukaj lepszego...
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
a po co komu od razu voby jak chczesz tak zgrywać to musisz sobie kupić nagrywarke stacjonarną i po kłopocie
przecierz zgrywanie materiału powinno zawsze się odbywać w czystym formacie potem obróbka menu i wrzucasz na płytkę tak to się robi profesionalnie jak by tak mieli nagrywać filmy to cholerna piskaloza
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
vob też można edytować a nie każdy potrzebuje gruntownie obrabiać film klatka po klatce chyba że jesteś profesjonalistą i pracujesz w studio
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Kolega ed hunter Ci na nie odpowiedział... Jeżeli już masz sam VOB i chcesz go edytować, nie wiem coś z niego powycinać to możesz to zrobić TMPG MPEG Editorem, na przykład... są też inne programy. Jeżeli ma to byc jakaś bardziej wyrafinowana forma edycji to mozesz skorzystac z przywołanego juz tutaj Pinnacla lub Adobe Premiere. Jednak jeżeli na początku masz plik AVI to najpierw musisz z niego zrobić MPEG2 (czyli rzeczonego VOB-a). Mój art dotyczył metody konwersji takiego AVI do MPEG2 nie traktował o edycji, zakładał, że edycja była zrobiona wcześniej. Owszem, kombajny edycyjne tez od razu produkuja VOB-a to prawda, ale w moim mniemaniu nie są to najszczesliwsze programy do takich konwersji. Wiesz jak to jest jak cos jest do wszystkiego...?? To moja opinia jest podkreślam... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
"a po co komu od razu voby jak chczesz tak zgrywać to musisz sobie kupić nagrywarke stacjonarną i po kłopocie " to jest dobre rozwiązanie za 900zł ale tu chodzi o nagrywarkę do PCeta.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
męczące jest to marudzenie.
zaczyna być bardzo męczące. o co Ci jeszcze kurna chodzi? ja nie lubię jechać przez miasto w korkach. chcę mieć latający samochód, który przeleci nad innymi. czy ktoś pomoże?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@neig
mozesz sprobowac zgrywac od razu do mpeg2 zgodnego z dvd (w miare dobry proc potrzebny), potem tylko szybki authoring i masz te Twoje VOBy, ale kodowanie do mpeg2 w realtime raczej nie da zadawalacej jakosci koledzy dobrze radza - zgywamy do bezstratnego (przynajmniej teoretycznie) AVI DV, potem ewentualna obrobka (Ty omijasz ten krok) i nastepnie kodowanie do mpeg2 (przy filmie dluzszym niz c.a. 1h najczesciej dwuprzebiegowe niestety), i na koniec authoring do VOBow ale rob jak chcesz, dla mnie jakosc jest wazniejsza od predkosci p.s. faktycznie marudisz
|
![]() |
|
|