![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Witam,
mam problem z konwersją filmów avi do mpeg1/mpeg2. Mianowicie jaki film bym nie wziął (wszystkie mają 25fps) to po konwersji na dvd pal delikatnie szarpią, a ich framerate czasami jest troszkę niższy niż 25fps (np. 24,85). Takie objawy mam zarówno w tmpgenc i canopus procoder. Już nie wiem co robić, nawet reinstalacja systemu nic nie zmieniła, proszę o pomoc Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Troszkę zgłębiłem ten problem i może ktoś mi teraz odpowie na to pytanie.
TMPGenc i Canopus Procoder 2 miały problemy z dwoma filmami (jeden przerabiany na PAL, drugi już był w PAL), filmy te po przerobieniu po prostu szarpały. Z resztą filmów natomiast jest normalnie. Rozwiązaniem tego problemu jest Cinema Craft Encoder. Po przekonwertowaniu tym programem obraz jest płynny. Aczkolwiek to rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje, o wiele bardziej wolę używać TMPGenc i chciałbym wiedzieć dlaczego tak jest, że koder nie radzi sobie z konwersją tych filmów. Jestem pewien, że jeszcze nie raz mi się trafi film, z którym będę miał taki problem. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
Najprawdopodobniej zła kolejność półobrazów. Albo przy nagrywaniu albo programy źle ją zinterpretowały w materiale źródłowym. Ręczna zmiana pomoże.
|
|
|
|
![]() |
|
|