![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2005
![]() |
![]()
Witam serdecznie. Mam ogromny problem a w zasadzie kilka pomniejszych problemow ktore sie skladaja w jeden caly:-)
1. Potrzebuje program do DVD Authoringu w którym bede mógl zrobic INTERAKTYWNE menu. Cos na wzor jakby filmu interaktywnego czyi animowane napisy buttony...mozliwosc podlozenia pod tlo klipu video z muzyka etc. Szukalem cos ale niestety nie moglem nic znalezc odpowiedniego. Jesli ktos ma jakies pomyslyto prosze o propozycje 2. Potrzebuje program lub ewentualnie opis jak moge nalozyc na film obrazek. Podam przyklad: przeprowadzam wywiad i chce zeby na dole wyswietlil sie jego imie. Wiem ze niektore programy do tworenia filmow maja juz gotowe schematy ale ja chce swoj wlasy obrazek najlepiej zeby tez byl animowany :-) Moze ktos zna program za pomoca koterego moge to zrobic i w jaki sposob to zrobic ? Ja robie film w proramie Adobe Premiere 6.0 ale niestety jestem samoukiem i nie mam zadnych podrecznikow wiec wiele funkcji jest dla mnie jeszcze nieznana. Dzieki z góry za wszelką pomoc. :-) Pozdrawiam serdecznie |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2004
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45745 link do authoringu [potocznie : dvd menu ].. przeczytaj do konca a znajdziesz odpowiedz ....
co do puntku 2 z checia przyjrze sie odpowiedzia innych
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Cytat:
Myślę że w "Pinnacle Studio 9" była by taka możliwość ....... ale niejestem pewny w 100% Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2005
![]() |
Adobe Premiere oferuje taka mozliwosc. Mozesz sobie nalozyc gotowy pasek lub cos importowac, ale nie jestem pewien co do tego w 100%. Nie wiem czy da sie robic animowane litery i paski w Premiere bo do tego jeszcze nie doszedlem. Napisy i szablony sa w : File/new.../title
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Premiere :
napisy w filmie : kolega wyzej odpowiedzial, a ja dodam ze wystarczy F9 nacisnac. a film w filmie, czyli dodatkowy obraz - kladziesz na sciezke wideo2 (lub jakakolwiek inna tylko pietro wyzej niz ta na ktorą nakladasz), klikasz prawym, otwiera sie nenu, wybierasz video motion settings(lub cos takiego, nie pamietam bo uzywam premiere pro) a tam juz mozesz pomniejszac, obracac, zoomowac, deformowac - kupa nerwow, sam zobaczysz. a do autoringu - Adobe Encore DVD duze mozliwosci i jeszcze raz powtorze kupa nerwow... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
sprawdzilem w ksiazce, bo moglem sie pomylic jesli chodzi o Premiere6
w prawym gornym rogu masz zakladke Effect control i tam masz Motion settings powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
ulead media studio 7 pro a najlepiej robić programami video tekst
|
![]() |
![]() |