![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.05.2005
![]() |
Problem Dvd Shrink
Mam problem.Chcę zgrać film który Shrinkiem już odkodowałem na twardy dysk.Dając backup pojawia mi sie komunikat "Dvd encounteret an error and cannot continue.There is not enough space on your target drive.
Wydaje mi sie ze woła ze jest malo miejsca na plycie.Plyte dvd mam 4,7 GB.Film zajmuje 4.3 GB. Pomóżcie,proszę!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
skoro zrobiles juz backup filmu na hdd to wypal go teraz na plyte np.nero
edit: w nero kompilacja DVD VIDEO oczywiscie |
![]() |
![]() |
#3 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
jak klikasz na Backup to się ten komunikat pojawia? - bo tak wynika z tego co piszesz
czy wtedy gdy ma nastąpić wypalanie? Shrink zmniejsza rozmiar do takiego aby na DVD5 wszedł bez problemu (chyba że namieszałeś w ustawieniach kompresji) więc podejrzewam ten 1 przypadek - czyli mało miejsca na HDD (to jest ten target drive) bo po wciśnięciu Backup najpierw pliki zgrywane są na HDD (lub tylko na HDD wszystko zależne od ustawień) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Z nero nie mogę bo niby nie widzi nośnika,ale na tych płytach już wypalałem.
A w shrinku jak daje backup to on mi zgrywa na twardy a potem wyrzuca płyte tierdząc ze malo miejsca??!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pentium4ever
![]() |
Cytat:
i do tego jeszcze Shrink wysuwa tackę - to znak że należy uaktualnić firmware nagrywarki bo nie rozpoznaje ona nowych nośników DVD wejdź na stronę producenta nagrywarki i odszukaj firmware do Swojego modelu nagrywary, ściągnij i zainstaluj przeczytaj manual dołączony do firmware - lub jeśli w oddzielnym pliku to ściągnij i przeczytaj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Tak tylko że wcześniej nagrałem na tej płytce tej firmy cos innego i bez problemu
![]() Spróbuję zdjąć fimware,zobaczymy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pentium4ever
![]() |
płytki mogą być tej samej firmy ale mogą mieć różne ID
a płytki o różnym ID mimo że mają nadruk tej samej firmy i takie same określone parametry nagrywania mogą być zupełnie innymi płytkami a informacje na ich temat zaszyte są w firmware nagrywarki wgraj więc nowszy firmware |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Mam nagrywarke Asus DRW 0402P i mam fimware 1.3.SZukałem wszędzie i nie mogę znależć nwszego.
Poza tym okazało się że na tej nagrywarce moge tylko nagrywać DVD - oraz DVD - RW. Można coś zrobić zeby nagrywała minusy?? Pomóżcie prosze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pentium4ever
![]() |
Cytat:
niestety, raczej nic nie zrobisz żeczywiście u producenta nie ma nic nowszego niż 1.3 a więc Twój błąd polegał na tym, że zamias DVD"minus"R włożyłeś do napędu DVD"plus"R sprzedaj je komuś, komu się przydadzą i zakup "minusy" i następnym razem zwracaj uwagę co kupujesz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Mam jeszcze dwa pytanka.
1.Jak przerobić film avi składający się z dwóch części w jedną całość na dvd 2.Jak nagrać kilka filmów przerobionych iVideo na jedną płytkę dvd Z góry dziękuje |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|