![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2006
![]() |
z MKV na kino domowe, jak zrobic?
Witam!
Dzisiaj ściągnąłem sobie plik z filmem w mkv, który ma 6,8GB. Chciałbym go obejrzec na domowym kinie Samsunga. Nie wiem jak sie za to zabrać i dlatego mam parę pytań: 1) Czy wszystkie odtwarzacze/kina domowe odtwarzają płytki Dual Layer? 2) Czy mam poprostu zaopatrzyć się w płytkę DL i nagrac na niej plik mkv, po czym włożyć do odtwarzacza DVD? 3) A może trzaba użyć to wypalenia DVD jakiegoś programu np. Nero tak aby nie robiło żadnej kompresji? Prostymi słowami inaczej: Chciałbym na swoim DVD obejrzeć film HD, którego mam plik mkv. Jak to zrobić, żeby wypalić DVD i stracić jak najmniej z jakości i mieć funkcjonalną płytke DVD? Z gory dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Musisz ten film przekonwertować przy pomocy np. tego programu: http://www.cdrinfo.pl/download/4341020852
|
|
|
|
#3 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Zdaje sie ze na forum juz o tym bylo.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Nie bardzo rozumiem - zależy Ci na obejrzeniu tego filmu w ogóle czy na obejrzeniu tego filmu w HD
Jeżeli to pierwsze to przekonwertuj film wskazanym programem (tracąc HD) wypal DVD i już. Jeżeli jednak chcesz oglądać w HD, to ja na Twoim miejscu podpiąłbym komputer kablem DVI-HDMI do telewizora HD (zakładam że takowym dysponujesz) a audio z wyjścia karty dźwiękowej kompa daj na wejście amplitunera kina lub telewizora i ... już .
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2008
![]() |
Witam,
chciałabym zapytać o to jaka moze być przyczyna, tego że puszczając film w komputerze(nie tylko full hd mkv., ale i inne) mam obraz w komputerze, a na tv(Sharp lcd) nie Gry z kompa "chodzą" normalnie zdjęcia oglądamy na tv tez normalnie. Ale filmy kiszka. Dodam, ze mam podpięty kabel hdmi. Gdzie szukać przyczyny?Z góry dzięki za odpowiedź.... .Jakąkolwiek Dodam jeszcze, ze posiadam kartę graf. Geeforce 6600 i tv lcd sharp full hd Ostatnio zmieniany przez Reetou : 17.02.2008 o godz. 22:25 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z hdmi nie mia***322;em jeszcze do czynienia, ale nie tu bym szuka***322;. Pobawi***322;bym si***281; ustawieniami ekran***243;w nView w detonatorach i ustawieniami nak***322;adki video. Przypuszczam, ***380;e po prze***322;***261;czeniu na TV jako wy***347;wietlacz pojedynczy powinien pojawi***263; si***281; obraz... cho***263; mog***281; si***281; myli***263;
|
|
|
|
![]() |
|
|