![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2005
![]() |
Problem z odtwarzaniem skonwertowanego avi
Problem jest taki: ostatnio kupięm sobie nagrywarkę SONY, znalazłem program WinAvi i zacząłem konwertowanie. Niestety niektóre filmy jakie sobie przerobiłem nie chca chodzić na stacjonarnym DVD, niechodzi o to że obraz jest niekształcony tylko wogóle ich nie odczytuje. Znów inny film skonwertowany tym samym programem idzie bez zarzutu. Kolejną sprawą jest to że próbowałem przegrac film z wyporzyczalni jeden udało mi sie bez problemu, drugi pzregrałem ale na moim nie chodzi a na kumpla owszem. Najgorsze jest to że jeden film działa a inny nie i nie wiem od czego to zależy i troche szkoda mi płyt.A przeczytałem że dobrze jest zmienic istawienia Book Type na DVD-ROM. Jestem nowy w tym interesie i potrzebuje pomocy.
Troche o programach i sprzecie: Nagrywarka SONY WinAvi 6.3 DVDShrink 3.2 Nero-6.6.0.8 Płyty Dysan DVD+R 1-8x Odtwarzacz stac. Grundig z tego co pisze w instrukcji odtwarza wszystkie rodzaje płyt. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Po pierwsze to kup sobie plyte DVD+RW zeby nie tracic niepotrzebebnie plytj ednorazowych na testy. Po drugie mozliwe ze Twoj odtwarzacz nie odtawrza plyt DVD+R i musisz zmienic ustawinie Book Type na DVD-ROM, zeby "oszukac" odtwarzacz. Jak nie bedize chodzic to sproboj lepszych plytek np. Verbatim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|