Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.01.2006, 12:49   #1
janaj
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2004
janaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z uszkodzonym dvd

Mam płytkę dvd z filmem. Film wyświetla się i można go oglądać. Ale kiedy próbuję cokolwiek z nim zrobić to znaczy obrobić w shrinku, czy innym programie, wyskakuje mi błąd, że jest jakiś error w czytaniu danych i do widjenia.

Postanowiłem go zripować dvd decrypterem w nadziei, że to coś zmieni. I błędy zaczęły się przy około 85% dekryptowania płytki. Ale pomyślałem, że jeśli po prostu ominę uszkodzone voby i bupy, to po prostu dostanę w efekcie niekompletną płytkę, gdzie będzie brakowało tylko kilku scen, ale większość interesującego materiału zostanie. No i dekrypter z pominięciem tam chyba trzech, czy czterech (z 16tu) vobów zrzucił mi płytę na twardziela.

Ale kiedy pełen nadziei, że teraz będzie okej, bo uszkodzonych plików nie ma, odpaliłem zgrane na kompa pliki w shrinku, znowu mi wyskoczył błąd, że nie może znaleźć jakichś plików. A inne programy, którymi chciałem obrobić to dvd (czyli wyciąć i przekodować na mpga fragmenty filmu) też odmawiają współpracy i nie mogę nic ruszyć z tym filmem. Cholera.

To jest problem. Ale pytanie jest jeszcze takie. W wyniku działania dekrypterem, mam na dysku niekompletną płytkę dvd zgraną, ale pozbawioną wadliwych sektorów. Czy problemy z obróbką tego wynikają z tego, że plik ifo nie został zmieniony i się odwołuje do nieistniejących vobów? Czy też co innego?

Czy wystarczy zmienić ifo, żeby wreszcie możnabyło obrobić materiał dvd, który zrzuciłem na kompa. A jeśli tak, to co i jak trzeba z tym ifo zrobić. O którym tylko wiem, że istnieje, i k... mać... nic wiecej ;-)

Czyli jak teraz sprawić, żeby płytka dvd zrzucona na twardziela bez kilku swoich fragmentów zaczeła działać i nie sprawiała problemów programom typu dvdshrink.

Albo jak edytować voby, żeby zamienić je na inny format video.

Ech...
janaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: