![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Jak rozjaśnić obraz
Witajcie
Nie jest to temat dokładnie związany z forum, ale może ktoś jest mi w stanie pomóc. Otóż mam kamere ma płytki DVD-RAM. Płytkę sobie odtwarzam na kompie, przegrywam na komp, gdzie potem robie film DVD, za pomocą Ulead Movie Maker, ale musze powiedzieć, ze tuż po przegramiu na komp jasność jest znacznie gorsza niż jak odtwarzam w kamerze. Czy ktoś zna jakiś program do obróbki filmu pod kątem właśnie np zwiększenia jasności ? A może trzeba film odpowienio zgrać, żeby zachować lub zwiększyć jasność ?? Pozdrowionka. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cześć, a wgrywałeś ten sam materiał po przerobieniu spowrotem do kamery, problem był widoczny nadal? Ja z kolegą przegrywamy materiał na kompa i przewaznie zawsze jest ciemniejszy niż na monitorze, po zgraniu na płytkę dvd wszystko jest OK. A jesli chodzi o rozjasnienie to dvd2avi ma taką opcję, stosować bez kompresji najlepiej jak widzi kodek DV (godzina filmu zajmuje ok 20 GB) ale tego nie muszę ci tłumaczyć. Pozdrowionka.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Jeszcze jedna sprawa, więcej na ten temat mógłbyś się dowiedzieć na tym forum http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/ myślę że jeśli tam zadasz to pytanie to napewno forumowicze dadzą ci jakąś konkretną odpowiedź. Pozdrowinka
|
|
|
|
![]() |
|
|