![]() |
2 wersje filmu na dvd to wrzucenie scen, który różnią się te wersje w kąty i odpowiedni program sterujący. Może odtwarzacz nie radzi sobie z kątami? Może fab coś popieprzył przy zgrywaniu? Ale zawsze możesz usunąć kąty (jedną z wersji filmu).
|
Problem z filmem na DVD
Witam!
Może ktoś z tego forum mi pomoże. Mam film na płycie DVD (oryginał) i chciałem go zgrać prawidłowo. Na jednym dysku znajdują się 2 filmy - wersja kinowa i wersja reżyserska. Używam DVDFab, aby przegrać filmy do ISO. Wybieram opcję: Film główny i zgrywam obie wersje do plików ISO. Do oglądania filmów korzystam z Western Digital Player z podłączonym dyskiem twardym także od Western Digital. Tu właśnie pojawia się problem - filmy na odtwarzaczu mają skoki - tzn. film gwałtownie przyspiesza i przeskakuje scenę. Zawsze w tych samych miejscach - jak sądzę na przecięciach rozdziałów (przy odtwarzaniu obrazów na PC tego problemu nie ma, choć śmiem twierdzić że kom. jakby z trudem przeskakuje do kolejnej sceny choć jest to właściwie niewidoczne) Z innymi płytami dvd - tzn. z jednym filmem - wszystko działa pięknie. Czyta obraz iso i nic nie skacze. Chciałem skorzystać z opcji: "podziel" w dvdfab (tak w ciemno), oglądałem samouczek tylko że po włożeniu mojej płyty w pierwszej ramce w dvdfab- pojawiają się 2 dyski - nie wiem jak to dzielić i czy to w ogóle pomoże. Próbowałem w innych programach i również pojawiają się podobne błędy w tych samych miejscach. Chciałem po prostu zapytać czy to problem ze zgrywaniem czy też może chodzi o odczyt z dysku twardego, ale z drugiej strony dlaczego nie ma tego kłopotu przy innych płytach? |
Cytat:
|
A any dvd próbowałeś?
|
Szybka odpowiedź.
|
Jak przegrywać płyty z nowymi zabezpieczeniami???
Witam.
Chciałem zrobić sobie kopię zapasową filmu Książę Persji: Piaski Czasu :) lecz niestety płytka ma jakieś dziwne zabezpieczenia. Czytałem gdzieś, że coś nowego se chyba Sony wymyślił ale nie znalazłem sposobów na deszyfrowanie tego filmu. Może mógłby mnie ktoś oświecić:) bo dvd shrink i decrypter se nie radzą (metoda kopiuj -> wklej także odpada :haha:) Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc. |
Ze zdziwieniem stwierdziłem dzisiaj, że ten AVATAR nawet próbując oglądać z oryginalnej płyty, zamiast menu i samego filmu ma szary obraz. Jak oglądałem na DVD to było normalnie :/
Edycja: W końcu problem rozwiązany. Okazało się, że film zgrywał się dobrze, ale programy, których używałem do oglądania filmów nie dawały rady. Próbowałem Media Player Classic, All Player oraz Windows Media Player - we wszystkich był szary obraz. Poszukałem w google na temat tego szarego obrazu i trafiłem na ludzi polecających odtwarzacz "VLC Media player". Okazało się, że w nim oryginalny film, jak i kopia zapasowa działają bez zarzutu :) Dziękuję za zainteresowanie sprawą i okazaną pomoc. Pozdrawiam, ladovnik |
Próbowałem DVD Fabem zgrać sam film, bez menu, dodatków itd. ale nadal jest to samo - szary obraz :(
To samo, gdy próbowałem zgrać film TRANSFORMERS i IRON MAN. Udało mi się za to wykonać kopię filmu Hitman. |
Dzisiaj nie miałem czasu, ale jutro spróbuję i napiszę Wam, jaki będzie rezultat.
|
Cytat:
|
Dlatego my tu mamy po cztery napędy minimum;):D
|
Niestety, nie mam innego napędu...
|
Masz tam tylko tylko niby CSS a to niemożliwe -tam jest to wszystko tak jak na moim screenie-masz problemy z współpracy z programami:)Spróbuj innym napędem
|
Ilość załączników: 1
Screen zamieszczam w załączniku.
|
Ilość załączników: 1
To chyba oczywiste-film jest zabezpieczony najnowszymi zabezpieczeniami które wymagają zmiany struktury płyty.I coś nie idzie tak jak trzeba -ja stawiam na złą współpracę napędu z programami deszyfrującymi.
Dawaj screen AnyDVD taki jak mój z najnowszymi copy protection:) Załącznik 55027 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48. |