Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z przegraniem na dysk filmu "............." (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-przegraniem-dysk-filmu-56079/)

Reetou 29.01.2011 14:27

2 wersje filmu na dvd to wrzucenie scen, który różnią się te wersje w kąty i odpowiedni program sterujący. Może odtwarzacz nie radzi sobie z kątami? Może fab coś popieprzył przy zgrywaniu? Ale zawsze możesz usunąć kąty (jedną z wersji filmu).

Nowy2011 29.01.2011 13:18

Problem z filmem na DVD

Witam!

Może ktoś z tego forum mi pomoże.

Mam film na płycie DVD (oryginał) i chciałem go zgrać prawidłowo.
Na jednym dysku znajdują się 2 filmy - wersja kinowa i wersja reżyserska.

Używam DVDFab, aby przegrać filmy do ISO. Wybieram opcję: Film główny i zgrywam obie wersje do plików ISO.

Do oglądania filmów korzystam z Western Digital Player z podłączonym dyskiem twardym także od Western Digital.

Tu właśnie pojawia się problem - filmy na odtwarzaczu mają skoki - tzn. film gwałtownie przyspiesza i przeskakuje scenę. Zawsze w tych samych miejscach - jak sądzę na przecięciach rozdziałów (przy odtwarzaniu obrazów na PC tego problemu nie ma, choć śmiem twierdzić że kom. jakby z trudem przeskakuje do kolejnej sceny choć jest to właściwie niewidoczne)

Z innymi płytami dvd - tzn. z jednym filmem - wszystko działa pięknie. Czyta obraz iso i nic nie skacze.

Chciałem skorzystać z opcji: "podziel" w dvdfab (tak w ciemno), oglądałem samouczek tylko że po włożeniu mojej płyty w pierwszej ramce w dvdfab- pojawiają się 2 dyski - nie wiem jak to dzielić i czy to w ogóle pomoże.

Próbowałem w innych programach i również pojawiają się podobne błędy w tych samych miejscach.

Chciałem po prostu zapytać czy to problem ze zgrywaniem czy też może chodzi o odczyt z dysku twardego, ale z drugiej strony dlaczego nie ma tego kłopotu przy innych płytach?

andy 24.01.2011 22:54

Cytat:

decrypter se nie radzą
DVD Decryptera to się używało 5 lat temu. Ten program nie jest już rozwijany. AnyDVD+CloneDVD.

gallus 24.01.2011 22:31

A any dvd próbowałeś?

ed hunter 24.01.2011 22:31

Szybka odpowiedź.

Uzumaki 24.01.2011 22:21

Jak przegrywać płyty z nowymi zabezpieczeniami???

Witam.
Chciałem zrobić sobie kopię zapasową filmu Książę Persji: Piaski Czasu :) lecz niestety płytka ma jakieś dziwne zabezpieczenia. Czytałem gdzieś, że coś nowego se chyba Sony wymyślił ale nie znalazłem sposobów na deszyfrowanie tego filmu. Może mógłby mnie ktoś oświecić:) bo dvd shrink i decrypter se nie radzą (metoda kopiuj -> wklej także odpada :haha:)
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc.

ladovnik 22.06.2010 16:34

Ze zdziwieniem stwierdziłem dzisiaj, że ten AVATAR nawet próbując oglądać z oryginalnej płyty, zamiast menu i samego filmu ma szary obraz. Jak oglądałem na DVD to było normalnie :/

Edycja:

W końcu problem rozwiązany. Okazało się, że film zgrywał się dobrze, ale programy, których używałem do oglądania filmów nie dawały rady. Próbowałem Media Player Classic, All Player oraz Windows Media Player - we wszystkich był szary obraz. Poszukałem w google na temat tego szarego obrazu i trafiłem na ludzi polecających odtwarzacz "VLC Media player". Okazało się, że w nim oryginalny film, jak i kopia zapasowa działają bez zarzutu :)

Dziękuję za zainteresowanie sprawą i okazaną pomoc.

Pozdrawiam,
ladovnik

ladovnik 21.06.2010 13:12

Próbowałem DVD Fabem zgrać sam film, bez menu, dodatków itd. ale nadal jest to samo - szary obraz :(

To samo, gdy próbowałem zgrać film TRANSFORMERS i IRON MAN.

Udało mi się za to wykonać kopię filmu Hitman.

ladovnik 20.06.2010 20:48

Dzisiaj nie miałem czasu, ale jutro spróbuję i napiszę Wam, jaki będzie rezultat.

- Deckard - 20.06.2010 18:35

Cytat:

Napisany przez ladovnik (Post 1102964)
Niestety, nie mam innego napędu...

a próbował machnąć sam film z wybranymi ścieżkami i napisami bez menu? bo w zabezpieczeń,zapętleń i dziur najwięcej w strukturze menu siedzi

czary2mary 20.06.2010 16:55

Dlatego my tu mamy po cztery napędy minimum;):D

ladovnik 20.06.2010 09:50

Niestety, nie mam innego napędu...

czary2mary 19.06.2010 21:09

Masz tam tylko tylko niby CSS a to niemożliwe -tam jest to wszystko tak jak na moim screenie-masz problemy z współpracy z programami:)Spróbuj innym napędem

ladovnik 19.06.2010 20:50

Ilość załączników: 1
Screen zamieszczam w załączniku.

czary2mary 19.06.2010 19:11

Ilość załączników: 1
To chyba oczywiste-film jest zabezpieczony najnowszymi zabezpieczeniami które wymagają zmiany struktury płyty.I coś nie idzie tak jak trzeba -ja stawiam na złą współpracę napędu z programami deszyfrującymi.
Dawaj screen AnyDVD taki jak mój z najnowszymi copy protection:)

Załącznik 55027

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48.