Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2011, 16:28   #1
..::Niedostępny::..
 
Avatar użytkownika Mściciel
 
Data rejestracji: 17.10.2005
Posty: 274
Mściciel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem przy zgrywaniu video z kamery/vhs na komputer

Witam!

Jak zwykle zgłaszam się do was z prośbą o pomoc przy kolejnym problemie

Jakiś czas temu zacząłem zgrywać filmy z VHS przez kamerę na komputer. Na początku szło świetnie, wszystko było ok, udało mi się przekonwertować materiał i nagrać na płytę.

Po tym jedynym swoim sukcesie przestałem bawić sie z przegrywaniem... nadeszły zmiany w moim PC a konkretnie przejście z XP na win7

Ostatnio znów zacząłem się tym bawić lecz ku memu zdziwieniu program którego używam odmówił posłuszeństwa. Podczas importu video program zacina się na pierwszej klatce i nie potrafi nic więcej zrobić.
Zacina się niezależnie od tego czy zgrywam VHS przez kamerę czy coś tylko i wyłącznie z kamery. Przy zacinaniu też kamera przestaje odtwarzać.
Nawet jeżeli nei naciskam "Importuj video" a tylko włączam kamere i chcę zobaczyć podgląd na komputerze w pinaclu, obraz również się zacina.
Próbowałem też przechwytywać video Nero Vision ale dzieje się to samo.

Może ktoś z was wie czemu tak się dzieje... Czy zmiana systemu mogła mieć aż taki wpływ?

Używam:
- Kamera Canon MV850i
- Karta Fire Wire
- Pinnacle 14 HD

Dodatkowo powiem że wyciągałem karte FireWire i podłączałem wszystko pod inny komputer z XP. Tam wszystko działa świetnie tak więc nie może to być wina sprzętu.

Screen przy zacięciu programu

Ostatnio zmieniany przez Mściciel : 17.05.2011 o godz. 16:31
Mściciel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2011, 17:17   #2
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja bym próbował z reinstalacją sterowników karty fw i kamery
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2011, 17:27   #3
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,703
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem czy kamera nie jest problemem-(2005r)

Czy są sterowniki do Vista\Win 7 do tego modelu??
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2011, 20:41   #4
..::Niedostępny::..
 
Avatar użytkownika Mściciel
 
Data rejestracji: 17.10.2005
Posty: 274
Mściciel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też myślałem że chodzi o sterowniki do canery lub karty ale nie moge w googlach takich znaleźć.

Zresztą nic nigdy nie instalowałem do tego. Podpinałem karte FW, XP instalował sam nowe oprogramowanie i tyle. To samo tyczyło się kamery.

Przy zakupie karty FW nie dostałem żadnej płyty ze sterownikami więc wydawało mi się że nie są potrzebne (a to że wszystko na początku ładnie chodziło utwierdziło mnie w tym przekonaniu)
Mściciel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2011, 09:22   #5
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 20,703
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na stronie Canona niby pisze że jest suport do Windows 7 przez Firewire natomiast brak do USB przez Win 7.Coś pewnie trzeba zainstalować

http://www.canon-europe.com/Support/...age=1&type=faq


Nazwa:  2011-05-18 10-17-24.png, 
obejrzany:  480 razy, 
rozmiar:  51.4 KB.

Strona z downlands-em:

http://www.canon-europe.com/Support/...ownload&page=1
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2013, 00:49   #6
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: Radom
Posty: 165
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do wszystkich posiadaczy Canon MV850i ......
Używam jej z Nero, przy przechwycie materiału z VHS miałem ten sam problem.
Nockę to trwało....
Dziwna przypadłość, ale w Win7 leczy się ją jak niżej.

1. Podłączamy VHS-kamera-komputer.
2. Przestawiamy kamerę na DV OUT i puszczamy taśmę VHS - mamy podgląd
3. W Nero (lub innym) widać materiał z VHS ale nie można go przechwycić (albo można złapać tylko 1-2 sek).
4. Wkładamy taśmę DV do kamery. W Nero nad oknem podglądu zmieniamy urządzenie przechwytujące na to drugie - kamerkę internetową (trzeba mieć "coś" drugiego na liście urządzeń, u mnie laptop był z kamerą). Po chwili znów przełączamy na CANON.
5. I oto czary --- przycisk nagrywania (przechwytywania) staje się nagle aktywny. ALE UWAGA - gdy teraz odpalimy przechwyt przechwytywany będzie materiał z taśmy DV choć na podglądzie Nero widać cały czas obraz z VHS puszczonego przez kamerę. NIE odpalamy zatem przechwytu!
6. Wyjmujemy taśmę DV z kamery. W ten dziwny sposób oszukujemy Win7+Nero - przycisk nagrywania pozostaje bowiem aktywny (czerwony) i można rozpocząć przechwyt. Przyciskami na VHS ręcznie ustawiamy moment odtwarzania (podgląd), puszczamy VHS i wciskamy w Nero przycisk przechwytu. I oto rozpoczyna się przechwyt na HDD. Ale uwaga : KAŻDE zatrzymanie przechwytu powoduje, że musimy ponownie oszukać Win7+Nero wkładając taśmę, zmieniając urządzenie i wyjmując taśmę DV.

U mnie skutkuje, sorry jeśli u was nie.
__________________
Pozdrawiam,
dejmag
dejmag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2013, 06:44   #7
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Można spróbować użyć tego programu:
http://www.exsate.com/products/dvcapture/

Używałem z kamerą sony na viście i działało bez problemu.

Jeżeli nic nie pomoże, to pozostaje zainstalować sobie jakiegoś linuksa i użyc programu "Kino".
http://www.kinodv.org/

Działa równie dobrze.

PS. to DV a nie VHS
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8001 dzisiaj 10:03
Śmieszne teksty... MacGyver Humor 4409 23.07.2019 20:24
Poradnik HD - kompletna instalacja i konfiguracja kodeków i playerów. Smartek High Definition 139 11.12.2016 20:03
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 00:41
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) Kasprzak Humor 4225 11.07.2005 11:59


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO