![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2011
![]() |
Problem z USB Video Grabber f-my Silver Crest
Pragnę przegrać pamiątkowe filmy z kaset VHS na płyty DVD za pomocą Video Grabbera i programu Power Director 7.Parametry mojego laptopa HP 625:
Procesor AMD V120 2,2GHz Pamięć RAM 2,0 GB Karta graficzna ATI HD 4250 Dysk twardy 320 GB Problem polega na tym,że już na podglądzie podczas przechwytywania obraz nie przesuwa się płynnie,tylko skokowo.Niestety po wyprodukowaniu filmu i odtwarzaniu go z dysku feler ten jest także widoczny w identycznym stopniu. Jestem mało doświadczony w takich operacjach,dlatego proszę o bardzo szczegółową poradę i w zrozumiałym dla laika języku. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Probowales innym programem zeby wykluczyc urzadznie? Np VirtualDub tez ma opcje Grab i jest lekki dla systemu.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie próbowałem.Program Director Power 7 był dołączony na płytce do zakupionego Video Grabbera.
Chciał bym się upewnić czy to wina Grabbera,czy może jakichś ustawień w laptopie,czy też niewydolność samego laptopa.Mam dużo czasu [emeryt] i jestem zdeterminowany żeby zrealizować swój zamiar,nawet gdyby to wymagało kupna jakiegoś innego, a niedrogiego urządzenia.Liczę na to,że na tym forum znajdzie się profesjonalista z doświadczeniem w tym temacie.Będę wdzięczny za każdą poradę,która pozwoli mi osiągnąć zamierzony cel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej jest to wina zbyt dużego obciążenia całości podczas dokonywania konwersji.
Czyli - albo brakuje RAMu, albo nie wyrabia się USB (choć to akurat wątpliwe), albo nie wyrabia się dysk, albo wszystko po trochu. ![]() Jaki masz system na tym laptopie?
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Odpal Menedzera zadan (Ctrl-Shift-Esc) na zakladce Wydajnosc i proboj cos zgrywac.
Napisz jakie jest wtedy obciazenie procesora i pamieci.
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Mam Windows Vista.To i mnie wydaje się prawdopodobne,że to zbyt duże obciążenie,ale z drugiej strony parametry laptopa spełniają niby wymogi programu Power Director:
Rozdzielczość ekranu:1024x768,kolor 16 bitowy lub wyższy Pamięć 512 MB [2GB DDR2 lub więcej dla video HD] Przechwytywanie,produkcja AVI:AMD Athlon 500 MHz Profile jakości DVD[MPEG2]:AMD Athlon XP 2200+ Miejsce na dysku twardym do prod.DVD; 20GB |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Spróbuj innego oprogramowania np virtualdub i zrzucanie do bezstratnego .avi ewentualnie w obecnym oprogramowaniu podczas nagrywania postaraj wyłączyć podgląd może spadnie obciążenie i wyłącz wszystkie zbędne procesy siedzące w tle i trayu....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Panowie doradcy macie rację,za co już dziękuję.Najbardziej przydatna na początek była rada P.marynarza (nie znałem tej funkcji).Otóż przy wykorzystaniu Menedżera zadań widać,że po włączeniu funkcji przechwytywanie obciążenie procesora skacze do 80%,a po rozpoczęciu transmisji do 100%! I wtedy obraz przesuwa się skokowo. O dziwo za którymś razem (chociaż nic nie zmieniałem) obciążenie to w czasie transmisji utrzymywało się 75-95% i przechwytywany obraz był prawidłowy (płynny a nie skokowy).Na razie chciał bym pozostać przy tym programie,bo mam do niego szczegółową instrukcję.Może jest sposób żeby ulżyć procesorowi? Funkcji podglądu chyba nie da się wyłączyć,a co trzeba zrobić żeby "wyłączyć wszystkie zbędne procesy siedzące w tle i trayu" Litości,jestem laikiem i proszę
o zrozumiały dla laika język. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
W tray'u to wszystko to co ma ikonki przy zegarze. Wiekszosc softu ktory sie tam gniezdzi mozna na czas zrzucania wylaczyc. Taki antywirus tez tymczasowo. Klikasz ikone prawym klawiszem i zamykasz program jak sie da.
Moze tez byc aktywne aukrywanie niektorych ikon to wtedy trzeba kliknac strzalke, rozwinie sie pasek.
![]() |
#10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lepiej zacząć od przejrzenia w tym menadżerze zadań które procesy w jakim stopniu obciążają CPU. Bo jeśli wyjdzie, że 98-99% zajmuje program obsługujący zgrywanie, to nie pomoże wyłączenie większości procesów i usług. Wtedy tylko zmiana programu może coś pomóc. Albo zmiana sprzętu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
LG GSA-H20L jako napęd SCSI | bursztyn | Napędy optyczne DVD | 10 | 26.05.2009 13:37 |
Problem z XP i Lite On DVDRW SOHW-1213S | cartman11 | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.12.2007 11:52 |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Drukarka USB w DOSie - problem | epol | Off topic | 2 | 14.11.2005 14:31 |
problem z gniazdkiem usb | Alinoe | Off topic | 2 | 26.09.2002 01:53 |