![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
prosze o pomoc w przerobieniu pliku i kompresji
kiedys zgralem film z wakacji i skompresowalem go xvidem teraz majac nagrywarke dvd chcialbym z niego zrobic film.
film zajmuje 1,6 gb i jest w formacie avi. probowalem go przerobic TMPGEnc ale po ustawieniu wszystkiego na podladzie mam znaczek "analizing" i 24 h do konca przerabiania filmu ![]() ![]() moj sprzet to athlon barton 2500, plyta epoc na nforce2 i karta graf. winfast 5950 ultra probowalem tez wrzucic film do Ulead Workshop (nim mam zamiar robic menu itd), film ktory na hdd zajmuje 1,6 w programie zajmuje 5,8 gb !!! pooomocy ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Uzyj programu DVD2SVCD załatwisz to w szybki i bezproblemowy sposób ewentualnie TMPGEnc 3.0 XPress i pozniej narzedzia do authoringu TMPGEnc DVD Author 1.6 lub tez MainConcept MPEG Encoder. Polecam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
a czym kompresowac obraz ?
zrobilem uleadem workshop zrzut z kamery do mpeg2 wrzucam do TMPGE a program marudzi ze nie moze odczytac pliku ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
ten TMPGEnc 3.0 XPress wydaje sie prosty w obsludze. ale dlaczego film 1,28 min ma sie przerabiac 11h
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
czy przy athlon baton 2500 i winfast geforce fx 5950 ultra to normalne zeby to tak dlugo trwalo ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
pomoze ktos ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
dvd2svcd + cce (2.5 - 2.67) + d2sroba zrobią to w 2 godz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
![]() Cytat:
a moglys mniej wiecej wytlumaczyc co i jak ? uleadem zrzucam plik do avi potem pewnie przepuszczam przez dvd2svcd (do jakiego formatu ?) potem cce i znowu do uleada z menu ? ulead workshop ma opcje nagrywana dvd ale przy okazji dokonuje kompresji czy da sie to jaskos ominac ? ![]() z gory dzieki za odpowiedz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
no dobra na "probce" filmu ktora zrzucilem do avi za pomoca ulead workshop uzylem cce 2.6 przerobil go chwila moment i przez to mam oddzielnie plik *.mpv a oddzielnie *.mpa (jeden z filmem drugi z dzwiekiem)
oddzielnie wrzucam do ulead workshop obraz oddzielnie dzwiek ale mimo wszystko jak np wytne cos z filmu to mi sie dzwiek rozjedzie tak ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
Dlaczego ma się rozjechać ?
Czasami tak sie dzieje ale b. rzadko. Wtedy będziesz się martwił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
no dobra zaluzmy ze zrzucilem film do avi przerobilem go cce 2.6 potem w ulead dodalem menu i co dalej ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
tak siedze i przegladam forum i zastanawiam sie nad jedna rzecza.
czy nie prosciej bedzie zgrac film z kamery np. uleadem potem skompresowac go The Film Machine (z CCE 2.6) potem do uleada i na dvd. tylko nie wiem czy film machine zrzuca po kompresji do pliku czy odrazu chce to palic na dvd ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Sam widzisz ze ile programów tyle możliwości. Ja gdy juz się zabieram za coś takiego to z czystego lenistwa używam jedynie programu ulead studio za pomocą którego zrzucam materiał do mpeg2 dodaje pare przejsciówek między scenami, jakiś wstęp i zapisuje to na dysku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|