![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
![]()
mam problem z nagraniem vcd z tekstem
robie tak jak jest w opisie przy pomocy VD ale gdy wybiore z menu File Start frameserver... pojawia się okienko, wpisuje nazwę frameservera naciskam OK pojawia się okno zapisu pliku *.vdr lub *.avi naciskam zapisz i ... nic stoi i nic sie nie dzieje co moze byc tego powodem i jak to naprawic?? czekam na informacje8) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() |
Chyba jednak nie robisz dokladnie tak jak jest w opisie. O ile ja sie orientuje (moge sie mylic
![]() Mam nadzieje, ze nic nie pochrzanilem ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
to znowu ja
zrobilem tak jak napisales ale dalej nic sie nie dzieje
![]()
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Moze to Ci w czyms pomoze.
1. Uruchamiasz VD i wczytujesz film 2. Video\Filters Add - wybierasz TextSub 3. TextSub settings otwierasz przetworzony plik z napisami (moze to byc, ktorys z nich: *.srt, *.sub, *.smi, *.psb, *.ssa) 4. W TextSub settings wchodzisz w Styles.... i ustawiasz sobie parametry napisow i OK. 5. w VD File\Start frame server (nadajesz mu jakas nazwe np. film) wciskasz start pokazujesz miejsce docelowe i nazywasz plik wyjsciowy np. w moim przypadku spiderman.avi i OK 6. Wlaczasz TMPG Encoder wybierasz rodzaj plyty jaka chcesz utworzyc (VCD/SVCD) next. 7. Select source file to convert to MPEG (wybierasz plik zrodlowy tzn. ten ktory ma byc przetworzony na MPEG) w moim przypadku wybieram plik spiderman.avi z punktu 5 i OK. Audio ten sam plik i next. Dalej ustawiasz sobie parametry pliku MPEG tzn. rozdzielczosc itp. 8. Na koniec wybierasz miejsce gdzie bedzie znajdowal sie plik wyjsciowy MPEG i jego nazwe i OK. Opisalem to chyba najprosciej i najdokladniej jak mozna. To wszystko co powinienes zrobic, aby otrzymac plik MPEG z nalozonymi napisami na film. Jesli i tym razem nie zadziala to szczerze mowiac nie mam pojecia co moze byc tego powodem. P.S. Podczas pisania tego posta sam robilem te wszystkie czynnosci u siebie i otrzymany kawalek MPEG-a byl z napisami. Pozdrawiam i powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
mam jeszcze jedno pytanie
wybieram funkcje start frame server puzniej wpisuje nazwe i nazwe pliku to w nazwie pliku sam wpisuje rozszezenie avi bo jezeli nie to program zapisuje go w formacie vdr i czy jak go zapisze to plik ktory kompresuje w TMPG to plik zapisany w VD czy film wyjsciowy tzn bez zadnej obrobki dzieki za informacje
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
1. Tak dodaj sam wlasnorecznie rozszerzenie pliku avi do jego nazwy.
2. Dla TMPG plikiem, ktory wskazujesz do kompresowania powinien byc wlasnie ten plik, ktory zapisujesz przy uruchamianiu Frame server.(VD) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
zrobilem tak jak napisales ale gdy po wydorze mniejsca zapisu wyskakuje mi blad "the error occurred when ACM was initialized"
moze miec na to wplyw to ze nieuzywam filtra TextSub 2.18 tylko subtitler ?? ale w VD tekst sie pokazuje ps nieuzywam TextSub 2.18 poniewaz niemam go w liscie chociaz robie wszystko zgodnie z opisem
![]() |
|
|